Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Sigara börek

Sigara börek

Sigara börek, ruller med fate
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Sigara börek er de lækreste filoruller med fyld af feta og hakket persille. De er skønne som snacks, til forret og som en del af meze.

Sigara börek med en god skål tyrkisk tzatziki, cacik, har været en af mine livretter i årevis.

De sprøde ruller af papirstynd dej med et indhold af krydderurter og blød ost er simpelthen toppen.

I Tyrkiet vil du ofte få rullerne som del af en meze, men du kan næsten købe dem overalt som snacks, forret og i bagerbutikker.

Dejen, der bruges i Tyrkiet, hedder yufka, men den er vanskelig at lave, og købt filodej fungerer omtrent lige så godt.

Hvis du prøver at lave dem, håber - og tror - jeg, at du bliver lige så begejstret som mig. Velbekomme.

Opskrift på sigara börek med feta

Sigara börek

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Sigara börek er de lækreste filoruller med fyld af feta og hakket persille. De er skønne som snacks, til forret og som en del af meze.
Antal: 20 stk
Ret: Forret, Snack
Køkken: Tyrkisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g filodej
  • 220 g feta
  • 50 g mozzarella
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • 1 håndfuld bredbladet persille (hakket)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie
  • vand (til at samle dejen)
  • 1 æg (til pensling)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rør feta, mozzarella, æg, mælk, hakket persille, salt og peber sammen i en skål.
  2. Skær filodejen ud i 10 x 30 cm. Placer fyld i enden af et stykke, fold fra hver side, så du lukker din "cigar" og rul nu, så du former en forårsrulle. Pensl med vand for at klistre dejen sammen.
  3. Fortsæt på samme måde, til du ikke har mere dej.
  4. Nu kan du vælge at bage dem eller friturestege dem. Friturestegning gør dem mere sprøde, men til gengæld også mere fedende. Her får du begge metoder.
  5. Friturestegning: Fyld olie i en stegegryde og lade det opvarme. Stik enden af en sigara ned i olien for at se, om den er varm nok. det er den, når der kommer bobler rundt om sigaraen. Steg dem fire-fem ad gangen i ca. fem minutter. Tag op med hulske og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  6. bagning: Rullerne lægges på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olivenolie.
  7. Rør 1 spsk olivenolie og æg sammen og pensl alle rullerne.
  8. Bag Sigara börek i ovnen i 25 minutter på 180 grader under- og overvarme, eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.

Næringsindhold

Kalorier87kcalKulhydrater7gProtein4gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.002gKolesterol28mgNatrium266mgKalium26mgKostfibre0.2gSukker0.1gVitamin A105IUVitamin C0.3mgCalcium72mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering og opskrifter

Jeg bruger fetaost i mine ruller, og så tilsætter jeg en smule mozzarella, så osten ikke bliver tør, men derimod blød og yderst lækker.

På billedet kan du se, hvordan jeg foretrækker at rulle mine Sigara börek: Fyld i midten, derpå folder jeg i hver side og ruller.

Spis dine börek sammen med en hjemmelavet tzatziki eller en cremet fetadip med peberfrugt, haydari.

Er du også vild med tyrkisk mad, kan du prøve at lave en tyrkisk pizza med oksekød, pide, og de lækre, runde brød simit med sesamfrø.

De minder meget om bagels, men er mere sprøde og velsmagende.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria skriver

    maj 09, 2023 at 3:37 pm

    Hvordan undgår jeg at de sprækker i ovnen og fyldet flyder ud??

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required