Skaftkotelet med en lun grønkålssalat og mango-skiver er en skøn aftensmad, der er fattig på kalorier men til gengæld rig på smag.
Skaftkotelet er en kotelet med ben på. Denne ret kan både laves med eller uden ben på koteletterne, men da skaftet giver smag til kødet, vælger jeg gerne det.
Retten er kreereret til dem, som gerne vil spare på kalorierne, og den er også velegnet som slankemad.
Her er nemlig ikke mange kalorier, hvis du skærer fedtet fra kødet, efter det har stegt. Under stegningen giver fedtet nemlig også smag såvel som skaftet.
Serveres med en lun grønkålssalat, der er en af mine favoritter, fordi det klæder grønkålen at blive vendt på panden et par minutter.
Opskrift på skaftkotelet med lun salat
Skaftkotelet med lun salat
Ingredienser
- 2 stk skaftkoteletter
- salt og friskkværnet peber
- 5-6 kviste timian
- 1 tsk smør
- 1 tsk olivenolie
Lun grønkålssalat
- 1 sjat olivenolie
- 100 gram champignoner - i skiver
- 1 fed hvidløg - presset eller finthakket
- 1 lille rødløg - hakket
- 100 gram grønkål - snittet, skyllet
- 50 gram valnødder
- ½ lime - saften
- 1 spsk balsamico
- salt og friskkværnet peber
- ½ mango - enten i salaten eller som tilbehør
Sådan gør du
- Krydr koteletterne med salt og peber og sæt dem til side en halv time, så saltet trænger ind i kødet.
- Du kan lave grønkålssalaten imens: Hak grønkål, skyl og kram det fri for vand. Skyl champignoner og skær dem i skiver, pres hvidløget og hak et lille rødløg.
- Kom lidt olivenolie på en pande og tilføj løg, når panden er varm. Svits i et minuts tid, tilføj derefter presset hvidløgsfed og champignoner.
- Rist det hele, til champignonerne har fået en god farve, men de skal ikke være for bløde. Tag det op i en skål, og kom nu grønkålen på panden. Den skal bare falde sammen - ikke blive mør.
- Vend champignon-blandingen med grønkål og grofthakkede valnødder. Smag til med limesaft, balsamico samt salt og friskkværnet peber.
- Koteletterne skal stege fem minutter på hver side i halv olivenolie, halv smør. Timiankvistene lægger du blot på panden, så de afgiver smag til kødet. Krydr med salt og peber under stegningen.
- Nu kan du anrette jeres tallerkner med mango i skiver, den lune grønkålssalat samt en skaftkotelet til hver. Mangofrugten kan også skæres i tern og blandes i salaten. Eller du kan bruge æbler, hvis du ikke kan skaffe en moden mango.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du undrer dig over, at der skal lidt smør på panden, når du steger din skaftkotelet, får du svaret her: Smør giver en særlig stegeskorpe.
Det er svært at få samme fine resultat udelukkende med oliven- eller rapsolie. Men du kan naturligvis vælge at udelukke smørret og blot bruge olie til stegning.
Se andre fedtfattige opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: