Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skinkestang

Skinkestang med butterdej og skinke (nem opskrift)

billede med skinkestang
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
200
SHARES
FacebookMessenger200PinterestEmailSMS
Indhold
  • Skinkestang - butterdej med fyld
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på skinkestang
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Skinkestang - butterdej med fyld

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Opskrift på skinkestang med butterdej og skinke, der havde sin store sejrsgang i 1980erne, hvor især Brugsen var med til at udbrede den.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk olie (til stegning)
  • 1 løg (skåret i små tern)
  • 2 fed hvidløg (knust og finthakket)
  • 200 g champignon (skåret i skiver)
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g skinke (i strimler)
  • 200 g flødeost (naturel)
  • 1 spsk sennep (evt. en dijon)
  • 275 g  butterdej (frisk fra køl, eller brug 4 plader frosset, optøet og rullet ud så det passer til en bradepande)
  • 1 håndfuld purløg (finthakket)
  • 1 æg (til pensling)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Varm 2 spsk olie op i en gryde eller pande og sauter 1 løg, til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke få farve. Tilsæt 2 fed hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det.
  2. Tilsæt 200 g champignon og steg til væden er kogt væk og de får lidt farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
  3. Tilsæt 150 g skinke i strimler og rør godt rundt, lad det stege med i et par minutter.
  4. Tag det af varmen og tilsæt 200 g flødeost og 1 spsk sennep. Rør det godt rundt, til det er godt fordelt.
  5. Læg 275 g  butterdej på bagepladen og klip "frynser" i siderne. Se evt. i min video hvordan du gør.
  6. Fordel skinkemassen midt på, drys med 1 håndfuld purløg og flet strimlerne ind over.
  7. Pisk 1 æg sammen og pensl din skinkestang med æg.
  8. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag i ca. 30 minutter til det er gyldent og sprødt.

Næringsindhold

Kalorier742kcalKulhydrater39gProtein19gFedt58gMættet fedt20gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt27gTransfedt0.03gKolesterol94mgNatrium1408mgKalium437mgKostfibre2gSukker5gVitamin A749IUVitamin C4mgCalcium75mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på skinkestang

Skinkestang kan laves på mange måder, og her er en nem opskrift med færdigkøbte skinkestrimler, champignon og flødeost.

Skinkestangen er klassisk mad fra 1980erne, hvor den virkelig var populær i de danske hjem. Den dag i dag er den stadig en hyppig gæst ved middagsbordet, og den er da også meget nem at lave.

Brug gerne en plade frisk butterdej, der kan købes på køl i de fleste supermarkeder. Butterdejen er ca. 24 gange 40 centimeter. Opskriften her er beregnet til fire personer. I min video kan du se fremgangsmåden.

Se flere opskrifter:

  • Butterdejsstang med broccoli og skinke
  • Butterdej med camembert
  • Butterdej (hjemmelavet og nem opskrift)
  • Butterdejssnegle med gorgonzola og skinke
  • Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • Butterdej med rabarber og æble

Billeder

Her er nogle billeder af hvordan jeg laver skinkestangen:

flødeosten tilsættes fyldet med skinke
fyld til skinekstangen
skinkestangen flettes
den færdige skinkestang

Tips

Skinkestang serveres evt. med salat eller gnave-grønt. Den sunde spidskålssalat passer perfekt til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden. God både som aftensmad, frokostret eller på en buffet.

Der kan i øvrigt sagtens tilføjes andet grønt til fyldet, herunder perberfrugt i små tern. Eller prøv med spinat, det smager også godt.

FAQ

Hvad er en skinkestang?

En skinkestang er en butterdejsrulle fyldt med en cremet skinke- og osteblanding, ofte også med porre eller løg. Den bages i ovn, til butterdejen er gylden og sprød. Det er en nem og populær ret - både som varm aftensmad og som kold snack.

Skal man bruge butterdej?

Ja, færdigkøbt butterdej (på rulle eller plader) er nemmest og mest brugt. Alternativer er hjemmelavet butterdej (hvis du er ambitiøs). Pizzadej eller mørdej (giver en blødere eller mere tærteagtig version) kan også anvendes.

Hvor længe holder skinkestang?

Skinkestangen kan opbevares i køleskab, hvor den har en holdbarhed på 2-3 dage (i tætsluttende beholder).

Kan man fryse skinkestang?

Ja, du kan sagtens fryse rester ned. På frost har den en holdbarhed på 2-3 måneder. Opvarmes bedst i ovn efter frysning. Kan i øvrigt fryses både før og efter bagning.

Kan skinkestangen laves i forvejen?

Ja, du kan samle og opbevare den i køleskabet i nogle timer, før den bages. Eller bage den og genopvarme i ovn, hvor den bliver sprød igen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Pedersen skriver

    januar 17, 2025 at 7:39 pm

    Kæmpe succes, tak for mad. Tager ingen tid at lave og smager forrygende!

    Svar
  2. ia skriver

    januar 17, 2024 at 9:55 pm

    Hej! Kan skinkestang og butterdejstang laves i airfryer?
    mvh ia

    Svar
  3. Inge Lavrsen skriver

    juli 05, 2023 at 9:05 pm

    Kan man bruge noget andet end ost i skinkestangen? Bryder mig ikke om ost i maden ej heller surmælksprodukter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 05, 2023 at 9:29 pm

      Hej Inge
      Det er du ikke alene om 🙂
      Du kan evt. lade chapignon og løg creme lidt ind med en smule fløde. Prøv også gerne at tilsætte lidt frisk timian 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Anne Skov skriver

    juli 05, 2023 at 8:41 pm

    Skift naturelflødeosten ud med Pikantflødeost og undlad sennep. Det smager fantastisk!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 05, 2023 at 9:30 pm

      Hej Anne
      Godt tip - mange tak fordi du bidrager til at gøre Madens Verden endnu bedre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required