Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater

Stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater

stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. maj 2024 - Udgivet: 7. februar 2024

Min opskrift på stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater. En lækker og nem ret med torskefilet, som de fleste vil kunne lide.

Stegt torsk med kartofler og soltørrede tomater er en lækker fiskeret uden hverken smør eller fløde, og den er nem at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Før du går i gang

  • Du skal bruge torskefilet uden skind og ben, som du kan købe hos din fiskehandler eller supermarked. Jeg har beregnet 150 gram pr. person, men det kan du jo selv rette til.
  • Kartoflerne skal ikke skrælles, men skæres i mindre tern/stykker, så de kan steges møre på ca. 10 minutter i panden.
  • Jeg bruger soltørrede cherrytomater på glas, som kan købes i mange supermarkeder. Og ellers bruger du blot de almindeling soltørrede tomater i olie, men de skal lige halveres ellers skæres i mindre stykker.

Opskrift på stegt torsk med kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt torsk med kartofler

5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 466
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g kartofler - i mindre tern/stykker
  • 0,5 dl olivenolie
  • 500 g torsk - ben og skindfri torskefilet
  • 1 dl hvedemel
  • 100 g soltørrede tomater - i olie på glas
  • 1 rødløg - halveret og skåret i både
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk timian - tørret
  • 150 g spinat - frisk
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til stegt torsk med kartofler starter du med at stege kartofler i lidt olivenolie i en stor pande. Stegetiden er ca. 10 minutter ved en god varme, hvor de løbende vendes lidt rundt.
  2. Torsken skæres ud i passende portionsstykker. Kom hvedemel i en tallerken og vend torskefileterne i melet.
  3. Når kartoffelternene er næsten møre vendes rødløg, hvidløg og soltørrede tomater, og der steges videre i et par minutter ved en middel varme. Komn også lidt tørret timian ved.
  4. Kom den friske spinat på panden med kartoflerne og lad den lige falde sammen. Smag til lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tag panden af kogepladen.
  5. Steg torskestykkerne i lidt olie ved en god varme, hvor de skal have ca. 3 minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber. Dryp lidt citronsaft over den stegte torsk.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 466kcalKulhydrater: 49gProtein: 35gFedt: 16gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 65mgNatrium: 730mgKalium: 2413mgKostfibre: 9gSukker: 13gVitamin A: 3828IUVitamin C: 69mgCalcium: 128mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Stegt torsk med kartofler, soltørrede tomater og spinat serveres straks, hvor torsken anrettes ovenpå grøntsagerne.

Serveres meget gerne med et stykke groft brød, evt. min hjemmebagte grove miniflutes eller lignende. Velbekomme.

Se også mine populære opskrifter:

Stegt torsk med spidskål og kartofler

Dampet torsk i ovn med grøntsager

Maskintorsk - lækkert torskefad med selleri

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required