• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kogning af grønne bønner

Kogning af grønne bønner

Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. oktober 2024 - Udgivet:  8. februar 2024

Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige.

Sådan koger du grønne bønner (haricots verts), som er en af de grøntsager vi spiser rigtig mange af i Danmark.

Dels dyrkes i de fleste køkkenhaver over sommeren, og dels indtager vi store mængder fra frost i resten af året. Og begge dele er godt og sundt.

Grønne bønner har sæson i Danmark fra midt på sommeren i juli og frem til september.

Bønnerne går også under navnet haricots verts, og de er populære følgesvende til mange retter. Blandt andet er de gode til en langtidsstegt oksefilet eller en culotte.

De kan også stuves, bruges i salater, omvikles med bacon eller laves på hundrede andre måder.

Grønne bønner indeholder både en del vitaminer og mineraler - men også kostfibre, og her kan du se hvordan du koger dem perfekt.

Lektiner i bønner

Og så lige et par ord om giftstoffet lektiner i bønner: Bønner indeholder lektiner, og derfor skal de tilberedes. Ellers risikerer du at få ondt i maven.

Lektiner findes dog mest i tørrede bønner, og altså ikke udpræget i de friske. Men alligevel: Kog dem - så er du helt sikker!

Se også mine opskrifter på:

  • Bønnefritter
  • Bønnesalat
  • Grønne bønner med soltørrede tomater

Opskrift på kogning af grønne bønner

Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogning af grønne bønner

5 fra 1 stemme
Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige.
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 3 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 39
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g grønne bønner
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Grønne bønner koges i letsaltet vand. Kom ikke for meget vand i gryden, da det blot udvander smagen i bønnerne.
  2. Kog vandet op og kom bønnerne i. Lad dem koge cirka 3 minutter ved svag varme og uden låg.
  3. Hæld straks vandet fra og servér.

Næringsindhold

Kalorier: 39kcalKulhydrater: 9gProtein: 2gFedt: 0.3gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 589mgKalium: 264mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 863IUVitamin C: 15mgCalcium: 47mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kog ikke bønnerne længere tid, da de så mister deres friskhed og sprødhed - og bliver til kedelige grøntsager!

Endnu bedre er det selvfølgelig at dampe bønnerne, for så bevarer du endnu flere vitaminer.

Koge bønner i mikrobølgeovn

Du kan også koge bønnerne i mikrobølgeovnen. Kom 250 gram i et bæger, der kan gå ind i mikrobølgeovnen.

Tilsæt en spiseskefuld vand og en smule fint salt, og tilbered dem ved 750W i fem minutter. Vend dem halvvejs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten Sjælland

    august 25, 2018 at 5:09 pm

    Det var ok, bønnerne var dog stadig lidt frosne i midten.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required