Prøv en lækker romainesalat med radiser, agurk og den skønne dressing. Det er en rigtig sommersalat, der både er meget sund og velsmagende. Klar på 10 min.
Romainesalat er en populær salat, der smager dejligt.
Her har jeg anvendt den i en lækker salat med blandt andet radiser og agurk, og det er en rigtig sommersalat.
Som du selvfølgelig kan lave og spise året rundt.
Opskriften er beregnet til fire personer som let tilbehør/salat til kødretter eller kylling.
Opskrift på romainesalat
Ingredienser
- 1 stor romainesalat - skåret på langs
- 1 bundt radiser - i tynde skrå skiver
- 0,5 agurk - i tern
- 1 potte purløg - finthakket
Dressing
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 teske sennep
- 2 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
- Lidt sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Romainesalat skylles under kolde hane og rystes tør for vand. Skæres derefter i tynde både på langs. Fordeles i en salatskål.
- Radiser skylles og skæres i tynde skiver på skrå.
- Agurk skæres i mindre tern, der kommes i salaten sammen med radiserne.
- Rør olie sammen med lidt sennep og citronsaft, og smag til med lidt sukker, salt og peber. Dryp dressingen forsigtigt over din romainesalat.
- Purløg snittes fint og drysses over til sidst.
Næringsindhold
Den færdige romainesalat serveres straks, og den passer også godt som salat til mad fra grillen.
Se også opskrifter på:

Comments
No Comments