• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder

Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder

billederesultat for rødspætter i fad
4.6 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
912
SHARES
FacebookMessenger912PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. november 2022 - Udgivet:  19. april 2022

Her er en nem og lækker opskrift på rødspætter i fad, hvor rødspætterne bages i ovnen på en bund af blandt andet spidskål og gulerødder.

Rødspætter i fad er en lækker opskrift på rødspætter i fileter, der tilberedes på en bund af forskellige grøntsager i ovnen. Nemt og godt.

Du skal beregne cirka 500 gram rødspætter, og da de kan variere en hel del i størrelse kan det være du skal bruge 10 rødspættefileter.

Jeg var heldig at få fat i nogle ret store og flotte rødspættefileter hos fiskehandleren, og derfor var seks fileter nok her, men gå altså efter omkring et halvt kilo i alt.

Hvis du følger opskriften her, vil grøntsagerne stadig have lidt bid når de kommer ud af ovnen, hvilket jeg synes er meget lækkert.

Vil du gerne have dem mere bløde. kan du sætte fadet med grøntsager og fløde i ovnen i 10 minutter, hvorefter du tager fadet ud af ovnen, lægger rødspætterne på, og derefter steger dem 20 minutter i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Her kan du i øvrigt læse mere om lime, som du også skal bruge i denne opskrift.

Opskrift på rødspætter i fad

billederesultat for rødspætter i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rødspætter i fad med spidskål og gulerødder

4.55 fra 31 stemmer
Her er en nem og lækker opskrift på rødspætter i fad, hvor rødspætterne bages i ovnen på en bund af blandt andet spidskål og gulerødder.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 541
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g rødspættefileter
  • 1 lille spidskål
  • 2 porrer
  • 2 persillerødder
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld persille
  • 5 dl fløde
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk karry
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lime

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at salte rødspættefileterne. Drys fileterne med salt og rul dem sammen. Lad dem hvile på en tallerken mens du gør fadet med grøntsager klar.
  2. Spidskål halveres og den træge bund kasseres. Del igen på langs, så du har fire kvarte stykker, der nu strimles i mindre stykker. Fordeles i et stort ildfast fad.
    billede med spidskål til rødspætter i fad
  3. Porrer snittes i tynde skiver, mens persillerødder og gulerødder snittes i helt tynde stænger. De må ikke være for tykke, da de blot tilberedes 20 minutter i ovnen. Kommes i fadet.
    billede med grøntsager til rødspætter i fad
  4. Hak persillen groft og fordel også den i fadet.
  5. Fløden røres sammen med sennep og karry - du kan undlade sennep, hvis ikke du er så glad for den, men den giver en god smag i denne ret. Hæld den over grøntsagerne, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Rødspætterullerne lægges over grøntsagerne og dryppes med lidt (ikke for meget!) limesaft, hvorefter fadet stilles i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Her skal rødspætter og grøntsager have cirka 20 minutter.
    billede med lime til rødspætter i fad

Næringsindhold

Kalorier: 541kcalKulhydrater: 6gProtein: 26gFedt: 48gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 231mgNatrium: 722mgKalium: 553mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 2109IUVitamin C: 7mgCalcium: 128mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige rødspætter i fad stilles direkte på bordet, og serveres eventuelt med nybagt brød af nem dej.

Se også disse opskrifter:

Stjerneskud - nem og lækker opskrift

4.7 fra 29 stemmer
Stjerneskud er en populær frokostret. Her er en luksus udgave med stegt og dampet rødspætte, stenbiderrogn og asparges på ristet brød.
Gå til opskrift
billederesultat for stjerneskud

Fisk i fad

4.7 fra 128 stemmer
Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Gå til opskrift
billede med fisk i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required