Rødbedetatar er et perfekt vegetarisk alternativ til den populære ret, som normalt består af kød. Den smager skøn og frisk.
Rødbedetatar består af rødbeder, kapers, sennep, og så serveres den med en lækker peberrodsyoghurt, som balancerer smagene.
Jeg synes, at denne opskrift egner sig godt som en forret både til vegetarer og kødspisere.
Selve rødbederne har jeg valgt at koge, til de er møre, men stadig har en smule bid. Det giver den bedste konsistens. Derudover har jeg hakket dem en smule til den grove side.
Men det kan man selv bestemme. Du kan koge dem i længere tid eller vælge at finhakke dem, hvis du synes, at det er bedst.
Opskrift på rødbedetatar
Rødbedetatar
Ingredienser
- 300 g rødbeder
- 2 tsk kapers
- 0,5 tsk sennep
- 2 spsk citronsaft
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 4 spsk persille
Peberodsyoghurt
- 100 g yoghurt - naturel
- 1 spsk peberrod - frisk
- 1 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Start med at komme rødbederne i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem nu koge i cirka 30 minutter, eller indtil de er møre men stadig har en smule bid.
- Lad dem nu køle lidt ned og pil derefter skrællen af. Finhak rødbederne og kom dem i en skål, finhak også kapers og tilføj dem til rødbederne.
- Tilføj sennep, citronsaft og smag til med salt og sort peber. Rør det godt sammen.
- Lav nu peberrodsyoghurt ved at røre den friskrevet peberrod sammen med yoghurt og citronsaft.
- Fordel peberrodsyoghurten ud på fire tallerkener og placer rødbedetatar ovenpå cremen. Pynt med friskhakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Prøv at brug en lille form til at arrangere retten, det giver nemlig et smukt æstetisk udsende til dine gæster.
Se også andre vegetariske forretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: