Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Siciliansk citronkage

Siciliansk citronkage med appelsinglasur

billederesultat for siciliansk citronkage
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
125
SHARES
FacebookMessenger125PinterestEmailSMS
Indhold
  • Siciliansk citronkage med appelsinglasur
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på siciliansk citronkage
  • Tips
  • Kommentarer

Siciliansk citronkage med appelsinglasur

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Lækker opskrift på siciliansk citronkage, som den laves hos Noorbohandelen på øen Nyord ved Møn. En skøn kage med citron og appelsinglasur.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Citronkage
  • 200 g rørsukker alm. sukker kan også bruges
  • 3 æg størrelse M/L
  • 180 g olivenolie med citron, fra Noorbohandelen eller lignende
  • 1 citron økologisk/ikke overfladebehandlet
  • 50 g appelsinmarmelade
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids citronsalt Noorbohandelens middelhavssalt med citron eller lignende
Glasur
  • 100 g appelsinmarmelade
  • 30 g flormelis
  • 10 g citronolie

Fremgangsmåde

  1. Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
  2. Rørsukker vejes af og piskes lyst og luftigt sammen med tre æg. Brug gerne en elpisker, som lægges væk når æg og sukker er pisket sammen luftigt. Resten af dejen røres nemlig sammen i hånden, og jeg har her anvendt en dejskraber til det.
  3. Rør derefter citronolien i sammen med revet skal af den økologiske citron. Pas på med ikke at få det hvide med, da det giver bitterhed i kagen!
  4. Pres saften af citronen, og rør det sammen med 50 gram appelsinmarmelade. Rør det i dejen til din sicilianske citronkage.
  5. Sigt hvedemelet, og vend det sammen med bagepulver og en knivspids salt - gerne citronsalt. Kom det i dejen.
  6. Nu er det vigtigt, at du med forsigtighed vender dejen sammen, så alt melet er vendt ud i dejen. Der kan gemme sig lommer af hvedemel i dejen, of det går ikke.
  7. Find en springform med en diameter på cirka 24 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden. Smør ringen med smør.
  8. Hæld dejen i springformen, og bag den midt i ovnen ved 180 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.
  9. Vej appelsinmarmelade af i en lille gryde sammen med flormelis og citronolie. Varm det op.
  10. Fordel nu den varme appelsinglasur over citronkagen.

Næringsindhold

Kalorier465kcalKulhydrater60gProtein5gFedt24gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt17gTransfedt0.01gKolesterol61mgNatrium172mgKalium73mgKostfibre1gSukker40gVitamin A104IUVitamin C8mgCalcium24mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på siciliansk citronkage

Siciliansk citronkage, som den serveres hos Noorbohandelen på Nyord ved Møn. Men hvad har en italiensk citronkage med Nyord og Møn at gøre?

Jo, forklaringen er sådan set logisk nok. Noorbohandelen sælger nemlig, blandt meget andet, siciliansk olivenolie, salt og meget andet fra Italien.

Faktisk kan du på stedet købe en pose, der indeholder blandt andet appelsinmarmelade, citronolie og salt til opskriften på siciliansk citronkage. Med masser af smag af citron.

Noorbohandelen sælger spiritus i løs vægt, og her både importerer og producerer man selv.

Og Nyord er i det hele taget et besøg værd. Bilen skal parkeres på parkeringspladsen lige uden for byen, og derfra kan man så slentre ned gennem de hyggelige gader i byen af samme navn på øen. Der er også en lille og hyggelig havn, samt en ottekantet kirke, der er en lille kopi af Frederiksberg Kirke.

Kort inde på den første vej inde i Nyord by ligger Noorbohandelen på højre side, og her kan du altså både købe spiritus og meget andet - men også få serveret en kop kaffe.

Og altså denne lækre citronkage fra Sicilien. Se også min opskrift på den klassiske citronkage.

Se også disse opskrifter:

  • Citronmåne muffins - nem opskrift
  • Citronmåne - nem opskrift på hjemmelavet citronkage
  • Citronmuffins - nemme cupcakes med citron

Tips

Siciliansk citronkage køles en smule af, hvorefter den passer perfekt til en kop kaffe. Serveres evt. med lidt flødeskum til.

Citronkagen kan sagtens opbevares på køl i nogle dage, hvor den stadig holder sig frisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne skriver

    august 29, 2020 at 10:32 am

    Jeg vil blot site mange tak for alverdens dejlige opskrifter, jeg bruger meget din hjemmeside også sous vide din smag passer lige til mig :).

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 29, 2020 at 12:44 pm

      Hej Hanne
      Jamen, 1000 tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Så fortsætter jeg arbejdet med at finde på nye opskrifter - også til sous vide 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required