• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sigøjnerschnitzel

Sigøjnerschnitzel

billederesultat for sigøjnerschnitzel
4.5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
538
SHARES
FacebookMessenger538PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. oktober 2023 - Udgivet:  13. november 2022

Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.

Sigøjnerschnitzel er nærmest en nationalret i Tyskland og Østrig, hvor den kan laves på forskellige måder.

Men her får du en god grundopskrift på den klassiske Zigeunerschnitzel mit Pommes und alles. Det er super godt.

Retten laves af store skinkeschnitzler, der bankes en smule og derefter paneres i paprikarasp.

Dertil naturligvis sprøde pommes frites og den særlige sigøjnersovs, der især er lavet af løg, peberfrugter og paprika. Og sovsen er sådan lidt sur-sød på den gode måde.

Sigøjnerschnitzel med tilbehør er en populær ret hos både børn og voksne, så den kan sagtens blive en ny og måske uventet livret hjemme hos her.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Skinkeschnitzel
  • Østrigsk wienerschnitzel
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Jægerschnitzel

Opskrift på sigøjnerschnitzel

billederesultat for sigøjnerschnitzel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sigøjnerschnitzel

4.45 fra 9 stemmer
Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Tysk
Kalorier: 988
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Schnitzler
  • 4 skinkeschnitzel
  • hvedemel
  • 2 æg
  • panko rasp - eller alm. rasp
  • 3 tsk paprika
Sigøjnersovs
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 tsk paprika
  • 2,5 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk sherryeddike - eller anden eddike
  • 2 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Pommes frites
  • 800 g pommes frites
  • paprika
  • salt
  • 400 g ærter

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm oven til 220 grader varmluft.
  2. Start med skinkeschnitzlerne, som duppes tørre med et stykke køkkenrulle, og derefter bankes let flade med håndroden.
  3. Find tre dybe tallerkner frem, hvor du kommer en god portion hvedemel i den første, to æg i den anden (pisk dem sammen med en gaffel) og pankorasp (eller almindelig rasp) og tre teskefulde paprika i den tredie.
  4. Vend så hver skinkeschnitzel i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i raspen. Læg til side på et fad.
  5. Løg pilles, halveres og skæres i tynde skiver. Peberfrugterne snittes ligeledes i tynde skiver.
  6. Skinkeschnitzlerne brunes i en blanding af smør og olie på en pande ved høj varme, og spar ikke på fedtstoffet. Brun cirka et minut på hver side, hvorefter dine sigøjnerschnitzler lægges på en bageplade med bagepapir. Brun to ad gangen, så de får en god stegeskorpe. Krydres med salt og peber.
  7. Fordel de frosne pommes frites på en anden bageplade med bagepapir. Krydr dem med lidt paprika, og bag som anvist på posen . Typisk omkring 20 minutter, hvor de vendes og krydres igen med paprika halvvejs.
  8. Varm en gryde op ved middel varme og sauter løgene i en god sjat olie i et par minutter.
  9. Tilsæt derefter peberfrugt og sauter videre i et par minutter. Tilsæt om nødvendigt en smule mere olie.
  10. Drys med en spiseskefuld hvedemel, vend det rundt. og kom paprika ved sammen med bouillon, hakkede tomater, ketchup, eddike og sukker. Lad det simre ca. 10 minutter.
  11. Fem minutter før dine pommes frites er færdige stilles pladen med sigøjnerschnitzlerne ind i ovnen, hvor de netop skal have fem minutter.
  12. Ærterne koges i letsaltet vand - se her hvordan du koger ærter, så de ikke rynker.

Næringsindhold

Kalorier: 988kcalKulhydrater: 105gProtein: 59gFedt: 40gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 6gKolesterol: 82mgNatrium: 2116mgKalium: 1646mgKostfibre: 19gSukker: 21gVitamin A: 2415IUVitamin C: 194mgCalcium: 124mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så skal der anrettes sigøjnerschnitzler, og retten fylder en hel tallerken.

Sigøjnersovsen smages til med salt, peber og paprika - eventuelt også med lidt mere sukker eller eddike.

Anret en sigøjnerschnitzel på hver tallerken, og fyld på med de sprøde pommes frites, ærter og den lækre sovs. Resten af sovsen serveres i en skål ved siden af.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. anne grethe poulsen

    januar 05, 2020 at 2:11 pm

    Altid dejlige opskrifter som er lige til at gå til

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required