• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Spaghetti i jomfruhummersauce - italiensk opskrift

Spaghetti i jomfruhummersauce - italiensk opskrift

Spaghetti i jomfruhummersauce
Spaghetti i jomfruhummersauce er en delikat ret, der både tilfredsstiller smags-, dufte- og synssansen. Foto: Format Media.

Opdateret:  10. december 2021 - Udgivet:  16. juni 2020

Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.
  2. Spaghetti i jomfruhummersauce
  3. Spaghetti i jomfruhummersauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Fakta om hummeren
  8. Italienske opskrifter
  9. Hummerbisque - den bedste opskrift
  10. Italiensk kødgryde
Gå til opskrift

Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.

Spaghetti i jomfruhummersauce er en delikat og raffineret ret, der både er smuk og velsmagende.

De vigtigste ingredienser i retten med det italienske navn 'Spaghetti al sugo di scampi' er friske jomfruhummere, solmodne cherrytomater og hvidvin. Hvis man kan lide begge dele, er det svært ikke at blive vild med retten.

Jomfruhummeres smag er så fin, at det er synd at bruge for mange ingredienser og krydderier i en ret med dem. Og italienerne har altid vidst, hvordan de fik råvarer til at blomstre uden at overgøre det.

Således også i denne udgave af spaghetti i jomfruhummersauce. Retten er udviklet af den italienske restaurant Enzo & C, og vi er glade for, at vi har fået lov til at dele opskriften med jer.

Spaghetti i jomfruhummersauce

Spaghetti i jomfruhummersauce

Spaghetti i jomfruhummersauce

Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.
Bedømmelse
4.7 fra 21 stemmer
RetPasta
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 20 stk jomfruhummerhaler
  • 4 stk jomfruhummere
  • 2 spsk hakket persille
  • ½ fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie - italiensk
  • ½ glas hvidvin
  • 1 dl god fiskefond
  • 400 g cherrytomater - solmodne
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Fjern tarmen fra jomfruhummerne. Det er nemmest at klippe oppe i toppen.
  • Smid hvidløg i halvdelen af olivenolien i en sauterpande.
  • Tilsæt jomfruhummerhallerne og de hele jomfruhummere. Steg i få minutter.
  • Tilsæt hvidvin, damp den af (høj temperatur).
  • Tilsæt cherrytomater og fiskefond. Lad det simre i fem minutter og sluk for varmen.
  • Smag til med salt.
  • I mellemtiden har du kogt pastaen meget al dente, fordi de sidste minutter af kogningen sker i saucen.
  • Tag jomfruhummerhaler og de hele jomfruhummere af, dæk dem til og hold dem varme.
  • Tilsæt pastaen i saucen og persille - gem lidt persille til anretningen - smag til med peber og resten af olivenolien.
  • Anret din spaghetti i jomfruhummersauce på fire tallerkener. Læs halerne på toppen og en hel jomfruhummer øverst. Drys med persille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Fakta om hummeren

Hummeren er et krebsdyr med ti ben, der lever på to til 50 meters dybde. Dens klosakse har forskellige størrelser, da den bruger de forreste klosakse til at knuse smådyr med og de mindre til at føre maden op til munden.

Typisk vil en danskfanget, sort hummer typisk være 30-35 cm. lang og veje 600-700 gram ifølge Skaldyrcenter.dk. En jomfruhummer bliver højst 25 cm. lang og dens kød har en finere konsistens end dens større fætter.

Jomfruhummeren er lyserød, og dens klosakse har samme størrelse og form. Den lever som regel dybere i havet end den almindelige hummer, helt ned til 500 meter, og kaldes derfor også for dybvandshummer. Vi kan fange den i danske farvande som Kattegat, Skagerrak og Nordsøen.

Herhjemme er jomfruhummernes højsæson fra begyndelsen af august til slutningen af september. Så det her du kan lave spaghetti med jomfruhummersauce med ægte, danskfanget jomfruhummere.

Italienske opskrifter

Hummerbisque - den bedste opskrift

4.8 fra 36 stemmer
Her får du en hummerbisque opskrift, der sikrer dig titlen som mesterkok. En lækker og elegant forret, der laves med jomfruhummer.
Gå til opskrift
hummerbisque opskrift

Italiensk kødgryde

4.7 fra 333 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Gå til opskrift
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Niebe

    november 19, 2020 at 6:10 pm

    Hej.
    Jeg undrer mig over stegetiden på flæskesteg.
    Ved 80 gr. er den ca. 3.15t og ved 130 gr. Ca. 7t.
    Mon det er omvendt?
    Venlig hilsen

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required