Sommerpande med kylling og kål er en nem, hurtig og lækker ret, hvor det hele tilberedes i en stor pande. Her bruges kylling inderfilet.
Her får du min opskrift på en nem sommerpande med kylling og kål, og den er både hurtig og velsmagende.
Jeg har udviklet opskriften netop ud fra, at den skal være nem og uden for mange ingredienser. Den er samtidig kolesterolvenlig, da den ikke indeholder hverken smør eller fløde.
Jeg har anvendt kyllingeinderfilet, men du kan også bruge kyllingebryst, der dog skal steges lidt længere. Generelt kan mængden af spidskål og blomkål justeres som du synes.
Se også mine opskrifter på:
- Lynstegt kylling med spidskål og soya
- Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad
- Spidskål i fad med kylling og kartofler
- Hakket kylling med spidskål og ris
Opskrift på sommerpande
Opskriften er beregnet til fire personer som et hovedmåltid.
Sommerpande med kylling og kål
Ingredienser
- 500 g kyllingeinderfilet
- olie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg
- 1 lille blomkål - hakkes groft
- 1 lille spidskål - snittes groft
- 4 spsk soltørrede tomater - i olie, i tern
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Til sommerpande starter du med at stege 500 g kyllingeinderfilet på en meget varm og stor pande i lidt olie. Du kan bruge olivenolie eller rapsolie. Steges ca. 3 minutter på hver side, krydres med salt og friskkværnet peber og lægges til side.
- Snit alle grøntsagerne som beskrevet.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og kom lidt mere olie på. Steg så 1 løg og 4 fed hvidløg i et minuts tid uden det tager farve.
- Kom 1 lille blomkål ved og lad det stege et par minutter mere. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie.
- Tilsæt 1 lille spidskål sammen med 4 spsk soltørrede tomater og lad det stege et par minutter mere, så kålen falder en smule sammen, men grøntsagerne skal stadig have lidt friskhed og bid. Sluk for kogepladen.
- Smag til friskpresset citronsaft, salt og peber. Vend 1 håndfuld persille persille i.
- Anret de stegte stykker kylingeinderfilet øverst og så er retten klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sommerpanden serveres straks, og du kan blot stille pande på bordet.
Serveres gerne med et stykke groft brød til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Henny jensen
Jatak det digligt med dine gode opskrifter her 👍👍👍
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Den skal prøves her I weekenden, hvor jeg får besøg af mine 3 mostre. Der skulle blive supergodt sommervejr. Så er det dejligt med mad, der er enkelt og lækkert. Sommer hilsen fra det dejlige Nordjylland 😊🌞
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på sommerpanden. Kom gerne med din mening om den.