Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sojakylling med nem kartoffelsalat

Sojakylling med nem kartoffelsalat

billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
177
SHARES
FacebookMessenger177PinterestEmailSMS

Sojakylling er en lækker ret med kyllingebryst i en nem soja- og honningmarinade.

Dertil en lækker kartoffelsalat med sesam og grønne bønner, og det er altså et sundt og mættende måltid.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på sojakylling

Sojakylling med nem kartoffelsalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Marinering: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her får du min opskrift på sojakylling med en nem og lækker kartoffelsalat til. Kyllingebrystfilet med soja og honning, og en salat med kartofler og bønner.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kylling
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 dl soja
  • 3 spsk honning
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Kartofler
  • 1 kg kartofler (gerne små kartofler)
  • Lidt olivenolie
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 fed hvidløg
  • salt
Øvrig fyld
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 citron (økologisk)
  • Lidt olivenolie
  • 150 g grønne bønner
  • 100 g tomater (små)

Fremgangsmåde

  1. Soja og honning røres godt sammen med et presset fed hvidløg og lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Læg kyllingebrystfileterne i soja- og honningmarinaden, og lad dine sojakylling fileter trække i marinaden i mindst 30 minutter. Gerne et par timer, hvis du har tiden til det.
  3. Kartofler skæres i kvarte, og vendes med en god sjat olivenolie, sesamfrø, et par pressede hvidløgsfed og lidt salt. Bredes ud på en bageplade og bages i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
  4. De grønne bønner nippes, og dampes i letsaltet vand i tre minutter. Hæld koldt vand i gryden så kogningen standses, og lad bønnerne blive i vandet et par minutter. Hæld derefter vandet fra og del bønnerne i halve.
  5. Forårsløg snittes i tynde skiver, som vendes med hakket persille (helst den bredbladede udgave), saften fra en citron og en god sjat olivenolie. Vend det sammen i en skål.
  6. Tomaterne skæres i kvarte, og kommes i en salatskål eller et fad sammen med de dampede bønner og ovnstegte kartofler.
  7. Kom indholdet fra skålen med forårsløgene ved, og vend det forsigtigt rundt. Krydr med en smule salt og peber.
  8. Steg de marinerede sojakylling fileter på en varm pande eller ved direkte varme på grillen. Cirka fem minutter på hver side.

Næringsindhold

Kalorier322kcalKulhydrater67gProtein11gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt1gKolesterol1mgNatrium2003mgKalium1380mgKostfibre9gSukker18gVitamin A743IUVitamin C77mgCalcium134mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte sojakylling serveres med den lækre kartoffelsalat, og der er tale om et hovedmåltid.

Du kan dog med fordel servere et godt stykke brød til, eventuelt mit hjemmebagte ciabattabrød.

Se også mine opskrifter på:

Ungarsk kylling (opskrift på chicken paprikash)
Ungarsk kylling eller chicken paprikash. Få min opskrift på den populære gryderet med kylling, paprika, bacon og peberfrugt. Nydes med ris eller mos.
Se opskriften her
ungarsk kylling
Pikant kylling
Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
Se opskriften her
billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost
Kyllingegryde med kikærter og blomkål
Her er min opskrift på kyllingegryde med kikærter og blomkål. Du får en både nem, meget sund og hurtig gryderet, der er perfekt hverdagsmad.
Se opskriften her
Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

FAQ

Kan retten fryses?

Du kan sagtens tilberede sojakylling og fryse det efterfølgende. Men jeg ville undlade at fryse kartoffelsalaten. Den er bedst, når den er frisk tilberedt.

Kan jeg bruge andre ingredienser i kartoffelsalaten?

Hvis du har andre grøntsager liggende, kan du sagtens komme dem i kartoffelsalaten sammen med bønner og tomat. Det kunne f.eks. være peberfrugt, majs eller friske ærter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette skriver

    maj 19, 2021 at 7:29 pm

    Fantastisk lækker ret. Min nye go-to favorit er fundet.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required