• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Rengøring af emhætte både indvendigt og filtre

Rengøring af emhætte både indvendigt og filtre

Rengøring af emhætte
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. juli 2021 - Udgivet:  28. juli 2021

Rengøring af emhætte er måske noget af det, mange af os har en tendens til at glemme.

Men det er en god ide at gøre det en gang om måneden, så samler filtrene ikke for meget fedt og snavs.

Emhættens udsugning bliver dårligere, jo mere skidt og snavs, der har samlet sig, og da det er nemt at rense filtre samt den indvendige del, kan vi ligeså godt komme i gang.

Tag filtrene af og vask dem

Det første skridt er at fjerne filtrene. Hvis de ikke er helt fedtede med snavs, der sidder fast, kan de få en tur i opvaskemaskinen.

Forbrugerrådet anbefaler, at vi vasker dem på et almindeligt program uden service i opvaskemaskinen, da fedtet kan sætte sig fast på tallerkner og skåle.

Imens filtrene bliver vasket, kan du passende gå i gang med en rengøring af emhætten.

Det kan du gøre med vand og opvaskemiddel. Brug en opvreden klud og vask snavset af.

Rengøring af emhætte med meget snavs

Har du en emhætte, hvor fedtet sidder godt fast i filtrene, skal der tages andre midler i brug.

Her er det godt at lægge filtrene i blød i en bradepande. Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at vi lægger filtrene i en blanding af en dl. opvaskemiddel og en spiseskefuld til 2,5 dl. vand.

Her skal de ligge i mindst fem timer, så skal fedtet nok give slip, og du kan vaske dem af bagefter - i hånden eller i opvaskemaskinen.

Se også andre indlæg og opskrifter:

  • Sådan kan du gøre køkkenvasken helt ren
  • 10 vigtige informationer om din opvaskemaskine
  • Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs
  • Rengøring af ovn: Så nemt rengør du ovnen med 3 ting
  • Fiskefilet opskrift - sådan paneres og steges den perfekt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gerd

    juli 28, 2023 at 8:32 pm

    Vand:-)
    1 spsk-2,5 dl. vand.

    Svar
  2. Else

    august 06, 2022 at 6:11 pm

    Her er det godt at lægge filtrene i blød i en bradepande. Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at vi lægger filtrene i en blanding af en dl. opvaskemiddel og en spiseskefuld til 2,5 dl. vand.
    en spiseskefuld hvad ???????

    Svar
    • Kirsten

      august 28, 2022 at 7:43 am

      Det ville jeg også gerne vide, men tror måske det er salmiakspiritus 🤔

      Svar
      • Else Hansen

        januar 17, 2023 at 12:27 pm

        Nej ikke salmiakspiritus ! Det tror jeg ikke kan passe, så kommer du i "gaskammer"

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her