Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skaftkotelet med grønkålssalat - kalorielet aftensmad

Skaftkotelet med grønkålssalat - kalorielet aftensmad

Skaftekotelet med grønkålssalat
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Skaftkotelet med en lun grønkålssalat og mango-skiver er en skøn aftensmad, der er fattig på kalorier men til gengæld rig på smag.

Skaftkotelet er en kotelet med ben på. Denne ret kan både laves med eller uden ben på koteletterne, men da skaftet giver smag til kødet, vælger jeg gerne det.

Retten er kreereret til dem, som gerne vil spare på kalorierne, og den er også velegnet som slankemad.

Her er nemlig ikke mange kalorier, hvis du skærer fedtet fra kødet, efter det har stegt. Under stegningen giver fedtet nemlig også smag såvel som skaftet.

Serveres med en lun grønkålssalat, der er en af mine favoritter, fordi det klæder grønkålen at blive vendt på panden et par minutter.

Opskrift på skaftkotelet med lun salat

Skaftkotelet med lun salat

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Saltning af kød: 30 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Skaftkotelet med en lun grønkålssalat og mango-skiver er en skøn aftensmad, der er fattig på kalorier men til gengæld rig på smag.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 stk skaftkoteletter
  • salt og friskkværnet peber
  • 5-6 kviste timian
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk olivenolie
Lun grønkålssalat
  • 1 sjat olivenolie
  • 100 g champignoner (i skiver)
  • 1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
  • 1 lille rødløg (hakket )
  • 100 g grønkål (snittet, skyllet)
  • 50 g valnødder
  • ½ lime (saften)
  • 1 spsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ mango (enten i salaten eller som tilbehør)

Fremgangsmåde

  1. Krydr koteletterne med salt og peber og sæt dem til side en halv time, så saltet trænger ind i kødet.
  2. Du kan lave grønkålssalaten imens: Hak grønkål, skyl og kram det fri for vand. Skyl champignoner og skær dem i skiver, pres hvidløget og hak et lille rødløg.
  3. Kom lidt olivenolie på en pande og tilføj løg, når panden er varm. Svits i et minuts tid, tilføj derefter presset hvidløgsfed og champignoner.
  4. Rist det hele, til champignonerne har fået en god farve, men de skal ikke være for bløde. Tag det op i en skål, og kom nu grønkålen på panden. Den skal bare falde sammen - ikke blive mør.
  5. Vend champignon-blandingen med grønkål og grofthakkede valnødder. Smag til med limesaft, balsamico samt salt og friskkværnet peber.
  6. Koteletterne skal stege fem minutter på hver side i halv olivenolie, halv smør. Timiankvistene lægger du blot på panden, så de afgiver smag til kødet. Krydr med salt og peber under stegningen.
  7. Nu kan du anrette jeres tallerkner med mango i skiver, den lune grønkålssalat samt en skaftkotelet til hver. Mangofrugten kan også skæres i tern og blandes i salaten. Eller du kan bruge æbler, hvis du ikke kan skaffe en moden mango.

Næringsindhold

Kalorier290kcalKulhydrater22gProtein8gFedt22gMættet fedt3gFlerumættet fedt13gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol6mgNatrium2381mgKalium617mgKostfibre7gSukker10gVitamin A5750IUVitamin C75mgCalcium198mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du undrer dig over, at der skal lidt smør på panden, når du steger din skaftkotelet, får du svaret her: Smør giver en særlig stegeskorpe.

Det er svært at få samme fine resultat udelukkende med oliven- eller rapsolie. Men du kan naturligvis vælge at udelukke smørret og blot bruge olie til stegning.

Se andre fedtfattige opskrifter:

Kalorielet aftensmad - 10 forskellige opskrifter

Fedtfattig mørbrad i ovn

Kylling med grøntsager i fad

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required