• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Skinke i ovn (i sølvpapir)

Det er godt at lave skinke i ovn, da det giver en saftig og mør skinke. Skinken pakkes ind i sølvpapir, der smøres med smør. Men husk at pille nettet af skinken først. Foto: Guffeliguf.dk.
Det er godt at lave skinke i ovn, da det giver en saftig og mør skinke. Skinken pakkes ind i sølvpapir, der smøres med smør. Men husk at pille nettet af skinken først. Foto: Guffeliguf.dk.

Opdateret:  12. oktober 2023 - Udgivet:  26. december 2016

Del gerne:
96
SHARES
FacebookMessenger96PinterestEmailRedditSMS

Opskrift på skinke i ovn, hvor skinken pakkes ind i sølvpapir, der er smurt med smør. Husk at vende den matte side udad under tilberedningen.

Til skinke i ovn skal du bruge (til cirka 6-7 personer):

1,4 kilo røget skinke
Lidt smør
Sølvpapir

Sådan laver du en mør og saftig skinke i ovn:

Køb altid en skinke af god kvalitet, da du får hvad du betaler for. Og de billige skinker er ofte pumpet meget med vand, og de har oftest heller ikke den rigtige røgsmag.

Pil nettet af skinkenm og dup den tør med et stykke køkkenrulle.

Tag et stykke sølvpapir, der er så stort at du kan pakke skinken ind i det.

Læg det på køkkenbordet med den blanke side opad, og smør så med lidt smør.

SE HER hvordan du laver en perfekt hamburgerryg i ovn

Læg skinken på, og pak den ind i sølvpapiret. Nu vender den matte side af sølvpapiret udad - og sådan skal det være.

Løft den indpakkede skinke over i et ildfast fad, og hæld lidt vand i bunden af fadet.

Steg nu skinken i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig luft.

Stegetiden er cirka en time pr. kilo skinke, så denne skinke her skal have cirka en time og 25 minutter.

Tag skinken ud af ovnen, og lad den hvile 15 minutter inden udskæring.

Cirka stegetid på skinke i ovn i forhold til vægt:

900 gram skinke skal have cirka 50-55 minutter i ovnen

En skinke på et kilo skal have en time

Skinker på cirka 1,5 kilo skal have halvanden time

En skinke to kilo giver du to timer i ovnen

Skinke på 2,5 kilo får to en halv time

Og en skinke på tre kilo skal have cirka tre timer.

Skinke i ovn skal have en kernetemperatur på 75 grader, så brug gerne et stegetermometer.

Server gerne den ovnstegte skinke med cremede flødekartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jacob

    april 08, 2023 at 6:17 pm

    Æv, jeg oplevede desværre også at tidsangivelse er helt i skoven. Havde en skinke på 850g, fulgte opskriften og efter en time var kernetemperaturen på…35 grader. Jeg måtte flå sølvpapiret af og give den gas med varmluft for at min familie kunne få mad i ordentlig tid… det kan være at man lige skal revidere opskriften?

    Svar
  2. Morten

    februar 20, 2023 at 7:09 pm

    Gjorde som beskrevet
    1 kg fik en time
    Kernetemperatur 32 grader
    Tak for ingenting

    Svar
  3. Ole

    september 27, 2020 at 6:56 pm

    Nu har jeg fulgt jeres opskrift med stegetiden, men min skinke på 1kg er ca kun ½ færdig efter 1 time på 200 grader. ! ?

    Svar
    • Henrik

      december 08, 2022 at 6:54 pm

      Min på 1.050 gr. skulle have 1 time og 45 min., inden den nåede de 75 grader.
      (Indpakket i ét lag staniol og 200 grader varmluft)

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her