• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Ristede løg

Ristede løg

Billed resultat for ristede løg
4.8 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
211
SHARES
FacebookMessenger211PinterestEmailSMS
Opdateret: 28. september 2024 - Udgivet: 13. maj 2018

Ristede løg er nemme at lave selv, og her viser jeg dig to måder at lave dem på. De ristede løg er jo en klassiker på hotdogs og meget andet.

Ristede løg er nok noget de fleste blot henter med hjem fra supermarkedet, men det er faktisk synd. For du kan meget nemt lave løgene selv.

Der er umiddelbart to måder at tilberede ristede løg på, nemlig uden eller med hvedemel. Og her får du opskriften på begge. Du kan også få fakta og mere viden om løg her.

Oversigt over indhold
  • Ristede løg er nemme at lave selv, og her viser jeg dig to måder at lave dem på. De ristede løg er jo en klassiker på hotdogs og meget andet.
  • Ristede løg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Opbevaring og holdbarhed
  • Ristede løg med hvedemel
  • Bløde løg - nem opskrift
  • Glaserede perleløg - nem opskrift
  • Løgsuppe
  • Bagte løg - karamelliserede løg i ovn
  • Løgsalat
  • Syltede rødløg
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ristede løg

4.81 fra 26 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 95
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 løg - af almindelig størrelse
  • 5 dl solsikkeolie
  • salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Løgene pilles og halveres. Derefter snittes de i tynde skiver.
  2. Solsikkeolien hældes i en gryde og varmes op. Du skal opvarme olien ved en god varme, men heller ikke for kraftig.
  3. Når olien er varm, kommes de skivede løg i. Pas på, da det kan bruse lidt op lige når løgene rammer olien, så vær forsigtig!
  4. Steg nu løgene indtil de er sprøde, og det tager cirka 15-20 minutter. Så giv dig god tid. Efter et par minutter skrues lidt ned for varmen, og jeg plejer at stege løgene ved en varme på 5 på en skala fra 1-9. Så altså en god, middel varme.
  5. Lad løgene hygge sig indtil de er gyldne, og tag dem så op med en hulske. Ristede løg skal ikke være for mørke, hvor de bliver lidt brændte i smagen.
  6. Læg de færdigstegte løg til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  7. Drys dem med lidt salt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 95kcalKulhydrater: 8gProtein: 1gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 6gNatrium: 585mgKalium: 121mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 2IUVitamin C: 6mgCalcium: 19mgJern: 0.2mg
Kom med din mening

Billeder

Lidt billeder fra min stegning af ristede løg.

Løgene halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Brug de almindelige zittauerløg, og gerne løg i en mellemstor størrelse. Foto: Madensverden.dk.
billederesultat for ristede løg

Opbevaring og holdbarhed

Nu kan du bruge løgene straks, eller hælde dem i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig mindst en uge.

Opbevar dog aldrig ristede løg i køleskabet, hvor de nemt bliver bløde og triste.

Her kan du læse mere om hvad de færdigeproducerede ristede løg er for noget.

Ristede løg med hvedemel

Du kan også lave løgene med hvedemel, hvilket dog ikke er nødvendigt. Og jeg foretrækker dem uden.

Men her drysses de rå løgskiver med lidt hvedemel, som derefter rystes af. Eventuelt i en sigte, så der ikke er overskydende mel tilbage.

Løgene steges efterfølgende i solsikkeolie som anvist længere oppe.

Flere inspirerende opskrifter:

Bløde løg - nem opskrift

5 fra 5 stemmer
Bløde løg på tre forskellige måder. De bløde løg er jo helt uundværlige til både mørbradbøffer og hakkebøffer, eller brug dem i din hotdog.
Gå til opskrift
Billede resultat for bløde løg

Glaserede perleløg - nem opskrift

4.8 fra 34 stemmer
Sådan laver du de bedste glaserede perleløg. Perleløgene glaseres på en varm pande i lidt sukker, smør og fond eller bouillon.
Gå til opskrift
billederesultat for glaserede perleløg

Løgsuppe

4.7 fra 79 stemmer
Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
Gå til opskrift
billede med løgsuppe i gryde

Bagte løg - karamelliserede løg i ovn

4.8 fra 31 stemmer
Opskrift på bagte løg, der giver nogle virkelig lækre og karamelliserede løg. Brug store zittauerløg, der pensles med den lækre bladning.
Gå til opskrift
billederesultat for bagte løg

Løgsalat

5 fra 2 stemmer
Løgsalat er en lækker salat med rødløg, hvor løgene koges nogle få minutter. Løgsalaten er med en skøn dressing, og passer perfekt som salat til kødretter.
Gå til opskrift
løgsalat

Syltede rødløg

4.7 fra 147 stemmer
Syltede rødløg er det perfekte krydderi til dine yndlingsretter. Se opskriften og lær hvordan du nemt laver dem hjemme.
Gå til opskrift
syltede rødløg
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte

    marts 22, 2024 at 9:10 pm

    Tak for en nem og god opskrift🌞

    Svar
  2. Jane

    juli 02, 2023 at 7:38 am

    Hej
    Hvorfor bruge solsikkeolie som ikke kan tåle høje temperaturer som fx rapsolie?

    Svar
    • Ole

      august 10, 2023 at 10:33 am

      Rapsolie er også marginalt sundere, da dens omega-3 & 6 balance ikke er så forskruet som andre planteolier

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required