Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær

Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær

Speltsalat med bagte gulerødder
4.5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMS

Speltsalat med bagte gulerødder er en sund og lækker salat, der serveres som tilbehør. Her er min opskrift, og perlespeltsalaten er meget mættende.

Prøv en lækker speltsalat med bagte gulerødder, der fungerer perfekt som tilbehør til mange kødretter - eller bare som en sund og mættende vegetarisk ret.

Perlespelt er god i salater, og her får spelten selskab af gulerødder, der bages i ovnen med lidt soja og honning.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og du kan jo justere mængden af de enkelte ingredienser til efter behov.

Opskrift på speltsalat med bagte gulerødder

Speltsalat med bagte gulerødder, spinat og tørrede tranebær

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Speltsalat med bagte gulerødder er en sund og lækker salat, der serveres som tilbehør. Her er min opskrift, og perlespeltsalaten er meget mættende.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g perlespelt
Bagte gulerødder
  • 200 g gulerødder gerne snackgulerødder
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk timian tørret
  • salt og friskkværnet peber
Øvrig fyld
  • 1 rødløg halveres og snittes fint
  • 150 g tomater små, i kvarte
  • Lidt rucola plukkes groft
  • Lidt spinat frisk, plukkes groft
  • Lidt tranebær tørrede
  • Lidt persille finthakket
Dressing
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Perlespelt skylles i en sigte, og kommes i en gryde med rigeligt vand. Tilsæt også lidt salt, og kog perlespelten som anvist på pakken. Kogetiden kan variere en del, men speltkernerne koges næsten møre. Hæld vandet fra.
  2. Gulerødder skåres i skiver på skrå, og kommes i et ildfast fad. Tilsæt rapsolie, soja, honning, timian, salt og friskkværnet peber. Vendes godt rundt, så smagsstofferne fordeles godt.
  3. De bagte gulerødder skal nu have ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.
  4. Gør imens det øvrige fyld klar som beskrevet, og rør også dressingen sammen.
  5. Kom perlespelt i en skål sammen med de bagte gulerødder, rødløg, tomater, rucola, spinat, tranebær og hakket persille. Hæld dressingen over og vend det rundt.
  6. Anret din speltsalat med bagte gulerødder i et pænt fad.

Næringsindhold

Kalorier150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Speltsalat med bagte gulerødder kan bruges som tilbehør til de fleste kødretter.

Perlespeltsalaten er god til en hel kylling, men også til koteletter og en bøf.

Se også disse opskrifter:

Salat med spelt og knoldselleri (sund speltsalat)
Her får du en lækker opskrift på salat med spelt og selleri. Sunde og mættende speltkerner, der vendes med ovnbagt selleri og krydderurter.
Se opskriften her
billederesultat for salat med spelt og selleri
Speltsalat med æble og radiser med honningdressing
En opskrift på lækker speltsalat med æbler og radiser. Speltsalaten vendes med en skøn honningdressing, og er god som tilbehør til kødretter.
Se opskriften her
billederesultat for speltsalat med æble
Lækker speltsalat med bagte tomater og mozzarella
Min opskrift på en nem og lækker speltsalat med bagte tomater. Fyldig og sund salat med perlespelt, ovnbagte tomater og mozzarella. God salat som tilbehør.
Se opskriften her
billederesultat for speltsalat med bagte tomater
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Bach skriver

    september 30, 2022 at 10:34 am

    Skal salaten severes med det samme, eller kan den laves lidt i forvejen dog uden dressing før til sidst?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required