• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skaftkotelet med grønkålssalat - kalorielet aftensmad

Skaftkotelet med grønkålssalat - kalorielet aftensmad

Skaftekotelet med grønkålssalat
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. januar 2023 - Udgivet: 7. januar 2022

Skaftkotelet med en lun grønkålssalat og mango-skiver er en skøn aftensmad, der er fattig på kalorier men til gengæld rig på smag.

Skaftkotelet er en kotelet med ben på. Denne ret kan både laves med eller uden ben på koteletterne, men da skaftet giver smag til kødet, vælger jeg gerne det.

Retten er kreereret til dem, som gerne vil spare på kalorierne, og den er også velegnet som slankemad.

Her er nemlig ikke mange kalorier, hvis du skærer fedtet fra kødet, efter det har stegt. Under stegningen giver fedtet nemlig også smag såvel som skaftet.

Serveres med en lun grønkålssalat, der er en af mine favoritter, fordi det klæder grønkålen at blive vendt på panden et par minutter.

Opskrift på skaftkotelet med lun salat

Skaftekotelet med grønkålssalat
Karen SenecaKaren Seneca

Skaftkotelet med lun salat

5 fra 2 stemmer
Skaftkotelet med en lun grønkålssalat og mango-skiver er en skøn aftensmad, der er fattig på kalorier men til gengæld rig på smag.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Saltning af kød 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 290
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk skaftkoteletter
  • salt og friskkværnet peber
  • 5-6 kviste timian
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk olivenolie
Lun grønkålssalat
  • 1 sjat olivenolie
  • 100 g champignoner - i skiver
  • 1 fed hvidløg - presset eller finthakket
  • 1 lille rødløg - hakket
  • 100 g grønkål - snittet, skyllet
  • 50 g valnødder
  • ½ lime - saften
  • 1 spsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ mango - enten i salaten eller som tilbehør

Fremgangsmåde
 

  1. Krydr koteletterne med salt og peber og sæt dem til side en halv time, så saltet trænger ind i kødet.
  2. Du kan lave grønkålssalaten imens: Hak grønkål, skyl og kram det fri for vand. Skyl champignoner og skær dem i skiver, pres hvidløget og hak et lille rødløg.
  3. Kom lidt olivenolie på en pande og tilføj løg, når panden er varm. Svits i et minuts tid, tilføj derefter presset hvidløgsfed og champignoner.
  4. Rist det hele, til champignonerne har fået en god farve, men de skal ikke være for bløde. Tag det op i en skål, og kom nu grønkålen på panden. Den skal bare falde sammen - ikke blive mør.
  5. Vend champignon-blandingen med grønkål og grofthakkede valnødder. Smag til med limesaft, balsamico samt salt og friskkværnet peber.
  6. Koteletterne skal stege fem minutter på hver side i halv olivenolie, halv smør. Timiankvistene lægger du blot på panden, så de afgiver smag til kødet. Krydr med salt og peber under stegningen.
  7. Nu kan du anrette jeres tallerkner med mango i skiver, den lune grønkålssalat samt en skaftkotelet til hver. Mangofrugten kan også skæres i tern og blandes i salaten. Eller du kan bruge æbler, hvis du ikke kan skaffe en moden mango.

Næringsindhold

Kalorier: 290kcalKulhydrater: 22gProtein: 8gFedt: 22gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 13gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 6mgNatrium: 2381mgKalium: 617mgKostfibre: 7gSukker: 10gVitamin A: 5750IUVitamin C: 75mgCalcium: 198mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du undrer dig over, at der skal lidt smør på panden, når du steger din skaftkotelet, får du svaret her: Smør giver en særlig stegeskorpe.

Det er svært at få samme fine resultat udelukkende med oliven- eller rapsolie. Men du kan naturligvis vælge at udelukke smørret og blot bruge olie til stegning.

Se andre fedtfattige opskrifter:

Kalorielet aftensmad - 10 forskellige opskrifter

Fedtfattig mørbrad i ovn

Kylling med grøntsager i fad

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
vandkringle med creme
Vandkringle - nem kringle med creme og remonce→ Se opskriften
Uge25-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150→ Se opskriften
Billede af grillede kyllingespyd.
Grillede kyllingespyd med grøntsager og BBQ-marinade→ Se opskriften
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål
Kartoffelsalat med majs, grillede peberfrugter og spidskål→ Se opskriften
jordbærkage med kransekage
Jordbærkage med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required