Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Romkugler

Romkugler (nemme og hjemmelavede med kagerester)

Billede af romkugler.
4.7 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Romkugler
  • Opskrift på romkugler
  • Bedst dagen efter
  • Med Nutella
  • Opbevaring
  • Frysning
  • Danmarks bedste
  • FAQ
  • Kommentarer

Romkugler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 61 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Danmarks bedste romkugler. Her får du min opskrift på romkugle med Nutella, men også opskriften på de berømte romkugler fra Nørre Aaby.
Antal: 11 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g wienerbrød
  • 150 g mazarintærte
  • 50 g kakao
  • 75 g fløde
  • 60 g mørk chokolade
  • 60 g Nutella
  • 2 spsk rom essens eller ægte rom
  • krymmel

Fremgangsmåde

  1. Wienerbrød og mazarintærte vejes af og smuldres i skålen til din røremaskine. Tilsæt derefter kakao.
  2. Montér kagespartlen på røremaskinen, og ælt nu dejen sammen ved lav hastighed indtil den er samlet. Det tager mindst fem minutter. Stil derefter på køl.
  3. Bræk den mørke chokolade i mindre stykker i en gryde og tilsæt fløde. Lad det koge op under omrøring, hvorefter det køles af.
  4. Kom dejen sammen med chokolademassen i en skål og tilsæt Nutella og rom essens. Ælt det godt sammen, og her plejer jeg blot at bruge hænderne. Smag til og tilsæt mere rom essens hvis dette ønskes. Er det romkugler til voksne, kan du anvende en god rom, hvilket kun bidrager til endnu bedre smag.
  5. Vej klumper af romkugledej af på 60 gram stykket, så du får 11 trøfler.
  6. Tril til kugler og vend dem i farvet krymmel eller kokos, som derefter sættes på køl.

Næringsindhold

Kalorier233kcalKulhydrater38gProtein4gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.002gKolesterol50mgNatrium261mgKalium177mgKostfibre3gSukker24gVitamin A166IUVitamin C0.04mgCalcium49mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på romkugler

Romkugler, trøfler, romtrøfler eller sputnik? Jo, den kære romkugle har mange navne afhængig af hvor i landet man spiser den.

Men uanset navnet, så er den noget af det mest populære og klassiske, som vi danskere køber hos bageren. Og hvem kan ikke altid lige snuppe sådan en i forbifarten.

Men du kan også nemt selv lave dem - det tager ikke mange minutter. Her er min opskrift med kagerester, og den giver dig 11 stk. God fornøjelse.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Opskrift på træstammer med kagerester og chokolade
  • Hjemmelavede snøfler (en genial måde at bruge kagerester på)
  • Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • Bounty (opskrift på kokosstænger med 3 ingredienser)
  • Cookies (med chokolade - nem og lækker opskrift)
  • Studenterbrød med Nutella (opskrift på luksusudgaven)

Bedst dagen efter

De færdige romkugler kan spises nu, men de bliver endnu bedre efter et par timer på køl.

Og endnu bedre er de dagen efter, hvor de har nået at samle endnu mere smag. Så lav dem bare i god tid.

Med Nutella

Det her er himmelsk lækre romkugler, og især vil du måske elske smagen af Nutella, som virkelig klæder romkuglerne godt. Også i forhold til konsistensen.

De kan jo justeres i smagen som du synes. Her har jeg anvendt rom essens, men prøv endelig også med rigtig rom, gerne en god rom fra Caribien. Malibu er i øvrigt også fin til romtrøfler.

Dejen laves af især wienerbrød og mazarinkage (eller andre kagerester), og brug bare en gammel stang wienerbrød. Du kan også bruge kanelsnegle eller spandauere, men husk de skal være lavet af wienerdej.

Opbevaring

De færdige romkugler opbevares på køl. Læg dem i en bøtte med låg og stil dem i køleskabet.

Her kan de nemt holde sig en uge, og jeg har også har trøflerne liggende i to uger, hvor de stadig smagte fint. Så forvent en holdbarhed på op til et par uger.

Frysning

Du kan sagtens fryse romkugler ned, hvor du så forlænger holdbarheden på dem. Her lægges romkuglerne i en lufttæt beholder og kommes i fryseren.

I fryseren kan de sagtens holde sig 1-2 måneder, men jeg synes stadig de smager bedst uden at have været på frost.

Danmarks bedste

I denne opskrift på Danmarks bedste romkugler, får du hemmeligheden bag de prisvindende kugler fra Nørre Aaby, og Madens Verdens fødevareekspert, Charlotte Mithril, kigger nærmere på indholdet i kuglerne.

Vil du prøve at lave dem selv, så har du her en opskrift på Danmarks bedste romkugler. De kaldes også Nørre Aaby Romkugler og sælges over hele landet i æggebakker som her. Foto: Charlotte Mithril

Brug kagerester

Romkugler laves traditionelt af kagerester. I dette tilfælde anvendes både wienerbrød og mazarinbund. Afhængigt af, hvilket wienerbrød du anvender, vil der kunne være små forskelligheder i det endelige resultat.

