Sigara börek er de lækreste filoruller med fyld af feta og hakket persille. De er skønne som snacks, til forret og som en del af meze.
Sigara börek med en god skål tyrkisk tzatziki, cacik, har været en af mine livretter i årevis.
De sprøde ruller af papirstynd dej med et indhold af krydderurter og blød ost er simpelthen toppen.
I Tyrkiet vil du ofte få rullerne som del af en meze, men du kan næsten købe dem overalt som snacks, forret og i bagerbutikker.
Dejen, der bruges i Tyrkiet, hedder yufka, men den er vanskelig at lave, og købt filodej fungerer omtrent lige så godt.
Hvis du prøver at lave dem, håber - og tror - jeg, at du bliver lige så begejstret som mig. Velbekomme.
Opskrift på sigara börek med feta
Sigara börek
Ingredienser
- 250 g filodej
- 220 g feta
- 50 g mozzarella
- 1 æg
- 1 spsk mælk
- 1 håndfuld bredbladet persille - hakket
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
- 1 spsk olivenolie
- vand - til at samle dejen
- 1 æg - til pensling
Fremgangsmåde
- Rør feta, mozzarella, æg, mælk, hakket persille, salt og peber sammen i en skål.
- Skær filodejen ud i 10 x 30 cm. Placer fyld i enden af et stykke, fold fra hver side, så du lukker din "cigar" og rul nu, så du former en forårsrulle. Pensl med vand for at klistre dejen sammen.
- Fortsæt på samme måde, til du ikke har mere dej.
- Nu kan du vælge at bage dem eller friturestege dem. Friturestegning gør dem mere sprøde, men til gengæld også mere fedende. Her får du begge metoder.
- Friturestegning: Fyld olie i en stegegryde og lade det opvarme. Stik enden af en sigara ned i olien for at se, om den er varm nok. det er den, når der kommer bobler rundt om sigaraen. Steg dem fire-fem ad gangen i ca. fem minutter. Tag op med hulske og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
- bagning: Rullerne lægges på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olivenolie.
- Rør 1 spsk olivenolie og æg sammen og pensl alle rullerne.
- Bag Sigara börek i ovnen i 25 minutter på 180 grader under- og overvarme, eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering og opskrifter
Jeg bruger fetaost i mine ruller, og så tilsætter jeg en smule mozzarella, så osten ikke bliver tør, men derimod blød og yderst lækker.
På billedet kan du se, hvordan jeg foretrækker at rulle mine Sigara börek: Fyld i midten, derpå folder jeg i hver side og ruller.
Spis dine börek sammen med en hjemmelavet tzatziki eller en cremet fetadip med peberfrugt, haydari.
Er du også vild med tyrkisk mad, kan du prøve at lave en tyrkisk pizza med oksekød, pide, og de lækre, runde brød simit med sesamfrø.
De minder meget om bagels, men er mere sprøde og velsmagende.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Maria
Hvordan undgår jeg at de sprækker i ovnen og fyldet flyder ud??