• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær

Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær

Speltsalat med bagte gulerødder
4.5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. september 2023 - Udgivet: 8. september 2023

Speltsalat med bagte gulerødder er en sund og lækker salat, der serveres som tilbehør. Her er min opskrift, og perlespeltsalaten er meget mættende.

Prøv en lækker speltsalat med bagte gulerødder, der fungerer perfekt som tilbehør til mange kødretter - eller bare som en sund og mættende vegetarisk ret.

Perlespelt er god i salater, og her får spelten selskab af gulerødder, der bages i ovnen med lidt soja og honning.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og du kan jo justere mængden af de enkelte ingredienser til efter behov.

Opskrift på speltsalat med bagte gulerødder

Speltsalat med bagte gulerødder
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær

4.50 fra 8 stemmer
Speltsalat med bagte gulerødder er en sund og lækker salat, der serveres som tilbehør. Her er min opskrift, og perlespeltsalaten er meget mættende.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g perlespelt
Bagte gulerødder
  • 200 g gulerødder - gerne snackgulerødder
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk timian - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Øvrig fyld
  • 1 rødløg - halveres og snittes fint
  • 150 g tomater - små, i kvarte
  • Lidt rucola - plukkes groft
  • Lidt spinat - frisk, plukkes groft
  • Lidt tranebær - tørrede
  • Lidt persille - finthakket
Dressing
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Perlespelt skylles i en sigte, og kommes i en gryde med rigeligt vand. Tilsæt også lidt salt, og kog perlespelten som anvist på pakken. Kogetiden kan variere en del, men speltkernerne koges næsten møre. Hæld vandet fra.
  2. Gulerødder skåres i skiver på skrå, og kommes i et ildfast fad. Tilsæt rapsolie, soja, honning, timian, salt og friskkværnet peber. Vendes godt rundt, så smagsstofferne fordeles godt.
  3. De bagte gulerødder skal nu have ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.
  4. Gør imens det øvrige fyld klar som beskrevet, og rør også dressingen sammen.
  5. Kom perlespelt i en skål sammen med de bagte gulerødder, rødløg, tomater, rucola, spinat, tranebær og hakket persille. Hæld dressingen over og vend det rundt.
  6. Anret din speltsalat med bagte gulerødder i et pænt fad.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Speltsalat med bagte gulerødder kan bruges som tilbehør til de fleste kødretter.

Perlespeltsalaten er god til en hel kylling, men også til koteletter og en bøf.

Se også disse opskrifter:

Salat med spelt og knoldselleri (sund speltsalat)

5 fra 2 stemmer
Her får du en lækker opskrift på salat med spelt og selleri. Sunde og mættende speltkerner, der vendes med ovnbagt selleri og krydderurter.
Gå til opskrift
billederesultat for salat med spelt og selleri

Speltsalat med æble og radiser med honningdressing

5 fra 2 stemmer
En opskrift på lækker speltsalat med æbler og radiser. Speltsalaten vendes med en skøn honningdressing, og er god som tilbehør til kødretter.
Gå til opskrift
billederesultat for speltsalat med æble

Lækker speltsalat med bagte tomater og mozzarella

4.8 fra 4 stemmer
Min opskrift på en nem og lækker speltsalat med bagte tomater. Fyldig og sund salat med perlespelt, ovnbagte tomater og mozzarella. God salat som tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for speltsalat med bagte tomater
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Bach

    september 30, 2022 at 10:34 am

    Skal salaten severes med det samme, eller kan den laves lidt i forvejen dog uden dressing før til sidst?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)
  • Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
    Stegt fennikel med ærter og grønne asparges
  • Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
    Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Forsiden lige nu

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
uge34-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften
billede med snyde basser med creme
Snyde basser→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required