• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Sigara börek

Sigara börek

Sigara börek, ruller med fate
Du kan både friturestege og bage disse ruller. Frituren gør rullerne mest sprøde, men det er nemmest at smide dem i ovnen i 20 minutter, Det er op til ens temperament og tålmodighed. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  6. marts 2023 - Udgivet:  12. februar 2021

Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sigara börek er de lækreste filoruller med fyld af feta og hakket persille. De er skønne som snacks, til forret og som en del af meze.
  2. Opskrift på sigara börek med feta
  3. Sigara börek
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering og opskrifter
Gå til opskrift

Sigara börek er de lækreste filoruller med fyld af feta og hakket persille. De er skønne som snacks, til forret og som en del af meze.

Sigara börek med en god skål tyrkisk tzatziki, cacik, har været en af mine livretter i årevis.

De sprøde ruller af papirstynd dej med et indhold af krydderurter og blød ost er simpelthen toppen.

I Tyrkiet vil du ofte få rullerne som del af en meze, men du kan næsten købe dem overalt som snacks, forret og i bagerbutikker.

Dejen, der bruges i Tyrkiet, hedder yufka, men den er vanskelig at lave, og købt filodej fungerer omtrent lige så godt.

Hvis du prøver at lave dem, håber - og tror - jeg, at du bliver lige så begejstret som mig. Velbekomme.

Opskrift på sigara börek med feta

Sigara börek, ruller med fate

Sigara börek

Sigara börek er de lækreste filoruller med fyld af feta og hakket persille. De er skønne som snacks, til forret og som en del af meze.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetForret, Snack
Arbejdstid: 25 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 20 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 250 g filodej
  • 220 g feta
  • 50 g mozzarella
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • 1 håndfuld bredbladet persille - hakket
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie
  • vand - til at samle dejen
  • 1 æg - til pensling
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Rør feta, mozzarella, æg, mælk, hakket persille, salt og peber sammen i en skål.
  • Skær filodejen ud i 10 x 30 cm. Placer fyld i enden af et stykke, fold fra hver side, så du lukker din "cigar" og rul nu, så du former en forårsrulle. Pensl med vand for at klistre dejen sammen.
  • Fortsæt på samme måde, til du ikke har mere dej.
  • Nu kan du vælge at bage dem eller friturestege dem. Friturestegning gør dem mere sprøde, men til gengæld også mere fedende. Her får du begge metoder.
  • Friturestegning: Fyld olie i en stegegryde og lade det opvarme. Stik enden af en sigara ned i olien for at se, om den er varm nok. det er den, når der kommer bobler rundt om sigaraen. Steg dem fire-fem ad gangen i ca. fem minutter. Tag op med hulske og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  • bagning: Rullerne lægges på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olivenolie.
  • Rør 1 spsk olivenolie og æg sammen og pensl alle rullerne.
  • Bag Sigara börek i ovnen i 25 minutter på 180 grader under- og overvarme, eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
87
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.002
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
266
mg
12
%
Kalium
 
26
mg
1
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
105
IU
2
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
72
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering og opskrifter

Jeg bruger fetaost i mine ruller, og så tilsætter jeg en smule mozzarella, så osten ikke bliver tør, men derimod blød og yderst lækker.

På billedet kan du se, hvordan jeg foretrækker at rulle mine Sigara börek: Fyld i midten, derpå folder jeg i hver side og ruller.

Spis dine börek sammen med en hjemmelavet tzatziki eller en cremet fetadip med peberfrugt, haydari.

Er du også vild med tyrkisk mad, kan du prøve at lave en tyrkisk pizza med oksekød, pide, og de lækre, runde brød simit med sesamfrø.

De minder meget om bagels, men er mere sprøde og velsmagende.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    maj 09, 2023 at 3:37 pm

    Hvordan undgår jeg at de sprækker i ovnen og fyldet flyder ud??

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required