I opskriften på Danmarks bedste romkugler anvendes både ægte rom og romessens. Ægte rom giver en klar og skarp romsmag. Romessens giver en sødere smag og kan tilsættes efter behag.

Der anvendes også en ingrediens, der hedder Salted Caramel Crispearls. De består af små perler overtrukket med mælkechokolade og med smag af saltet caramel og et sprødt hjerte af ristet kiks. De bruges som pynt på romkuglerne sammen med for eksempel chokolade krymmel og kan blandt andet købes i specialforretninger.

Du skal bruge:

600 g wienerbrød
300 g mazarinbund
100 g kakaopulver
125 g mørk chokolade
125 g fløde
0,5 dl rom Malibu
100 g nutella eller anden nougat creme
romessens
Crispearls Salted Caramel

Fremgangsmåde:

  1. Wienerbrød, mazarinbund og kakaopulver røres sammen med en spartel på røremaskine, og sættes herefter på køl til det har en fast konsistens - eventuelt natten over.
  2. Lav en ganache ved at røre den mørke chokolade op med kogende fløde og køl det ned natten over.
  3. Rør ganache, rom, nutella og romessens (efter smag) sammen med romkuglemassen på en røremaskine med spartel.
  4. Sprøjt det herefter ud på bagepapir eller plastik i små toppe på cirka 50 gram og sæt dem på frost til de mærkes faste.
  5. Rul dem runde og dyp dem i ægte mørk chokolade, som er tempereret over vandbad. Pynt til sidst med chokolade krymmel og Crispearls Salted Caramel.

Denne opskrift på Danmarks bedste romkugler er den originale opskrift, der vandt konkurrencen i 2018. Den har en klassisk chokoladesmag toppet med lidt saltkaramel. Prøv også min opskrift på romkuglesnitter.

FAQ

Hvad er romkugler?

Romkugler er en dansk klassiker lavet af kagerester (ofte chokoladekage eller wienerbrød), blandet med kakao, romessens, smør og evt. marmelade. De formes til kugler og rulles i krymmel eller kokos.

Er der rom i romkugler?

Normalt ikke. De fleste romkugler laves med romessens, ikke alkohol. Dog kan nogle opskrifter eller specialudgaver indeholde ægte rom - især fra specialbagerier eller hjemmelavet.

Er der alkohol i romessens?

Romessens indeholder som regel meget lidt eller ingen alkohol og er beregnet til smag, ikke rus. Men tjek produktets indholdsfortegnelse ved allergi eller behov.

Er romkugler glutenfri?

Ikke normalt. Romkugler laves af kagerester, som typisk indeholder gluten. Ønsker du glutenfri romkugler, skal du bruge glutenfri kagerester og tjekke krymmel og andre ingredienser.

Hvor længe holder romkugler?

Romkugler opbevares i køleskab, hvor de kan holde sig friske i op til 5-7 dage i en lufttæt beholder.

Kan man fryse romkugler?

Du kan sagtens fryse romkugler i en tæt beholder, og her kan de holde sig i et par måneder. Tø dem gerne op i køleskabet.

Hvad er forskellen på romkugler, trøfler og studenterbrød?

Romkugler: Kugleformede og rullet i krymmel.
Trøfler (bagertrøfler): Samme masse som romkugler, men ofte fladere og rullet i kokos.
Studenterbrød: Samme dejmasse som romkugler, men lagt på en mørdejsbund og toppet med glasur.

Er romkugler en kage?

Ja, romkuglerne går ind under betegnelsen kage. De er jo lavet af kagerester, der er tilsat romsmag - ofte i form af romessens. Men der kan også anvendes ægte rom.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    september 18, 2022 at 5:28 pm

    Normalt kan jeg ikke lide romkugler, men disse vil jeg prøve at lave.

    Svar
  2. Sten skriver

    marts 13, 2021 at 5:14 pm

    Uhh det er lige noget for kaffeklubben 👍

    Svar
  3. Marianne skriver

    marts 13, 2021 at 5:13 pm

    De må laves 😍

    Svar
  4. Hanne skriver

    marts 13, 2021 at 5:13 pm

    Nej tak 🤢 jeg er nok den eneste der ikke kan lide nutella 😷

    Svar
  5. Rasmus skriver

    marts 13, 2021 at 5:11 pm

    siger at de feder ikke fordi nutella er jo lavet af nødder 😍

    Svar
  6. Majbrit skriver

    marts 13, 2021 at 5:11 pm

    uhm de ser lækre ud 😋

    Svar
  7. Käthe skriver

    marts 13, 2021 at 5:10 pm

    Lyder herligt. Tør ikke lave dem, for jeg spiser dem bare i løbet af nul komma dut 😊

    Svar
  8. Sascha skriver

    marts 13, 2021 at 7:30 am

    opgradering af de hjemmelavede romkugler😋

    Svar
  9. Jens Holm Møller skriver

    juli 30, 2019 at 10:57 am

    Opskriften på romkugler.
    Arbejdede i bageri for mange år siden, jeg tror bagermesteren ville vende sig i sin grav mere en en gang hvis han hørte at der var brugt nutella.
    Vigtigt er det også at der ikke må bruges wienerbrød med rosiner.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required