Stanniol har en fast plads i mange menneskers køkkenskuffer. Men du skal helst ikke opbevare din mad i sølvpapir. Her kan du læse hvorfor.
Stanniol er nemt at bruge. Et riv af rullen og vi kan lægge det over osten, pålægget eller resterne fra middagsmaden. Alligevel er det en dårlig ide at pakke din mad ind i stanniol.
Ikke fordi det er sundhedsskadeligt eller farligt, men fordi sølvpapiret ikke sluttes tæt om maden.
Hvis du vil gemme rester eller pakke frugt, ost og pålæg ind, kan du bruge en tallerken over en skål, en plastikbøtte med låg, husholdningsfilm eller en lukket plastikpose.
Herved får maden ikke ilt i modsætning til, når det er lukket inde i stanniol.
Der er bakterier i al mad, men vi vil ikke have, at vores rester fra onsdag aften udvikler for mange bakterier, indtil de skal spises fredag aften, skal vi sørge for tætsluttede beholdere eller poser.
Syre og salt opløser
Godt nok har jeg tidligere skrevet, at stanniol ikke er sundhedsskadeligt. Der er dog et men: Syre- og saltholdig mad kan være med til at frigive aluminiummet i sølvpapir, som så kan trænge ind i maden. Og det er bestemt ikke sundt.
Får man meget aluminium ophobet i kroppen, kan det give problemer i forhold til fertilitet, nerver og hjerne.
Derfor skal du undgå at pakke din halve citron eller tomat ind i sølvpapiret og i stedet bruge husholdningsfilm eller en beholder.
Vidste du at...
- En madpakke pakket ind i stanniol udleder 30 gange så meget CO2 som en madpakke, der er pakket ind i madpapir. Med andre ord: Det er 30 gange værre for miljøet.
- Stanniol er fremstillet af det bløde metal aluminium, deraf navnet alufolie.
- Tidligere blev der brugt tin til fremstillingen, på latin: stannum, derfor navnet stanniol.
- Sølvpapiret kan tåle temperaturer fra minus 200 grader til 350 grader.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: