Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem

sol over gudhjem
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS
Opdateret: 23. marts 2021 - Udgivet: 28. november 2016

Sol over Gudhjem kender mange fra ferien på Bornholm, hvor den nydes på mange røgerier. Men prøv at lave den selv. Her er opskriften.

Sol over Gudhjem har du måske prøvet under din ferie på Bornholm, hvor sildemaden er en utrolig populær vare på øens røgerier.

Sol over Gudhjem er nemlig et stykke smørrebrød med røget sild, og derefter toppet med en rå æggeblomme, løgringe, radiser og purløg.

Navnet henviser naturligvis til Gudhjem, der er en af solskinsøens allermest populære byer, og orker du ikke at lave sildemaden selv, kan du også nyde den på blandt andet Gudhjem Røgeri, der ligger ved havnen.

Se også disse opskrifter:

  • Sådan laver du stegte sild
  • Opskrift på kryddersild

Opskrift på Sol over Gudhjem

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sol over Gudhjem

4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Kalorier: 462
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 skive rugbrød - evt. hjemmebagt rugbrød
  • 1 røget sild
  • 1 løg - 3-4 løgringe
  • 1 æggeblomme
  • radiser - i skiver
  • Lidt purløg - klippet
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Bed fiskehandleren om at fjerne rygbenet på den røgede sild. Og ellers må du selv i gang.
  2. Fjern også skindet på silden.
  3. Smør rugbrødsskiven med lidt smør, og læg den benfri, røgede sild på.
  4. Læg så en løgring på, og hæld derefter forsigtigt æggeblommen ned i løgringen.
  5. Du skal være så omhyggelig, at æggeblommen bliver i løgringen.
  6. Anret nu din Sol over Gudhjem med et par løgringe mere ovenpå æggeblommen, friskklippet purløg og tynde skiver af radiser.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 462kcalKulhydrater: 23gProtein: 40gFedt: 23gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 305mgNatrium: 373mgKalium: 804mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 565IUVitamin C: 10mgCalcium: 172mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Til en god og hjemmelavet Sol over Gudhjem hører naturligvis en kold øl, gerne bornholmsk.

Note: Normalt anbefaler jeg aldrig brugen af rå æggeblommer på grund af risikoen for salmonella. Selvom risikoen efterhånden er blevet meget lille.

Men netop til denne ret er den rå æggeblomme svær at komme uden om. Man skal dog være opmærksom på den lille risiko.

Fødevarestyrelsen skriver selv om risikoen ved anvendelse af rå æg:

Risikoen for at blive syg af salmonella fra de danske æg, man køber i butikkerne, er i dag meget lille, viser en risikovurdering, som DTU Fødevareinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har derfor ikke længere grundlag for at fraråde forbrugerne at bruge friske, rå æg til den hjemmelavede is, den røgede sild og til fx desserter og kager, som ikke bliver opvarmet.

Forbrugerne bør dog stadig bruge pasteuriserede æg, hvis de vil være på den sikre side og laver mad til fx børn, syge eller gamle. Æg er nemlig et biologisk materiale, så der er aldrig 100 pct. garanti for, at der ikke er salmonella udenpå eller indeni ægget, indskærper Fødevarestyrelsen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required