• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Softkerne rugbrød - nem opskrift

Softkerne rugbrød - nem opskrift

softkerne rugbrød
Et nemt og lækkert softkerne rugbrød, der er bagt uden for mange forskellige slags korn og mel. Rugbrødet har en fin holdbarhed. Foto. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. april 2024 - Udgivet:  8. januar 2020

Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en nem opskrift på softkerne rugbrød, som laves med knækkede rugkerner. Fremgangsmåden er ret simpel, så du nemt kan bage dit eget rugbrød.
  2. Opskrift på softkerne rugbrød
  3. Softkerne rugbrød - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på softkerne rugbrød, som laves med knækkede rugkerner. Fremgangsmåden er ret simpel, så du nemt kan bage dit eget rugbrød.

Softkerne rugbrød er et af de populære rugbrød, som både børn og voksne godt kan lide.

Her er en nem opskrift, hvor du ikke skal bruge for mange forskellige slags kerner, men hvor rugbrødet udelukkende er bagt med knækkede rugkerner.

Opskriften giver ét rugbrød, men du kan jo nemt gange den op.

Opskrift på softkerne rugbrød

softkerne rugbrød

Softkerne rugbrød - nem opskrift

Her er en nem opskrift på softkerne rugbrød, som laves med knækkede rugkerner. Fremgangsmåden er ret simpel, så du nemt kan bage dit eget rugbrød.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Antal 1 brød
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g vand
  • 75 g knækkede rugkerner
  • 300 g vand
  • 8 g gær
  • 200 g surdej
  • 100 g hvedemel
  • 100 g knækkede rugkerner
  • 200 g rugmel - groft
  • 13 g salt
  • 7 g maltmel
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Vej 200 g vand og 75 g knækkede rugkerner af i en lille gryde, og kog cirka 5 minutter. Køles af.
  • Sæt spartel på din røremaskine.
  • Rør 8 g gær ud i 300 g vand i skålen på røremaskinen.
  • Tilsæt 200 g surdej, 100 g hvedemel, 100 g knækkede rugkerner, 200 g rugmel, 13 g salt, 7 g maltmel og 2 spsk citronsaft. Kom også de kogte rugkerner ved. Æltes 5 minutter ved lav hastighed.
  • Det kan være svært at ramme den præcise konsistens på rugbrødsdejen, men hvis dejer bliver trykket op langs skålens kant, skal du tilsætte en smule mere vand. Ælt nu ved hurtigere hastighed i 7-8 minutter.
  • Lad dejen til dit softkerne rugbrød hvile cirka 10 minutter i skålen.
  • Fordel dejen i en rugbrødsform på 2 liter og drys med majsdrys eller andet drys.
  • Overdæk med husholdningsfilm og lad dejen hæve i en time.
  • Forvarm ovnen til 250 grader almindelig over- og undervarme
  • Stil det hævede rugbrød ind i ovnen, luk lågen og skru ned på 200 grader. Nu skal softkerne rugbrødet bages i cirka en time. Kernetemperatur i færdigbagt rugbrød skal være 96 grader. Det sidste kvarters tid lukkes dampen ud af ovnen et par gange.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1868
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
5076
mg
221
%
Kalium
 
951
mg
27
%
Kulhydrater
 
403
g
134
%
Kostfibre
 
52
g
217
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
62
g
124
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
165
mg
17
%
Jern
 
17
mg
94
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte softkerne rugbrød køles helt af inden det skæres i skiver! Lad det gerne stå et par timer inden du begynder at bruge det.

Se også mine populære opskrifter på:

Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej

Rugbrødsdej - sådan skal konsistensen være

Kernerugbrød med surdej på 2 timer

Rugboller - skønne boller med rugmel og hvidtøl

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Berzanth

    marts 14, 2024 at 11:43 am

    Jeg mangler oplysning om størrelse på bageform til softkernerugbrød. Hilsen Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 14, 2024 at 11:46 am

      Hej Gitte
      Rugbrødet bages i en 2-liters form.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anette

    januar 14, 2023 at 5:35 pm

    Hvor stor er formen du bager i?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required