Få den bedste opskrift på spinatruller med kylling i filodej. Nemme, lækre og sprøde ruller med fyld. Kan steges i olie eller i ovnen.
Spinatruller er nemme ruller med filodej, der er fyldt med spinat, hakket kylling, gulerødder og spidskål.
Rullerne er super lækre at servere som aftensmad, og de tager ikke så lang tid at lave. De kan enten bare steges i ovnen, eller i olie i en varm pande.
Du får ca. 24 ruller ud af denne opskrift. Bemærk, at du bruger to stykker filodej til hver, og stykkerne skal være ca. 15 x 15 centimeter. Mængden af de enkelte ingredienser kan sagtens justeres efter smag og behag.
Se også: Sprøde filodejsruller med kylling og spidskål
Opskrift på spinatruller
Spinatruller med kylling i filodej
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 2 spsk olie
- 4 spsk soja
- 2 spsk sød chilisauce
- 0,5 spidskål - snittes fint
- 150 g gulerødder - rives groft
- 200 g spinat
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 48 stykker filodej - på 15 x 15 centimeter
- 1 æg - til pensling
Fremgangsmåde
- Det hakkede kyllingekød steges godt af i lidt olie i en meget varm og stor pande. Det tager et par minutter. Kom også lidt soja og sød chilisauce ved, og krydr med salt og peber. Tag til side.
- Kom så den snittede spidskål på panden sammen med lidt olie, og steg i 15 sekunder, hvorefter revne gulerødder tilsaættes sammen med spinat. Spinaten tilsættes gradvist og skal falde sammen.
- Kom så kyllingekødet tilbage på panden, og vend det hele godt rundt med hvidløgspulver, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan sagtens tilsættes lidt mere soja og sød chilisauce. Tages til side.
- Filodej skæres ud i kvadratiske stykker på ca. 15 gange 15 centimeter. Ægget piskes sammen med lidt salt.
- Læg så to stykker filodej ovenpå hinanden med en spids ned mod dig selv. I min video kan du se, hvordan man ruller spinatruller sammen.
- Kom en spiseskefuld fyld på, og fold dejen op over fyldet. Derefter foldes siderne ind, den den frie spids foroven pensles med æg og spinatrullen rulles sammen. Fortsæt på samme måde de øvrige ruller.
- I ovn: Læg spinatrullerne på bageplade med bagepapir, og pensl dem med æg. Bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, så de er gyldne og sprøde.
- På pande: Kom solsikkeolie på panden, så olien står ca. 3 centimeter op. Varmes op ved en god varme. Steg spinatrullerne i ca. 5 minutter, hvor de vendes undervejs. Lægges til afdrypning på køkkenrulle.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
De færdigstegte spinatruller serveres straks sammen med lidt ekstra soja og sød chilisauce.
Denne lækre salat med hvidkål og ananas er også god at servere til de fyldte ruller.
Se også: Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Annette
Vil man kunne stege dem i en Airfryer??
Jens V
Soya - står der i flere opskrifter.
Der findes et hav af soya, med hver sin meget forskellige smag. Salte, søde, lette, kraftige, lyse, mørke, osv.
Så hvis vi skal ramme din opskrift, var det nok en god ide at skrive, hvilken slags soya der er tale om.
Du er ikke den eneste, der gør den fejl. Men opskriften er på sin vis uanvendelig, medmindre man forsøger sig frem 4-5 gange med forskellig soya.