Rødbedefalafel med frisk mynte, der er pandestegte, er en sund og lækker frokost eller aftensmad. Se her, hvor let det er at tilberede den flotte ret.
Rødbedefalafel med frisk mynte og hummus er et super godt vegetarisk indslag på menuen. Disse falafler er fulde af smag, og så er den smukke farve også med til at gøre dem ekstra lækre.
Normalt skal falafler frituresteges, hvilket gør, at de ikke er så sunde trods de sunde ingredienser. Derfor har jeg eksperimenteret med stege dem med minimal olie i stedet for friture.
Det resulterer desværre i en mindre sprød skorpe og en mere tør midte. Men tørre falafler er fortid nu. For disse er nemlig perfekt sprøde, fordi de i semolina-mel før stegning, og det giver et godt knas.
Samtidig hjælper den revet rødbede med til at holde fugten inde i midten af falaflen, som dermed ikke bliver tør og kedelig. I denne opskrift har jeg også tilføjet friske krydderurter.
Opskrifter på rødbedefalafel med mynte
Rødbedefalafel med frisk mynte - pandestegte
Ingredienser
- 400 g kikærter - fra dåse
- 500 g rødbeder - revet
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk spidskommen - stødt
- 1 håndfuld mynte - frisk
- 2 spsk olie
- 1 stk løg
- 100 g brødkrummer - rasp
- 1 stk æg
- 50 g semolinamel
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Hak løget og steg det på en pande i en smule olie i kun tre minutters tid. Løget skal ikke brunes men kun blive en smule blødt.
- Tag nu en foodprocessor og tilføj kikærterne, myntebladene, hvidløg og de stegte løg. Blend det groft sammen. Tilføj nu æg, spidskommen, revet rødbede og brødkrummerne.
- Blend det godt sammen og tilføj salt. Med fugtige hænder kan du nu forme falaflerne.
- Vend hver rødbedefalafel i semolinamel, lige før de steges.
- Varm en pande op med olie og tilføj falaflerne. Vend dem undervejs, så de får farve hele vejen rundt. Dette tager cirka fem minutter per portion, der steges.
- Server dem straks og nyd dem. Du kan også lave selv blandingen én dag i forvejen og stege dem lige før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Du kan vælge at forme dem, som du vil. Runde eller pyramideformede, som jeg har valgt.
Ligegyldig hvad, så er det i hvert fald helt sikkert, at du ikke bliver skuffet af smagen af rødbedefalafel.
Ny de lækre falafler med nogle af vores andre opskrifter fra Mellemøsten:
Tabbouleh salat med persille og bulgur
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: