Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sigøjnerschnitzel

Sigøjnerschnitzel (med pommes frites, ærter og sovs)

billederesultat for sigøjnerschnitzel
4.5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
572
SHARES
FacebookMessenger572PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sigøjnerschnitzel
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sigøjnerschnitzel
  • Servering
  • Kommentarer

Sigøjnerschnitzel

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Tysk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Schnitzler
  • 4 skinkeschnitzel
  • hvedemel
  • 2 æg
  • panko rasp (eller alm. rasp)
  • 3 tsk paprika
Sigøjnersovs
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 tsk paprika
  • 2,5 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk sherryeddike (eller anden eddike)
  • 2 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Pommes frites
  • 800 g pommes frites
  • paprika
  • salt
  • 400 g ærter

Fremgangsmåde

  1. Forvarm oven til 220 grader varmluft.
  2. Start med skinkeschnitzlerne, som duppes tørre med et stykke køkkenrulle, og derefter bankes let flade med håndroden.
  3. Find tre dybe tallerkner frem, hvor du kommer en god portion hvedemel i den første, to æg i den anden (pisk dem sammen med en gaffel) og pankorasp (eller almindelig rasp) og tre teskefulde paprika i den tredie.
  4. Vend så hver skinkeschnitzel i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i raspen. Læg til side på et fad.
  5. Løg pilles, halveres og skæres i tynde skiver. Peberfrugterne snittes ligeledes i tynde skiver.
  6. Skinkeschnitzlerne brunes i en blanding af smør og olie på en pande ved høj varme, og spar ikke på fedtstoffet. Brun cirka et minut på hver side, hvorefter dine sigøjnerschnitzler lægges på en bageplade med bagepapir. Brun to ad gangen, så de får en god stegeskorpe. Krydres med salt og peber.
  7. Fordel de frosne pommes frites på en anden bageplade med bagepapir. Krydr dem med lidt paprika, og bag som anvist på posen . Typisk omkring 20 minutter, hvor de vendes og krydres igen med paprika halvvejs.
  8. Varm en gryde op ved middel varme og sauter løgene i en god sjat olie i et par minutter.
  9. Tilsæt derefter peberfrugt og sauter videre i et par minutter. Tilsæt om nødvendigt en smule mere olie.
  10. Drys med en spiseskefuld hvedemel, vend det rundt. og kom paprika ved sammen med bouillon, hakkede tomater, ketchup, eddike og sukker. Lad det simre ca. 10 minutter.
  11. Fem minutter før dine pommes frites er færdige stilles pladen med sigøjnerschnitzlerne ind i ovnen, hvor de netop skal have fem minutter.
  12. Ærterne koges i letsaltet vand - se her hvordan du koger ærter, så de ikke rynker.

Næringsindhold

Kalorier988kcalKulhydrater105gProtein59gFedt40gMættet fedt11gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt22gTransfedt6gKolesterol82mgNatrium2116mgKalium1646mgKostfibre19gSukker21gVitamin A2415IUVitamin C194mgCalcium124mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sigøjnerschnitzel

Sigøjnerschnitzel er nærmest en nationalret i Tyskland og Østrig, hvor den kan laves på forskellige måder.

Men her får du en god grundopskrift på den klassiske Zigeunerschnitzel mit Pommes und alles. Det er super godt.

Retten laves af store skinkeschnitzler, der bankes en smule og derefter paneres i paprikarasp.

Dertil naturligvis sprøde pommes frites og den særlige sigøjnersovs, der især er lavet af løg, peberfrugter og paprika. Og sovsen er sådan lidt sur-sød på den gode måde.

Sigøjnerschnitzel med tilbehør er en populær ret hos både børn og voksne, så den kan sagtens blive en ny og måske uventet livret hjemme hos her.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Skinkeschnitzel
  • Østrigsk wienerschnitzel
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Jægerschnitzel

Servering

Så skal der anrettes sigøjnerschnitzler, og retten fylder en hel tallerken.

Sigøjnersovsen smages til med salt, peber og paprika - eventuelt også med lidt mere sukker eller eddike.

Anret en sigøjnerschnitzel på hver tallerken, og fyld på med de sprøde pommes frites, ærter og den lækre sovs. Resten af sovsen serveres i en skål ved siden af.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. anne grethe poulsen skriver

    januar 05, 2020 at 2:11 pm

    Altid dejlige opskrifter som er lige til at gå til

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required