Speltsalat med bagte gulerødder er en sund og lækker salat, der serveres som tilbehør. Her er min opskrift, og perlespeltsalaten er meget mættende.
Prøv en lækker speltsalat med bagte gulerødder, der fungerer perfekt som tilbehør til mange kødretter - eller bare som en sund og mættende vegetarisk ret.
Perlespelt er god i salater, og her får spelten selskab af gulerødder, der bages i ovnen med lidt soja og honning.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og du kan jo justere mængden af de enkelte ingredienser til efter behov.
Opskrift på speltsalat med bagte gulerødder
Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær
Ingredienser
- 200 g perlespelt
- 200 g gulerødder gerne snackgulerødder
- 3 spsk rapsolie
- 2 spsk soja
- 1 spsk honning
- 1 tsk timian tørret
- salt og friskkværnet peber
- 1 rødløg halveres og snittes fint
- 150 g tomater små, i kvarte
- Lidt rucola plukkes groft
- Lidt spinat frisk, plukkes groft
- Lidt tranebær tørrede
- Lidt persille finthakket
- 5 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sennep
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Perlespelt skylles i en sigte, og kommes i en gryde med rigeligt vand. Tilsæt også lidt salt, og kog perlespelten som anvist på pakken. Kogetiden kan variere en del, men speltkernerne koges næsten møre. Hæld vandet fra.
- Gulerødder skåres i skiver på skrå, og kommes i et ildfast fad. Tilsæt rapsolie, soja, honning, timian, salt og friskkværnet peber. Vendes godt rundt, så smagsstofferne fordeles godt.
- De bagte gulerødder skal nu have ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.
- Gør imens det øvrige fyld klar som beskrevet, og rør også dressingen sammen.
- Kom perlespelt i en skål sammen med de bagte gulerødder, rødløg, tomater, rucola, spinat, tranebær og hakket persille. Hæld dressingen over og vend det rundt.
- Anret din speltsalat med bagte gulerødder i et pænt fad.
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Speltsalat med bagte gulerødder kan bruges som tilbehør til de fleste kødretter.
Perlespeltsalaten er god til en hel kylling, men også til koteletter og en bøf.
Se også disse opskrifter:



- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Vibeke Bach skriver
Skal salaten severes med det samme, eller kan den laves lidt i forvejen dog uden dressing før til sidst?