• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Rocky Road med skumfiduser og saltkaramel

Rocky Road med skumfiduser og saltkaramel

Rocky Road med skumfiduser
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. april 2021 - Udgivet:  1. februar 2021

Rocky Road er amerikansk, når det er bedst. I denne opskrift er der saltkaramel-chokoladen vendt med nødder, maltesers og skumfiduser.

Rocky Road er oprindeligt navnet på en populær is i USA, som du stadig kan købe overalt derovre.

Isen indeholder som regel chokolade, skumfiduser, nødder og spiselig kagedej eller kiks.

Men med tiden udviklede det sig til, at man også begyndte at lave Rocky Road som konfekt. Og sikken en konfekt.

Chokoladestykkerne smager simpelthen så godt, og når man først kender princippet bag, kan man blande alt muligt i dem.

Dybest set er det bare smeltet chokolade, der hældes over en skål fyldt af gode sager. Og du kan tage lige nøjagtigt det, du bedst kan lide.

Skumfiduser vil dog altid være en del af det, hvis du vil have 'the real deal'.

Chokoladen skal være lækker - ikke pæn

Jeg smelter altid chokoladen sammen med smør, fordi det giver en ekstra lækker konsistens.

Og så giver jeg den ellers gas med mine favoritsnacks. Denne opskrift indeholder valnødder, mandler, Maltesers og skumfiduser.

Og som du kan se: smeltet hvid chokolade til at pynte på toppen. De skal helst være ukurante på toppen, men kan skæres i pæne firkanter, så man rigtigt kan se, hvad de indeholder.

Et lille tip til Maltesers: SuperBrugsen sælger Coops eget mærke, som koster det halve af de rigtige Maltesers.

Opskrift på Rocky Road med skumfiduser

Rocky Road tæt på
Karen SenecaKaren Seneca

Rocky Road med skumfiduser og saltkaramel

5 fra 5 stemmer
Rocky Road er amerikansk, når det er bedst. I denne opskrift er der saltkaramel-chokoladen vendt med nødder, maltesers og skumfiduser.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Køletid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 24 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Amerikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g chokolade med saltkaramel
  • 50 g smør
  • 10 store skumfiduser - klippet i tern
  • 150 g Maltesers
  • 2 spsk mandelsplitter
  • 1 dl valnødder - grofthakkede
  • hvid chokolade - smeltet

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at klippe eller skære skumfiduser i mindre stykker. Det er et klistret arbejde, så kan du finde de små skumfiduser, bruger du selvfølgelig dem i stedet. Det er bare ikke tit, at jeg kan finde dem, derfor skærer jeg de store ud.
  2. Skær halvdelen af Maltesers over på midten, hak valnødderne groft.
  3. Bland mandel, valnød, de halve Maltesers og skumfiduser i en skål.
  4. Kom den mørke chokolade i en gryde sammen med smør og lad det hele smelte for medium varme, mens du rører rundt.
  5. Når massen er smeltet, lader du den lige køle af et minuts tid, før du hælder den over slikblandingen.
  6. Rør hurtigt sammen og hæld det hele ned i en form på ca 20 x 20.
  7. Kom de hele Maltesers ned på toppen, så de stikker på. Smelt en smule hvid chokolade og dryp den ud over den mørke chokolade. Gerne lidt hulter til bulter, så chokoladestykkerne ikke bliver for nydelige.
  8. Sæt chokoladen på køl i mindst to timer, før du skærer den ud i firkantede stykker. Nu er Rocky Road klar til at blive spist, som de er - eller knust og vendt i en god vaniljeis.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvis du har lyst til at lave flere konfekttyper, kan du prøve en af disse opskrifter:

Hvide Rocky Roads med marshmallow og cornflakes

5 fra 1 stemme
Hvide Rocky Roads med små, kulørte skumfiduser, mandler og cornflakes er lynhurtige at lave. Og så ser de festlige ud. Her er opskriften.
Gå til opskrift
Hvide Rocky Roads

Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt

4.7 fra 23 stemmer
Cornflakestoppe er det letteste konfekt, man kan lave. Og de smager lige så godt, som de ser ud til. 10 minutter er den tid, det tager.
Gå til opskrift
Cornflakestoppe cornflakes toppe

Daddelkonfekt med marcipan, mandler og chokolade

5 fra 2 stemmer
Daddelkonfekt består af dadler med marcipan og mandel overtrukket med chokolade. De smager fantastisk og er dejligt nemme at lave.
Gå til opskrift
Daddelkonfekt med marcipan, mandler og overtrukket med chokolade er perfekte til jul, men kan spises året rundt som et sundere alternativ til eksempelvis slik. Foto: Charlotte Mithril
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required