Stjernebrød med Nutella er det lækreste brød, som både kan spises som dessert og som en del af en lækker morgenmad eller brunch.
Stjernebrød med Nutella er faktisk virkelig nemt at lave, selvom at det måske ikke ser sådan ud. Og så kræver det ingen fancy ingredienser eller bageudstyr.
Selve brødet laves med både fuldkornsmel og almindelig hvedemel, så det gør det også en smule sundere og giver bedre samvittighed trods Nutellaen.
At forme det til en stjerne er faktisk ret nemt. Du deler bare dejen i fire dele, ruller dem ud og så kan du smøre Nutella på alle dele af dejen. Til sidst puttes de ovenpå hinanden og der skæres stykker ud som foldes.
Opskrift på stjernebrød med Nutella
Stjernebrød med Nutella
Ingredienser
- 1 dl mælk
- 25 g gær
- 2 tsk sukker
- 25 g smør
- 2 stk æg
- 1 tsk salt
- 100 g fuldkorns hvedemel
- 150 g hvedemel
- 80 g Nutella
Fremgangsmåde
- Start med at varme mælken op til lillefingervarme, tilføj derefter gær og sukker. Rør det sammen. Smelt nu smørret og tilføj det sammen med et æg til mælken.
- I en separat skål blandes fuldkornshvedemel, hvedemel og salt sammen. Tilføj nu de våde ingredienser til de tørre, mens du ælter dejen sammen. Ælt dejen i mindst fem minutter, eller indtil den er smidig.
- Lad nu dejen hæve tildækket i halvanden time. Tag derefter dejen ud på et rent køkkenbord og del den i fire lige store dele. Rul dem nu helt tyndt ud og placer en tallerken på cirka 20 centimeter ovenpå dem, skær alle kanterne fra.
- Så nu står du med fire lige store stykker flad dej. Tag en bageplade og placer det første stykke dej på pladen. Varm derefter Nutella i ti sekunder i en mikroovn eller i en gryde på komfuret - så den bliver mere flydende.
- Smør nu det første stykke dej med Nutella, men efterlad en smule plads ved kanterne uden nøddecremen. Læg det næste lag dej ovenpå den første dej på bagepladen og smør stykke to det med Nutella på samme måde. Gør det samme med det tredje lag.
- Kom nu det sidste lag dej øverst og skær eventuelt ujævne kanter fra. Placer en lille kop på tre centimeter i midten af dejen og skær dejen, så der dannes 16 lige store dele ud fra glasset.
- Hver anden del dejdel skal snos to gange til venstre, og hver anden del dej skal snos to gange til højre.
- Derefter tager du to dele dej ved siden af hinanden og klemmer deres ender sammen. Så det ligner enderne på en stjerne.
- Dæk brødet til og lad det efterhæve i 15 minutter. Forvarm ovnen til 190 grader almindelig ovn. Tag også et æg og pisk det let sammen.
- Pensel nu dit stjernebrød med Nutella med det sammenpiskede æg og bag det i cirka 15 minutter, eller indtil det er hævet flot og er gyldent.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Bliv inspireret af denne opskrift og prøv også at lave stjernebrød med for eksempel kanelremonce eller lav en saltet udgave med pesto i stedet.
Du kan også vælge at pynte dit stjenebrød med Nutella med hakkede hasselnødder.
Se også andre kreative brødopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: