• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › Singlemad

Singlemad

Singlemad - tomatsuppe
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. oktober 2024 - Udgivet:  1. marts 2022

Indhold

  1. Singlemad kan være svær at finde på. Så her får du en ugeplan over lækker aftensmad, som er let at lave, og hvor du undgår madspild.
  2. Mandag
  3. Tirsdag
  4. Onsdag
  5. Torsdag
  6. Fredag

Singlemad kan være svær at finde på. Så her får du en ugeplan over lækker aftensmad, som er let at lave, og hvor du undgår madspild.

Singlemad er blevet et begreb, hvilket ikke er så sært, da der er knap en million mennesker, der bor alene i Danmark.

Selvom man bor alene, behøver det jo ikke at betyde, at man spiser alene aften efter aften.

Men når vi gør det, er det vigtigt at spise godt. Ikke kun for smagen og sundhedens skyld, men også for livsglædens.

Da de fleste varer i supermarkederne sælges i større portioner, er der mange, som har bedt os om inspiration til god singlemad uden madspild. Så her får du fem forskellige opskrifter på aftensmad - en til hver hverdag i ugen. Velbekomme.

Mandag

Tomatsuppe med hjemmelavede croutoner og eventuelle krydderurter som det grønne drys. Her kan du bruge alt fra persille til frisk basilikum.

Halvdelen af suppen gemmes til onsdag, så du kan bruge den som base til spaghetti og kødboller.

Det skal du bruge

  • olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • chili efter smag
  • 1 tsk oregano
  • 2 dåser flåede tomater
  • 0,5 dl piskefløde eller 1 dl. mælk
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • brød

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg. Svits dem i olivenolie sammen med lidt chili og oregano.
  2. Hæld tomaterne i gryden og lad dem simre 10 minutter. NB: Har du en rest hvidvin kan du også hælde en sjat vin i gryden.
  3. Blend suppen lidt. Den skal ikke være helt tynd.
  4. Kom fløde eller mælk i samt sukker, salt og peber.
  5. Skær et par brødskiver i tern og rist dem på en pande sammen med salt og olivenolie - eventuelt krydderier, hvis du ønsker det. Spis suppen med et drys grønt og de ristede croutoner. Gem resten i køleskabet.

Tirsdag

Frikadeller med smørstegt spidskål og kartofler er endnu en ret, hvor du gemmer noget til onsdagens middag. Frikadellerne kan nemlig bruges som kødboller, hvis du lige giver farsen lidt ekstra smag.

Og så kan du jo altid bruge et par stykker til en god frikadellesandwich til frokost. Spidskålen kan du bruge til salat torsdag og fredag.

Det skal du bruge

  • 400 gram hakket svin og kalv
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 3 spsk revet parmesan
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 700 gram kartofler
  • spidskål
  • smør
  • citron
  • persille

Sådan gør du

  1. Bring kartoflerne i kog og giv dem 15 minutter, hvis de er små.
  2. Bland en fars af finthakket løg og hvidløg, revet ost, rasp, kød, mælk, æg, salt, peber og krydderier. Form små frikadeller - ca. en spsk. - og steg dem i olie eller smør.
  3. Del spidskålen i fire kvarte, men behold den nederste del, så de hænger sammen. Gem to kvarte kål i køleskabet og steg de to andre i smør på en pande, imens du steger frikadeller.
  4. Vend dem ofte og giv dem ca. et kvarter. Pres citronsaft udover og drys med persille. Nu kan du anrette en tallerken med spidskål, frikadeller og kartofler. Resten af kartoflerne bruger du torsdag.

Onsdag

Spaghetti med kødboller i tomatsovs a la Lady og Vagabonden er lækker singlemad, selvom man ikke kan spille scenen fra den kendte Disney-film.

Det skal du bruge

  • tomatsuppen fra mandag
  • frikadellerne fra tirsdag
  • 1 dåse flåede cherrytomater
  • eddike
  • krydderier
  • salt og peber
  • spaghetti

Sådan gør du

  1. Varm resten af din tomatsuppe op og tilsæt en dåse hele cherrytomater. Smag til med salt, peber og lidt eddike.
  2. Lad saucen simre i 10 minutter. Blend ikke, men lad de små cherrytomater forblive hele.
  3. Kom de små frikadeller i et ovnfast fad, hæld tomatsaucen henover. Sæt i en 180 graders varm ovn i 15 minutter. Kog spaghettien imens.
  4. Spis retten med et drys revet parmesan eller Grana Padano.

Torsdag

Knuste kartofler med kyllingebryst og salat er en let ret, som mætter og smager dejligt.

Brug de kogte kartofler og en kvart spidskål fra tirsdagens måltid. Hvis du vil, kan du drysse revet parmesan over kartoflerne, men det er ikke afgørende.

Det skal du bruge

  • kogte kartofler
  • smør
  • 2 kyllingebryster
  • ¼ spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 æble eller 1 pære
  • mandler
  • olivenolie
  • hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Giv kartoflerne et tryk med fingrene eller en grydeske, så de bliver 'knuste'. Læg dem i et fad, smelt smør og hæld det henover kartoflere. Drys med salt.
  2. Steg kyllingebrysterne hurtigt på begge sider, så de får farve. Krydr dem med paprika eller de krydderier, du bedst kan lide.
  3. Kom kartoflerne i ovnen ved 225 grader varmluft. Når de har bagt i et kvarter, kommer du kyllingebrysterne i ovnen og bager dem med det næste kvarter. Gem det ene kyllingebryst til næste dag.
  4. Riv gulerødder, skær æblet i tern og snit spidskål. Bland det sammen og drys med hakkede mandler. Lav en olie-eddikedressing, som du kan hælde henover til sidst.

Fredag

Nudelsalat med kylling og mango er rigtig god singlemad, fordi man kan bruge eventuelle rester næste dag til frokost.

Det skal du bruge

  • 1 stegt kyllingebryst
  • 100 gram fuldkornsnudler
  • 1 kvart spidskål
  • 1 gulerod
  • 3 forårsløg
  • 1 mango
  • ⅓ rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • frisk ingefær
  • sojasauce
  • sesamolie
  • citronsaft
  • honning
  • frisk koriander
  • peanuts

Det skal du gøre

  1. Skær kyllingen i tynde strimler.
  2. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl dem i koldt vand, når de er kogt.
  3. Snit grøntsager og mango i strimler eller skær dem i skiver.
  4. Bland en dressing af friskrevet ingefær, fintrevet hvidløg, sojasauce, sesamolie, citronsaft og finthakket chili. Smag til med lidt honning.
  5. Bland grøntsager, mango og kylling. Hæld dressingen henover og bland det hele godt sammen.
  6. Drys med friske korianderblade, hvis du ønsker det, samt hakkede peanuts.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    april 12, 2022 at 9:53 am

    Hvor er det en god idé med opskrifter på singlemad. Jeg synes tit at jeg ikke får brugt madvarerne uden at det bliver genopvarmet mad.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her