Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Rengøring af køkkenlåger - sådan får du dem rene

Rengøring af køkkenlåger - sådan får du dem rene

Rengøring af køkkenlåger
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMS

Rengøring af køkkenlåger kan være ret besværligt, hvis de er fedtede. Læs artiklen, så du kan se, hvad du skal gøre - og ikke gøre.

Rengøring af køkkenlåger er måske ikke noget, vi tænker på, når vi gør rent i køkkenet. De lodrette flader er der ligesom bare, men de samler også snavs og fedt.

Hvis du er typen, som hver uge vasker lågerne af med vand og sulfo, er du lidt af en sjældenhed.

Mange af os kommer først i gang, når vi spotter nogle fedtede fingeraftryk rundt om køkkenlågens håndtag eller på skabene.

Da der er forskel på, hvordan matte låger og låger med højglans skal behandles, kan du se metoderne herunder.

Rengøring af matte låger

Matte køkkenlåger viser tydeligere snavs og fedt end blanke låger. Hvis de er blevet lidt plettede eller skjoldede, kan du bruge en grundrens.

Det er sæben, vi også bruger, når vi vasker af, før vi skal male. Sådan gør du, hvis du har laminat- og melaminlåger:

  • Spray grundrens eller laminatrens på en karklud og smør det på lågerne.
  • Vask det ned med en klud vredet i vand med det samme.
  • Tør det omhyggeligt af. Vandet skal helt væk, så du ikke får nye skjolder.
  • Til sidst smører du hver låge ind i en olie, der ikke indeholder syre. det gøres med en klud, hvor du polerer olien godt ind.

Rengøring af køkkenlåger med glans

Køkkenlåger med højglans er meget lette at gøre rent, da de nærmest er forseglet, så bakterier ikke kan putte sig i ridser og revner.

Her bruger du blot et rengøringsmiddel uden opløsningsmidler. Og så er det vigtigt at bruge en bomuldskarklud i stedet for de billige mikrofiberklude.

Det samme gælder for lakerede låger. Er lågerne af træ, kan de gøres rent med brun sæbe og vand.

Husk altid at tørre helt af, når du har gjort lågerne rene. Det gælder for alle slags materialer.

Det må du ikke bruge

Det virker meget enkelt. Man kan blot sprøjte almindelig glasrens på lågerne og tørre efter. Men nej, det går ikke.

Det indeholder nemlig opløsningsmidler, som ikke skal bruges til rengøring af køkkenlåger.

Du må heller ikke bruge skurepulver eller andre skuremidler, da de kan lave småbitte ridser, som samler snavs.

Det betyder også, at vi heller ikke skal bruge grydesvampe og ståluld, men blot almindelige karklude.

Har du malet køkkenlågerne selv, kan du vaske dem med sulfo eller sæbespåner. Her skal du huske, at du ikke må bruge rengøringsmidler med ammoniak, da de giver et gulligt udseende.

Se også andre artikler om rengøring:

  • Sådan før du stålvasken ordentlig ren
  • Fem gode råd om karklude
  • 10 gode råd om din opvaskemaskine
  • Rengøring af ovn: Så nemt rengør du ovnen med 3 ting

Kilder: Kvik.dk, Vordingborg.com, Ikea.com.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.