• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Rødbedefalafel med frisk mynte og kikærter

Rødbedefalafel med frisk mynte og kikærter

Rødbedefalafel med mynte serveret på fad
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Rødbedefalafel med frisk mynte, der er pandestegte, er en sund og lækker frokost eller aftensmad. Se her, hvor let det er at tilberede den flotte ret.

Rødbedefalafel med frisk mynte og hummus er et super godt vegetarisk indslag på menuen. Disse falafler er fulde af smag, og så er den smukke farve også med til at gøre dem ekstra lækre.

Normalt skal falafler frituresteges, hvilket gør, at de ikke er så sunde trods de sunde ingredienser. Derfor har jeg eksperimenteret med stege dem med minimal olie i stedet for friture.

Det resulterer desværre i en mindre sprød skorpe og en mere tør midte. Men tørre falafler er fortid nu. For disse er nemlig perfekt sprøde, fordi de i semolina-mel før stegning, og det giver et godt knas.

Samtidig hjælper den revet rødbede med til at holde fugten inde i midten af falaflen, som dermed ikke bliver tør og kedelig. I denne opskrift har jeg også tilføjet friske krydderurter.

Opskrifter på rødbedefalafel med mynte

Rødbedefalafel med mynte serveret på fad
Rakel Seneca

Rødbedefalafel med frisk mynte - pandestegte

5 fra 3 stemmer
Rødbedefalafel med frisk mynte der er pandestegte, er en sund og lækker frokost eller aftensmad. Se her, hvor let det er at tilberede.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kikærter - fra dåse
  • 500 g rødbeder - revet
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen - stødt
  • 1 håndfuld mynte - frisk
  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg
  • 100 g brødkrummer - rasp
  • 1 stk æg
  • 50 g semolinamel
  • 2 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Hak løget og steg det på en pande i en smule olie i kun tre minutters tid. Løget skal ikke brunes men kun blive en smule blødt.
  2. Tag nu en foodprocessor og tilføj kikærterne, myntebladene, hvidløg og de stegte løg. Blend det groft sammen. Tilføj nu æg, spidskommen, revet rødbede og brødkrummerne.
  3. Blend det godt sammen og tilføj salt. Med fugtige hænder kan du nu forme falaflerne.
  4. Vend hver rødbedefalafel i semolinamel, lige før de steges.
  5. Varm en pande op med olie og tilføj falaflerne. Vend dem undervejs, så de får farve hele vejen rundt. Dette tager cirka fem minutter per portion, der steges.
  6. Server dem straks og nyd dem. Du kan også lave selv blandingen én dag i forvejen og stege dem lige før servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Du kan vælge at forme dem, som du vil. Runde eller pyramideformede, som jeg har valgt.

Ligegyldig hvad, så er det i hvert fald helt sikkert, at du ikke bliver skuffet af smagen af rødbedefalafel.

Ny de lækre falafler med nogle af vores andre opskrifter fra Mellemøsten:

Tabbouleh salat med persille og bulgur

Sprøde fladbrød med det arabiske krydderi za'atar

Dip med grillet peberfrugt - muhammara

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required