• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Rødspætteruller på grill med parmaskinke og citron

Rødspætteruller på grill med parmaskinke og citron

rødspætteruller på grill
Del gerne:
254
SHARES
FacebookMessenger254PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. juni 2023 - Udgivet: 7. juli 2016

Rødspætteruller på grill er en nem og særdeles lækker måde at grille fisk på. Rødspætterne er omviklet med parmaskinke, der grilles sprødt.

Se her hvordan du laver nemme og lækre rødspætteruller på grill.

Med denne opskrift får du ikke fisk, der går helt fra hinanden under turen i grillen, og det er god måde at spise mere fisk på.

Opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op.

Til rødspætteruller på grill bruges

4 store og friske rødspættefileter
4 citronbåde (af 1 økologisk citron)
4 skiver parmaskinke
Rapsolie til pensling
Salt og friskkværnet peber

Opskrift

  1. Start med at skære den økologiske citron ud i både. Lav 6-8 både, men du skal kun bruge fire (medmindre du laver en dobbelt portion).
  2. Dup rødspættefileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og giv dem en lille smule salt. Ikke for meget, da parmaskinken også er meget saltet!
  3. Læg en citronbåd oven på fiskefileten i den ene ende, og rul fisken sammen om citronen.
  4. Læg så en skive parmaskinke på skærebrættet, fiskerullen oven på, og rul så rødspætterullen ind i parmaskinken. Så det ser sådan her ud:
  5. Fortsæt på samme måde med de øvrige rødspætteruller.
  6. Hæld lidt rapsolie i en lille skål, og pensl fiskerullerne grundigt med olien.
  7. Tænd grillen og varm den godt igennem. Jeg har her grillet fisken på en Weber Q3200 gasgrill, men metode og stegetid er den samme i en kuglegrill.
  8. Når grillen er godt varm, skruer du varmen ned på laveste blus. Hvis du bruger kuglegrill, skal du ikke komme for meget kul på, så du holder en mere almindelig varme på omkring 180 grader.
  9. Du skal ikke pensle grillristen, men blot sørge for den ren.
  10. Læg så rødspætterullerne på, og luk låget. Grill nu fisken i fem minutter UDEN at røre fiskerullerne.
  11. Efter fem minutter vender du rødspætterullerne, og griller dem 4-5 minutter på den anden side. Luk låget.
  12. Tag så rødspætterne af grillen, og servér dem straks. Her passer et godt glas hvidvin til.

Normalt kan det være svært at grille fisk, da mange arter nemt hænger fast i risten.

Men ved at omvikle med parmaskinke, og derefter pensle skinken med olie, ja så slipper fiskerullerne nemt risten.

I stedet for rødspætter, kan du også bruge skrubbe, ising eller rødtunge.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Selma

    april 29, 2017 at 7:29 pm

    Tusind tak for denne opskrift!!! Det var bare sååååå lækkert 🙂

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 29, 2017 at 8:08 pm

      Velbekomme, Selma - det er jeg vildt glad for at høre 🙂
      Det smarte ved opskriften er, at fisken ikke hænger ved, hvilket jeg ellers ofte synes er et problem.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Forsiden lige nu

italienske kalveschnitzler
Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce→ Se opskriften
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift på lun kartoffelsalat med vinaigrette→ Se opskriften
Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot→ Se opskriften
Hvor ofte man skal skifte sin gasflaske til sin gasgrill afhænger af flere forhold. Men under normale omstændigheder holder en 11 kilos flaske fint i et halvt år. Foto: Madensverden.dk.
Hvor længe holder en flaske gas til gasgrill?→ Se opskriften
billede med blomkålsgryde med kylling
Lækker blomkålsgryde med kylling og grøntsager→ Se opskriften
hverdagsmad
Hverdagsmad - opskrifter på lækre hverdagsretter→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
Sojakylling med nem kartoffelsalat→ Se opskriften
Ugens bobler, uge 25, 2025
Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her