Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Salat med tun, kapers og masser af grøntsager

Salat med tun, kapers og masser af grøntsager

Salat med tun
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Salat med tun og grøntsager sammen med groft brød er det perfekte frokostmåltid. Lutter sundhed på en tallerken, og så smager det godt.

Salat med tun, kapers, hjertesalat og flere andre grøntsager er en rigtig god måde at få en sund frokost på.

Spiser du tilmed salaten sammen med en skive groft brød, ja, så har du hele den nederste del af madpyramiden samlet på en tallerken.

Madpyramidens bund viser det, vi anbefales at spise meget af, og her er fuldkornsprodukter og grøntsager med. Fisk er også en vigtig kilde til Omega-3 og D-vitaminer.

Til sammen får vi altså både grønt, fisk og fuldkorn. Ikke dårligt. Slet ikke, når det smager så godt, som det gør.

Opskriften her er en basisopskrift på en god tunsalat, men du kan jo erstatte nogle af grøntsagerne med andre - eller tilføje en mere skarp smag som hakkede jalapenos eller frisk chili i skiver, hvis du ønsker det.

Opskrift på salat med tun og masser af grønt

Salat med tun, kapers og grøntsager

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 ds tun
  • 2 gulerødder (i strimler)
  • 0,5 rød peberfrugt (i strimler)
  • 2 selleristave (små tern)
  • 1-2 spsk kapers
  • 1 stk bananskalotteløg (små tern)
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk citron (saften)
  • 1,5 tsk æbleeddike (el. anden eddike)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk mayonnaise
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hæld tunen i en si og lad den dryppe af i en skål over vasken.
  2. Pisk ingredienserne til dressingen sammen med en gaffel. Du skal ikke nødvendigvis bruge al saften fra citronen, så vent med at komme den i til sidst, hæld lidt i ad gangen og smag til.
  3. Skræl gulerødder og skær flager af dem med en kartoffelskrælleren.
  4. Skær selleristave og løg i små tern.
  5. Skær den røde peberfrugt i strimler.
  6. Vask salaten, skær bunden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
  7. Bland alle grøntsagerne og vend dressingen i dem.
  8. Hæld tunen og kapers i salaten og vend dem rundt i salaten. Nu er den klar til at blive serveret med et godt brød til.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Her får du opskrifter på gode grovbrød og boller, som eventuelt kan spises til salaten.

Rugbrød med hvedeklid - Årets Fuldkornsdag
Rugbrød med hvedeklid er sprødt og lækkert. Opskriften er udviklet af kogebogsforfatter Cathrine Brandt i anledning af Årets Fuldkornsdag.
Se opskriften her
Rugbrød med hvedeklid
Verdens bedste gulerodsboller
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Se opskriften her
Billede af gulerodsboller.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required