Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Rodfrugtpuré - lækkert tilbehør til kød

Rodfrugtpuré - lækkert tilbehør til kød

Rodfrugtpuré
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Rodfrugtpuré er en cremet puré, som passer perfekt til lammesteg, koteletter og andre kødretter. Se, hvor let du kan lave den lækreste puré.

Rodfrugtpuré er en af de puréer, vi ofte ser i madlavningskonkurrencer som Masterchef.

Det er der en god grund til. Det er nemlig det dejligste tilbehør til alt fra torsk til oksefilet og svinekød.

Når rodfrugterne koges i en blanding af mælk og fløde, får de den helt rigtige sødme frem, og puréen bliver cremet.

Det er nemlig ikke en mos, så konsistensen skal være som en creme. Alt i alt en dejlig spise, som ikke kræver de store ingredienser.

Opskrift på rodfrugtpuré

Rodfrugtpuré - lækkert tilbehør

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Rodfrugtpuré er en cremet puré, som passer perfekt til lammesteg, koteletter og andre kødretter. Se, hvor let du kan lave den lækreste puré.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g rodfrugter (pastinak og persillerod)
  • 100 g selleri
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • citronsaft (efter smag)
  • 1 tsk eddike
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern.
  2. Kom dem i en gryde med et fed hvidløg, en rosmarinkvist samt fløde og mælk. Bring i kog og kog ca. 25 minutter. De skal være så møre, at du kan stikke bagsiden af en ske igennem dem.
  3. Når rodfrugterne er møre, fjerner du rosmarinkvisten og blender dem. Du skal give dig god tid, så de bliver helt most. Tilsæt smør undervejs, hvis puréen bliver for tyk.
  4. Kom eddike, citronsaft, salt og peber i puréen og smag til.
  5. Server rodfrugtpuré med et drys krydderurter. Her har jeg også givet den lidt syrlig sumak, det arabiske krydderi.

Næringsindhold

Kalorier274kcalKulhydrater30gProtein7gFedt16gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gKolesterol31mgNatrium648mgKalium790mgKostfibre8gSukker7gVitamin A429IUVitamin C22mgCalcium529mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens vælge at komme flere forskellige rodfrugter i en rodfrugtpuré end pastinak og persillerod.

Vær dog opmærksom på, at gulerødder er svære at blende helt, så dem ville jeg holde mig fra.

Se flere gode opskrifter på tilbehør:

Blomkålspuré

Broccolipuré med parmesan

Krydrede fritter af sød kartoffel

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required