Her får du en nem opskrift på fedtfattig kylling i fad med pasta, porre og tomat. En lækker familieret, som du kan lave på ca. 30 minutter.
Fedtfattig kylling i fad er en lækker hverdagsret, der blot tager omkring 30 minutter at lave.
Kyllingeretten laves med frisk pasta, og det er altså vigtigt, at pastaen er den friske - og ikke den tørrede.
Her har jeg anvendt en fuldkorns fettucinne pasta, hvilket kun gør retten endnu mere sund.
Der er også lidt Cremefine i retten, så det er en opskrift til dig, der gerne have god mad - men spare lidt på kalorierne.
Opskrift på fedtfattig kylling i fad
Fedtfattig kylling i fad med pasta på 30 minutter
Ingredienser
- 500 gram pasta - skal være frisk pasta, gerne fuldkornspasta
- 500 gram kyllingebryst - skåret i mindre tern
- 2 porrer - i tynde skiver
- 2 røde peberfrugter - i små tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1 teske oregano - tørret
- 50 gram rucola - hakket groft
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- 2,5 deciliter Cremefine - 7%
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Find et ildfast fad frem i størrelsen ca. 25 gange 20 centimeter. Smør med lidt olivenolie.
- Fordel halvdelen af den friske pasta i fadet. Her har jeg anvendt en fuldkorns fettucine.
- Varm en pande op, kom et par gode klatter smør eller lidt olivenolie på, og brun nu kyllingekødet hurtigt på alle sider. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt så porreskiver og peberfrugt, og steg et minuts tid mere.
- Kom så de hakkede tomater på panden sammen med vand, en bouillonterning, oregano og grofthakket rucola. Lad det koge op.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Retten med fedtfattig kylling i fad samles nu, hvor du fordeler ca. halvdelen af indholdet fra panden over den friske pasta i bunden af fadet.
- Derpå hældes ca. halvdelen af din Cremefine 7%.
- Så fordeler du den sidste halvdel af den friske pasta ovenpå dette, derpå fordeles resten af kylling, grøntsager og sovs fra panden, inden du slutter af med den sidste mængde cremefine.
- Stil nu fadet med kylling og pasta ind i ovnen, og her skal den blot have 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Fedtfattig kylling i fad med pasta serveres straks - og du kan eventuelt lige drysse lidt hakket persille over.
Nydes evt. med et stykke brød til.
Se også mine opskrifter på:
Kylling i karry (nem opskrift med ris)
Jette Piilgard
Nem og lækker pastaret, kan sagtens bruge mere væde end 1 ds hk.tomat og 250 ml cremefine...
Karina
Smager dejligt, men 20 min i ovnen er nok ikke helt nok, pastaen var ikke heeeelt mør…
Rune Sørensen
virkelig velsmagende, men mon ikke den sniger sig op på omkring 450 kalorier
pallebthomsen@gmail.com
Dejlig ret, let at lave selv for en uøvet👍