Sangria med rødvin, frugt og brandy er en sommerdrik som ingen anden. Her er masser af smag og flotte farver. Sådan laver du den selv.
Sangria er en drik, som mange forbinder med feriedage i Spanien.
Rødvinsdrinken med de forskellige frugt-tern, brandy, appelsinsaft og isterninger er ren nydelse på en lun sommeraften.
Herhjemme er drikken blevet mere og mere populær, man kan sågar købe den i kartoner.
Men und dig selv at lave en rigtig, autentisk og klassisk sangria med spansk rødvin og brandy. Bedre drinks findes ikke, når I skal i feriestemning.
Opskrift på spansk sangria med rødvin
Sangria
Ingredienser
- 75 centiliter rødvin - Rioja el.lign.
- 1 deciliter brandy
- 1 deciliter appelsinsaft - gerne friskpresset
- 2 spiseske sukker
- 2 spiseske vand
- 1 stang kanel - 3 cm.
- 0,5 citron - i skiver
- 1 appelsin - i tern
- 1 pære - i tern
- 1 fersken - i tern
- isterninger
Sådan gør du
- Bland brandy, rødvin og friskpresset appelsinsaft.
- Lav en sirup ved at koge sukkeret og kanelstangen op i vand, til sukkeret er smeltet. Køl af og fjern kanelstangen.
- Bland sukkervandet med alkoholen i en stor kande.
- Skær fersken, appelsin og pære i tern.
- Skær citronen i skiver. Du kan bruge en halv eller en hel alt efter smag.
- Hæld frugterne i sangriaen og tilsæt isterningerne.
- Server eventuelt din sangria med citronmelisseblade eller mynteblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Appelsiner og citroner er vigtige smagsgivere til en klassisk sangria. De andre frugter kan du skifte ud, som du vil.
Mange kommer jordbær i, men hvis sangriaen ikke skal drikkes med det samme, bliver de meget bløde.
Har du ikke har brandy, kan du udskifte den med Grand Marinier eller en anden stærk spiritus som vodka.
Se flere lækre drinks:
Aperol Spritz - opskrift på den italienske sommer cocktail
Del dine ideer og tanker med os andre her: