• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Stenalderboller fuld af kerner og nødder

Stenalderboller fuld af kerner og nødder

Stenalderboller
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. september 2022 - Udgivet:  11. august 2021

Stenalderboller fuld af kerner og nødder tager kun 30 minutter at lave, og så er de både sunde og super lækre. De er perfekte til madpakken.

Stenalderboller fuld af kerner og nødder er virkelig lækre, de er sunde og så mætter de rigtig godt.

Derfor er de perfekte til at spise som både snack og som en erstatning af brød, de egner sig nemlig rigtig godt til sandwich.

Disse boller indeholder slet ikke mel, gær eller nogen form for ingredienser som man oftest kender fra en almindelig opskrift på boller. De her består faktisk kun af nødder, kerner, æg og en smule olivenolie.

Du kan også prøve at bage det populære stenalderbrød.

Opskrift på stenalderboller fuld af kerner og nødder

Stenalderboller
Rakel Seneca

Stenalderboller fuld af kerner og nødder

4.60 fra 5 stemmer
Stenalderboller fuld af kerner og nødder tager kun 30 minutter at lave, og så er de både sunde og super lækre. De er perfekte til madpakken.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 boller
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 434
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk æg
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 dl chiafrø
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 0,5 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl mandler
  • 1 dl valnødder
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme ovnen op på 160 grader almindelig ovn. Tag en metalmuffinform og beklæd den med bagepapir eller silikoneforme.
  2. I en skål tilføjes æg og olivenolie, brug en gaffel til at blande det sammen. Tilføj nu sesamfrø, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og salt, bland det godt sammen.
  3. Tilføj nu valnødder og mandler til blandingen. Jeg foretrækker at tilføje dem hele, men hvis du har lyst, kan du også grovhakke dem en smule, før du tilføjer dem.
  4. Bland dejen sammen og hæld den nu i formene. Bag bollerne i cirka 30 minutter.
  5. Lad dem køle ned før servering.

Næringsindhold

Kalorier: 434kcalKulhydrater: 15gProtein: 12gFedt: 39gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 20gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.04gKolesterol: 1mgNatrium: 513mgKalium: 350mgKostfibre: 9gSukker: 2gVitamin A: 12IUVitamin C: 1mgCalcium: 210mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg har bagt bollerne i muffinsforme, som jeg beklædte med bagepapir, da dejen er ret flydende, før den bliver bagt.

Så det hjælper meget at bage dem i forme for at opretholde størrelsen på bollerne.

Du kan tilføje alle former for nødder og kerner, som du kan lide. Græskarkerner smager også super godt at tilføje - eller hasselnødder.

Se også vores andre opskrifter på andre sunde opskrifter på brød: KETO rugbrød fuld af kerner eller koldhævede speltboller.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required