Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade

Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade

sticky chicken opskrift
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
37
DELINGER
Facebook37PinterestSMSEmailMessenger

Her er en nem opskrift på sticky chicken, som er perfekte til grillen. Det er kyllingelår, der grilles med en BBQ-marinade, og de smager så englene synger.

Sticky chicken er noget af det lækreste du kan lægge på grillen, og både børn og voksne er vilde med det.

Det er i virkeligheden grillede kyllingelår the american way, altså med en snasket barbecuemarinade, som flere gange pensles på kødet.

Det giver netop de lækre sticky chicken kyllingelår, som er så snaskede, at du skal huske rigeligt med køkkenrulle.

Opskrift på sticky chicken

Sticky chicken - kyllingelår med BBQ-marinade

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er en nem opskrift på sticky chicken, som er perfekte til grillen. Det er kyllingelår, der grilles med en BBQ-marinade, og de smager så englene synger.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 pose kyllingelår
BBQ-sauce
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl rødvinseddike
  • 3 dl Heinz tomatketchup
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk lys sirup
  • 1 spsk brun farin
  • 50 g friskpresset citronsaft
  • 2 tsk chilipulver

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg svitses i olivenolie. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i 5-10 minutter.
  2. Mariner kyllingelårene i ca. 1 dl af saucen. Jeg plejer at komme lårene i en pose sammen med marinaden og så ryste og massere dem godt, så marinaden bliver fordelt.
  3. Lad dem helst stå overnat i køleskab. Resten af marinaden gemmes til pensling under grillning.
Næste dag
  1. Jeg forsteger ALTID lårene så jeg er helt sikker på at de bliver gennemstegte. Jeg steger dem ca. 30 min. ved 200 grader.
  2. Tænd op for grillen og sørg for at kullene er perfekte før de lækre sticky chicken kyllingelår kommes på.
  3. Pensl lårene på den ene side med den resterende sauce og læg dem med den side nedad på risten, pensl så straks den anden side. Vend dem og pensle igen. Læg låg på nogle få minutter, pensl og vend så igen.
  4. Sådan fortsættes indtil der ikke er mere sauce. Der skal et godt lag på hver gang, da det er meningen at der ligesom skal danne sig et lag af skøn sød/stærk sauce uden på lårene. Læg låg på mellem hver gang for at få den skønne røgede smag. Pas på de ikke bliver for sorte!

Næringsindhold

Kalorier170kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Sticky chicken serveres gerne med en god salat. Prøv eksempelvis Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg.

Eller se disse forslag med tilbehør til grillmad.

Prøv også de lækre flutes med bacon og ost. Også perfekte til grillen.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne skriver

    juni 18, 2025 at 3:44 pm

    Hej Holger
    Jeg kommer til at lave dem i ovnen. Kan jeg stege dem 25-30 minutter dagen før og så lægge dem kolde i ovnen og pensle derfra? Eller måske lige give dem 5 minutter, inden, jeg starter med at pensle. Jeg har meget, jeg skal lave samtidig, så hvis jeg kan korte 30 minutter af i ovnen på dagen, vil det hjælpe 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 18, 2025 at 5:32 pm

      Hej Anne
      Kender det godt 🙂
      Ja, det bør du sagtens kunne gøre. God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lissy vibsig skriver

    oktober 11, 2024 at 6:45 pm

    Super god marinaden

    Svar
  3. Ask skriver

    juli 10, 2023 at 8:00 pm

    Det er en dejlig måde at holde gang i New Yorker by Heart. Hvor har jeg mange gange lavet Birthes mad og glædet mig over det vi spiste

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required