Her får du en nem opskrift på risret i airfryer. Hele risretten laves i et fad i airfryeren, og den er med hakket kylling, karry og ris.
Risret i airfryer en lækker og nem middagsret, som du laver i airfryeren uden brug af gryder eller pander.
Her har jeg kavet den med hakket kylling, men du kan også bruge hakket oksekød, hvis du mere er til det. Brug samme mængde.
Jeg har anvendt en pose frossen wokblanding, men du kan også bruge 400 gram ærter og gulerødder i små tern. Begge dele er fint.
Brug gerne almindelige basmatiris, og husk at smage risretten godt til. Husk, at tilberedningstiden kan variere afhængig af hvilken airfryer du har. Denne oopskrift, der er beregnet til fire personer, har jeg lavet i min Philips XXL Airfryer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem risret i airfryer
Risret i airfryer
Ingredienser
- 400 gram hakket kylling
- 2 spiseskefuld olie
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 3 teskefulde karry
- 400 gram wokblanding - fra frost, eller ærter og gulerødder
- 6 deciliter vand - kogende
- 2 terninger hønsebouillon
- 200 gram ris
- 1 dåse kidneybønner - skylles i en sigte
- 2 spiseskefulde sød chilisauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til risret i airfryer starter du med at komme lidt olie i et fad, der passer i airfryeren. Smuldr det hakkede kyllingekød i.
- Giv det 10 minutter ved 180 grader, og undervejs skal du nogle gange lige dele kødet i mindre stykker.
- Tilsæt løg sammen med hvidløg og karry, og giv det 2 minutter mere ved 180 grader. Rør rundt en gang undervejs.
- Tilsæt wokblanding eller grøntsager sammen med vand, to smuldrede bouillonterninger, ris, skyllede kidneybønner og sød chili sauce.
- Giv det nu 10 minutter ved 200 grader og derefter 15 minutter ved 180 grader - eller indtil risene er møre. Undervejs skal risretten lige vendes rundt nogle gange. Tilberedningstiden kan variere afhængig af ris og type af airfryer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige risret i airfryer må gerne stå 5-10 minutter inden servering, og serveres ellers som den er.
Fryseegnet: Risretten er fin at fryse ned til senere brug, men husk altid at fryse færdiglavet mad hurtigt ned.
Lise pvermar
Lyder dejligt k