• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Siciliansk citronkage med appelsinglasur

Siciliansk citronkage med appelsinglasur

billederesultat for siciliansk citronkage
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
125
SHARES
FacebookMessenger125PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2024 - Udgivet: 7. april 2023

Lækker opskrift på siciliansk citronkage, som den laves hos Noorbohandelen på øen Nyord ved Møn. En skøn kage med citron og appelsinglasur.

Siciliansk citronkage, som den serveres hos Noorbohandelen på Nyord ved Møn.

Men hvad har en italiensk citronkage med Nyord og Møn at gøre?

Jo, forklaringen er sådan set logisk nok. Noorbohandelen sælger nemlig, blandt meget andet, siciliansk olivenolie, salt og meget andet fra Italien.

Faktisk kan du på stedet købe en pose, der indeholder blandt andet appelsinmarmelade, citronolie og salt til opskriften på siciliansk citronkage. Med masser af smag af citron.

Noorbohandelen sælger spiritus i løs vægt, og her både importerer og producerer man selv.

Og Nyord er i det hele taget et besøg værd. Bilen skal parkeres på parkeringspladsen lige uden for byen, og derfra kan man så slentre ned gennem de hyggelige gader i byen af samme navn på øen. Der er også en lille og hyggelig havn, samt en ottekantet kirke, der er en lille kopi af Frederiksberg Kirke.

Kort inde på den første vej inde i Nyord by ligger Noorbohandelen på højre side, og her kan du altså både købe spiritus og meget andet - men også få serveret en kop kaffe.

Og altså denne lækre citronkage fra Sicilien. Se også min opskrift på den klassiske citronkage.

Se også disse opskrifter:

  • Citronmåne muffins - nem opskrift
  • Citronmåne - nem opskrift på hjemmelavet citronkage
  • Citronmuffins - nemme cupcakes med citron

Opskrift på siciliansk citronkage

billederesultat for siciliansk citronkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Siciliansk citronkage med appelsinglasur

4.95 fra 17 stemmer
Lækker opskrift på siciliansk citronkage, som den laves hos Noorbohandelen på øen Nyord ved Møn. En skøn kage med citron og appelsinglasur.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Italiensk
Kalorier: 465
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Citronkage
  • 200 g rørsukker - alm. sukker kan også bruges
  • 3 æg - størrelse M/L
  • 180 g olivenolie - med citron, fra Noorbohandelen eller lignende
  • 1 citron - økologisk/ikke overfladebehandlet
  • 50 g appelsinmarmelade
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids citronsalt - Noorbohandelens middelhavssalt med citron eller lignende
Glasur
  • 100 g appelsinmarmelade
  • 30 g flormelis
  • 10 g citronolie

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
  2. Rørsukker vejes af og piskes lyst og luftigt sammen med tre æg. Brug gerne en elpisker, som lægges væk når æg og sukker er pisket sammen luftigt. Resten af dejen røres nemlig sammen i hånden, og jeg har her anvendt en dejskraber til det.
  3. Rør derefter citronolien i sammen med revet skal af den økologiske citron. Pas på med ikke at få det hvide med, da det giver bitterhed i kagen!
  4. Pres saften af citronen, og rør det sammen med 50 gram appelsinmarmelade. Rør det i dejen til din sicilianske citronkage.
  5. Sigt hvedemelet, og vend det sammen med bagepulver og en knivspids salt - gerne citronsalt. Kom det i dejen.
  6. Nu er det vigtigt, at du med forsigtighed vender dejen sammen, så alt melet er vendt ud i dejen. Der kan gemme sig lommer af hvedemel i dejen, of det går ikke.
  7. Find en springform med en diameter på cirka 24 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden. Smør ringen med smør.
  8. Hæld dejen i springformen, og bag den midt i ovnen ved 180 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.
  9. Vej appelsinmarmelade af i en lille gryde sammen med flormelis og citronolie. Varm det op.
  10. Fordel nu den varme appelsinglasur over citronkagen.

Næringsindhold

Kalorier: 465kcalKulhydrater: 60gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 17gTransfedt: 0.01gKolesterol: 61mgNatrium: 172mgKalium: 73mgKostfibre: 1gSukker: 40gVitamin A: 104IUVitamin C: 8mgCalcium: 24mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Siciliansk citronkage køles en smule af, hvorefter den passer perfekt til en kop kaffe. Serveres evt. med lidt flødeskum til.

Citronkagen kan sagtens opbevares på køl i nogle dage, hvor den stadig holder sig frisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne

    august 29, 2020 at 10:32 am

    Jeg vil blot site mange tak for alverdens dejlige opskrifter, jeg bruger meget din hjemmeside også sous vide din smag passer lige til mig :).

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 29, 2020 at 12:44 pm

      Hej Hanne
      Jamen, 1000 tak - det er jeg meget glad for at høre.
      Så fortsætter jeg arbejdet med at finde på nye opskrifter - også til sous vide 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade
  • Billede med ribsmuffins.
    Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Forsiden lige nu

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
uge34-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften
billede med snyde basser med creme
Snyde basser→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required