Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Søndagshorn - nemme og hurtige med mandelremonce

Søndagshorn - nemme og hurtige med mandelremonce

søndagshorn
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
365
SHARES
FacebookMessenger365PinterestEmailSMS

Her er en meget nem opskrift på søndagshorn, der er fyldt med en skøn mandelremonce. Hornene bage smed bagepulver, og skal derfor ikke hæve.

Søndagshorn er lækre kager, der er fyldt med en skøn mandelremonce.

Kagerne laves af en dej med bagepulver, og derfor skal de ikke hæve. Som du kender det fra bla. scones.

Se også: Luftige horn med creme bagt af bløddej

Derfor kan du også bage hornene på kort tid, men du får altså stadig en virkelig lækker kage til kaffen.

Opskriften giver 16 lækre kagehorn, der er fyldt med en dejlig mandelremonce. God bagelyst.

Opskrift på søndagshorn

Søndagshorn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 28 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er en meget nem opskrift på søndagshorn, der er fyldt med en skøn mandelremonce. Hornene bage smed bagepulver, og skal derfor ikke hæve.
Antal: 16 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 250 g hvedemel
  • 15 g bagepulver
  • 75 g smør koldt, i små tern
  • 30 g sukker
  • 80 g mælk
  • 1 æg
Fyld
  • 40 g smør blødt
  • 50 g sukker
  • 7 g vaniljesukker
  • 35 g mandler hakkede
Pynt
  • 1 æg piskes sammen med lidt mælk
  • perlesukker
  • mandler finthakkede

Fremgangsmåde

  1. Til søndagshorn starter du med lave dejen. Det er både nemt og hurtigt. Her blandes hvedemel grundigt med bagepulver og sukker.
  2. Tilsæt koldt smør i tern, og smuldr smørret godt ud i melblandingen, så det kommer til at minde om revet ost.
  3. Pisk mælk og æg sammen, og saml dejen med det. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt lynhurtigt dejen. Ælt ikke for meget.
  4. Del dejen i to lige store dele, der hver rulles ud til en cirkel på ca. 25-30 centimeter i diameter. Husk mel, så dejen ikke hænger fast.
  5. Del hver dejcirkel i otte lige store trekanten.
  6. I en skål røres alle ingredienserne til fyldet/remonce sammen.
  7. Læg en lille klat fyld/remonce på den brede ende af hver trekant, og rul sammen til små horn, der bøjes let. Husk at lade spidsen ligge under hvert horn.
  8. Stilles på bageplade med bagepapir. Pensles med sammenpisket æg og mælk, og drysses med perlesukker og hakkede mandler.
  9. Søndagshorn bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 12 minutter.

Næringsindhold

Kalorier163kcalKulhydrater19gProtein3gFedt8gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol37mgNatrium313mgKalium59mgKostfibre1gSukker7gVitamin A217IUCalcium23mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De bagte søndagshorn køles af, hvorefter de er klar til at blive nydt.

Hornene kan dog med fordel spises lune, hvor de smager endnu bedre.

Her er kagerne fyldt med mandelremonce, men du kan også bruge andet fyld. Eks. Nutella, en marmelade eller hvad du ellers synes om.

Fryseegnet: Du kan sagtens fryse søndagshornene ned til senere brug. Kan tøs op ved stuetemperatur eller i mikroovn.

Se også: Kærnemælkshorn - opskrift på lækre horn med hindbær

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit Tamberg Andersen skriver

    november 06, 2023 at 9:16 am

    jeg er glad for Madens Verden, men jeg har 2 mindre problemer
    - Når jeg skriver en opskrift ud kan jeg ikke få det til at passe med mindre den kan være på 1 side fx ved at formindske - hvis den fylder 2 sider forsvinder der noget i overgangen mellem side 1 og 2.
    - Nogle ag de links, der står nede under en opskrift leder over til noget andet en det, der står på linket
    venlig hilsen
    Birgit
    birgit.tamberg3@gmail.com

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 06, 2023 at 9:52 am

      Hej Birgit
      Tak for det, og du bruger printknappen på siden? For her burde der være en særlig printudgave, der ikke laver links og andet 🙂
      Du kan se printknappen nåår du er logget ind.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required