Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Safranboller med rosiner og kardemomme

Safranboller med rosiner og kardemomme

Safranboller
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Safranboller med rosiner og kardemomme ligner de svenske lussekatter som bliver spist til luciadag. De smager dejligt og er perfekt svampet.

Safranboller med rosiner er faktisk en af mine yndlingsbagværk at lave i december, jeg er generelt bare helt vild med alle slag gærdejsopskrifter, om de er søde eller salte.

Denne opskrift er meget tæt på de tradtionelle lussekatter, men det er mig bekendt meget nemmere at forme dem som boller i stedet for at skulle rulle dem ud i den karakteristiske form.

Jeg har også puttet rosiner ind i dejen, det gør at hver bid er med rosin og det synes jeg simpelthen er alt for lækkert.

Se også: Lækre, snaskede kardemommesnurrer.

Opskrift på safranboller med rosiner

Safranboller med rosiner

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
hævning: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 10 minutter min
Safranboller med rosiner og kardemomme ligner de svenske lussekatter som bliver spist til luciadag. De smager dejligt og er perfekt svampet.
Antal: 14 boller
Ret: Brød
Køkken: Svensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 0,5 g safran
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 knivspids gurkemeje kan undlades
  • 2 stk æg et af dem til pensling
  • 100 g smør
  • 0,5 tsk salt
  • 450 g hvedemel
  • 0,5 dl rosiner

Fremgangsmåde

  1. Start med at knuse safran i en morter. Tilføj det derefter til en lille gryde sammen med mælken. Varm det op lige under kogepunktet og lad det derefter køle ned til lillefingervarme. Smelt også smørret i en gryde og lad det køle lidt af.
  2. Smuldr gæren i mælken og rør den ud. Tilføj derefter sukker, kardemomme, gurkemeje og et æg. Rør rundt, tilføj nu det smeltede smør. Rør det godt sammen.
  3. Tilføj nu salt og hvedemel. Rør dejen godt sammen og tilføj rosinerne. Ælt dejen godt sammen i mindst fem minutter, indtil den er smidig. Den kan godt være en smule klistret, så du skal ikke tilføje ekstra mel. Dæk nu dejen til og lad den hæve i 45 minutter.
  4. Tag derefter dejen og ælt den hurtig igennem. Form den til cirka 14 boller og placer dem på en bageplade. Dæk dem til og lad dem efterhæve i yderligere 45 minutter.
  5. Pisk et æg hurtigt sammen og pensel det udover bollerne. Drys eventuelt med lidt sukker og bag dem derefter i cirka 10 minutter ved 220 grader almindelig ovnvarme.
  6. Server straks dine duftende safranboller.

Næringsindhold

Kalorier206kcalKulhydrater32gProtein4gFedt7gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol18mgNatrium138mgKalium103mgKostfibre1gSukker7gVitamin A208IUVitamin C0.1mgCalcium31mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Jeg har tilføjet en smule gurkemeje til disse safranboller for at fremhæve den gule farve endnu mere.

Men du kan sagtens undlade det og lade safran klare arbejdet selv.

Se også vores andre opskrifter på julebagværk:

Marengs-juletræer med krymmel som pynt

Julekringle - opskrift på julekage med remonce

Korendekager - julesmåkager fra mormors tid

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required