Min opskrift på stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater. En lækker og nem ret med torskefilet, som de fleste vil kunne lide.
Stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater er en lækker fiskeret uden hverken smør eller fløde, og den er nem at tilberede.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Før du går i gang
- Du skal bruge torskefilet uden skind og ben, som du kan købe hos din fiskehandler eller supermarked. Jeg har beregnet 150 gram pr. person, men det kan du jo selv rette til.
- Kartoflerne skal ikke skrælles, men skæres i mindre tern/stykker, så de kan steges møre på ca. 10 minutter i panden.
- Jeg bruger soltørrede cherrytomater på glas, som kan købes i mange supermarkeder. Og ellers bruger du blot de almindeling soltørrede tomater i olie, men de skal lige halveres ellers skæres i mindre stykker.
Opskrift på stegt torsk med kartofler
Stegt torsk med kartofler
Ingredienser
- 500 g kartofler - i mindre tern/stykker
- 0,5 dl olivenolie
- 500 g torsk - ben og skindfri torskefilet
- 1 dl hvedemel
- 100 g soltørrede tomater - i olie på glas
- 1 rødløg - halveret og skåret i både
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk timian - tørret
- 150 g spinat - frisk
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til stegt torsk med kartofler starter du med at stege kartofler i lidt olivenolie i en stor pande. Stegetiden er ca. 10 minutter ved en god varme, hvor de løbende vendes lidt rundt.
- Torsken skæres ud i passende portionsstykker. Kom hvedemel i en tallerken og vend torskefileterne i melet.
- Når kartoffelternene er næsten møre vendes rødløg, hvidløg og soltørrede tomater, og der steges videre i et par minutter ved en middel varme. Komn også lidt tørret timian ved.
- Kom den friske spinat på panden med kartoflerne og lad den lige falde sammen. Smag til lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tag panden af kogepladen.
- Steg torskestykkerne i lidt olie ved en god varme, hvor de skal have ca. 3 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber. Dryp lidt citronsaft over den stegte torsk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Stegt torsk med kartofler, soltørrede tomater og spinat serveres straks, hvor torsken anrettes ovenpå grøntsagerne.
Serveres meget gerne med et stykke groft brød, evt. min hjemmebagte grove miniflutes eller lignende. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter:
Stegt torsk med spidskål og kartofler
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: