Sød kartoffelkage indeholder lækre krydderier, og smager skønt med en cremet flødeostfrosting. Passer perfekt sammen med en god kop kaffe.
Sød kartoffelkage med flødeostecreme minder på en måde lidt om en gulerodskage. Den er nemlig fuld af lækre krydderier som kanel og kardemomme, som bare smager så dejligt.
Derudover har jeg tilføjet ostecreme på toppen af kagen, som jeg har vendt med både citronsaft, smør og lidt vanilje, det balancerer alle smagene og giver altså bare den bedste kage.
Du kan både vælge at bage de søde kartofler eller koge dem. Jeg synes, at det er nemmest at bage dem, da ovnen alligevel skal forvarmes før kagen bages.
Opskrift på sød kartoffelkage med flødeostecreme
Sød kartoffelkage med flødeostecreme
Ingredienser
- 2 dl søde kartofler - moste, svarer til 2 store kartofler
- 170 gram hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk natron
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme - stødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 gram brun farin
- 75 gram sukker
- 75 gram valnødder
- 1 dl olie - smagsneutral
- 2 stk æg
Flødeostecreme
- 200 gram flødeost
- 125 gram smør - stuetemperatur
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljepulver
- 125 gram flormelis
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 175 grader varmluft. Vask de søde kartofler grundigt og skær dem over på midten på langs. Læg dem på en bageplade og bag dem nu, indtil de er gennembagte, dette tager cirka 30 minutter.
- Tag de færdigbagte kartofler og fjern skrællen forsigtigt, kom dem derefter i en skål og mos dem. Tilføj brun farin, sukker, olie, valnødder og æg. Rør det godt sammen til en jævn masse.
- I en anden skål tilføjes hvedemel, bagepulver, natron, salt, kanel, kardemomme og vaniljesukker. Rør det sammen.
- Bland nu de tørre og våde ingredienser sammen.
- Smør en kageform og hæld dejen deri. Bag nu kagen i cirka 35 minutter ved 175 grader varmluft.
- Lad kagen køle ned, før du smører cremen på.
- Lav flødeostecremen ved at blande det bløde smør og flødeost sammen, tilføj derefter citronsaft, vaniljesukker og flormelis. Rør det godt sammen.
- Smør cremen på kagen og så er sød kartoffelkage klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Sød kartoffelkage smager også rigtig skønt dagen efter, når den har stået på køl.
Så du kan sagtens lave kagen dagen i forvejen, husk dog at pakke den godt ind, før den kommer i køleskabet, så den ikke bliver tør.
Se også andre opskrifter på kager her:
Amerikanske kanelsnegle-kage med cream cheese
Del dine ideer og tanker med os andre her: