Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Småkager med lakrids

Småkager med lakrids og tranebær (35 stk.)

småkager med lakrids og tranebær
4.8 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook527PinterestSMSEmailMessenger
527
DELINGER
Indhold
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på småkager med lakrids
  • Tips
  • Kommentarer

Småkager med lakrids og tranebær

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.8 fra 43 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
På køl: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 23 minutter min
Prøv lige disse lækre småkager med lakrids og tranebær. Det er måske Danmarks bedste småkager, og så er de super nemme at bage. Opskriften giver ca. 35 stk.
Antal: 35
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 30 g lakridspulver
  • 60 g tranebær (soltørrede)
  • 180 g smør (koldt, skåret i små tern)
  • 225 g rørsukker
  • 1 æg

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Sigt 250 g hvedemel og 0,5 tsk bagepulver sammen i en skål.
  2. Tilsæt 30 g lakridspulver, 60 g tranebær og 180 g smør.
  3. Findel smørret udi blandingen med fingrene, indtil smørret ikke kan mærkes mere.
  4. Tilsæt 225 g rørsukker og 1 æg og saml forsigtigt og hurtigt dejen med hænderne - ælt den endelig ikke.
  5. Del dejen i 2 og tril hver del til en pølse med en diameter på størrelse med en 20 krone.
  6. Pak dejrullerne ind i bagepapir og stil dem i køleskab eller i fryseren, til de er hårde - eller i hvert fald kolde. Jeg kunne ikke helt vente på at de blev hårde, så jeg stillede dem koldt i en god times tid og så kunne de i hvert fald skæres.
  7. Skær dejrullerne i 1 cm. tykke skiver og form dem evt. lidt mere runde, inden de sættes på bageplader med bagepapir.
  8. Sæt dem med lidt afstand til hinanden, de flyder lidt ud.
  9. Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter (hos mig var det 8 minutter).
  10. Tag dem ud og lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes over på bagerist, hvor de afkøles helt.
  11. Når de er helt afkølede, opbevares de i beholder med tætsluttende låg.

Næringsindhold

Kalorier93kcalKulhydrater13gProtein1gFedt4gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol16mgNatrium55mgKalium12mgKostfibre0.3gSukker7gVitamin A136IUVitamin C0.2mgCalcium3mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på småkager med lakrids

Disse småkager med lakrids og tørrede tranebær er helt fantastiske, og dem bliver du hurtigt afhængig af.

Småkagerne er nemme at bage, og du får ca. 35 stk. ud af denne portion.

Bemærk at dejen skal på køl, og den må gerne stå mindst to timer i køleskabet.

Dejen er nem at samle i hånden - men du kan også anvende en røremaskine.

Se flere opskrifter:

  • Smørbagte chokoladespecier
  • Brunkager
  • Chokolade småkager
  • Aristokrater
  • Fedtebrød

Tips

De afkølede småkager med lakrids passer perfekt til en god kop kaffe, og som sagt opbevares de i en lufttæt kagedåse.

Omvendt så har du nok spist småkagerne ret hurtigt.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. claus elnef jørgensen skriver

    november 23, 2025 at 4:24 pm

    Giver hos mig 100-120 stk i brunkagestr. Af 1 potion.

    Svar
  2. Jette Frandsen skriver

    november 26, 2024 at 4:02 pm

    Gode

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required