• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Vegetar › Sigara börek

Sigara börek

Sigara börek, ruller med fate
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. marts 2023 - Udgivet: 12. februar 2021

Sigara börek er de lækreste filoruller med fyld af feta og hakket persille. De er skønne som snacks, til forret og som en del af meze.

Sigara börek med en god skål tyrkisk tzatziki, cacik, har været en af mine livretter i årevis.

De sprøde ruller af papirstynd dej med et indhold af krydderurter og blød ost er simpelthen toppen.

I Tyrkiet vil du ofte få rullerne som del af en meze, men du kan næsten købe dem overalt som snacks, forret og i bagerbutikker.

Dejen, der bruges i Tyrkiet, hedder yufka, men den er vanskelig at lave, og købt filodej fungerer omtrent lige så godt.

Hvis du prøver at lave dem, håber - og tror - jeg, at du bliver lige så begejstret som mig. Velbekomme.

Opskrift på sigara börek med feta

Karen SenecaKaren Seneca

Sigara börek

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Forret, Snack
Køkken: Tyrkisk
Kalorier: 87
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g filodej
  • 220 g feta
  • 50 g mozzarella
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • 1 håndfuld bredbladet persille - hakket
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie
  • vand - til at samle dejen
  • 1 æg - til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Rør feta, mozzarella, æg, mælk, hakket persille, salt og peber sammen i en skål.
  2. Skær filodejen ud i 10 x 30 cm. Placer fyld i enden af et stykke, fold fra hver side, så du lukker din "cigar" og rul nu, så du former en forårsrulle. Pensl med vand for at klistre dejen sammen.
  3. Fortsæt på samme måde, til du ikke har mere dej.
  4. Nu kan du vælge at bage dem eller friturestege dem. Friturestegning gør dem mere sprøde, men til gengæld også mere fedende. Her får du begge metoder.
  5. Friturestegning: Fyld olie i en stegegryde og lade det opvarme. Stik enden af en sigara ned i olien for at se, om den er varm nok. det er den, når der kommer bobler rundt om sigaraen. Steg dem fire-fem ad gangen i ca. fem minutter. Tag op med hulske og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  6. bagning: Rullerne lægges på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olivenolie.
  7. Rør 1 spsk olivenolie og æg sammen og pensl alle rullerne.
  8. Bag Sigara börek i ovnen i 25 minutter på 180 grader under- og overvarme, eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.

Næringsindhold

Kalorier: 87kcalKulhydrater: 7gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.002gKolesterol: 28mgNatrium: 266mgKalium: 26mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.1gVitamin A: 105IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 72mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og opskrifter

Jeg bruger fetaost i mine ruller, og så tilsætter jeg en smule mozzarella, så osten ikke bliver tør, men derimod blød og yderst lækker.

På billedet kan du se, hvordan jeg foretrækker at rulle mine Sigara börek: Fyld i midten, derpå folder jeg i hver side og ruller.

Spis dine börek sammen med en hjemmelavet tzatziki eller en cremet fetadip med peberfrugt, haydari.

Er du også vild med tyrkisk mad, kan du prøve at lave en tyrkisk pizza med oksekød, pide, og de lækre, runde brød simit med sesamfrø.

De minder meget om bagels, men er mere sprøde og velsmagende.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    maj 09, 2023 at 3:37 pm

    Hvordan undgår jeg at de sprækker i ovnen og fyldet flyder ud??

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required