Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Rengøring af emhætte både indvendigt og filtre

Rengøring af emhætte både indvendigt og filtre

Rengøring af emhætte
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS

Rengøring af emhætte er måske noget af det, mange af os har en tendens til at glemme.

Men det er en god ide at gøre det en gang om måneden, så samler filtrene ikke for meget fedt og snavs.

Emhættens udsugning bliver dårligere, jo mere skidt og snavs, der har samlet sig, og da det er nemt at rense filtre samt den indvendige del, kan vi ligeså godt komme i gang.

Tag filtrene af og vask dem

Det første skridt er at fjerne filtrene. Hvis de ikke er helt fedtede med snavs, der sidder fast, kan de få en tur i opvaskemaskinen.

Forbrugerrådet anbefaler, at vi vasker dem på et almindeligt program uden service i opvaskemaskinen, da fedtet kan sætte sig fast på tallerkner og skåle.

Imens filtrene bliver vasket, kan du passende gå i gang med en rengøring af emhætten.

Det kan du gøre med vand og opvaskemiddel. Brug en opvreden klud og vask snavset af.

Rengøring af emhætte med meget snavs

Har du en emhætte, hvor fedtet sidder godt fast i filtrene, skal der tages andre midler i brug.

Her er det godt at lægge filtrene i blød i en bradepande. Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at vi lægger filtrene i en blanding af en dl. opvaskemiddel og en spiseskefuld til 2,5 dl. vand.

Her skal de ligge i mindst fem timer, så skal fedtet nok give slip, og du kan vaske dem af bagefter - i hånden eller i opvaskemaskinen.

Se også andre indlæg og opskrifter:

  • Sådan kan du gøre køkkenvasken helt ren
  • 10 vigtige informationer om din opvaskemaskine
  • Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs
  • Rengøring af ovn: Så nemt rengør du ovnen med 3 ting
  • Fiskefilet opskrift - sådan paneres og steges den perfekt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gerd skriver

    juli 28, 2023 at 8:32 pm

    Vand:-)
    1 spsk-2,5 dl. vand.

    Svar
  2. Else skriver

    august 06, 2022 at 6:11 pm

    Her er det godt at lægge filtrene i blød i en bradepande. Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at vi lægger filtrene i en blanding af en dl. opvaskemiddel og en spiseskefuld til 2,5 dl. vand.
    en spiseskefuld hvad ???????

    Svar
    • Kirsten skriver

      august 28, 2022 at 7:43 am

      Det ville jeg også gerne vide, men tror måske det er salmiakspiritus 🤔

      Svar
      • Else Hansen skriver

        januar 17, 2023 at 12:27 pm

        Nej ikke salmiakspiritus ! Det tror jeg ikke kan passe, så kommer du i "gaskammer"

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.