Rejecurry med kokosmælk hedder egentlig Chingti Malai Curry. Det er en ret fra Bangladesh, som smager lige så godt, som den dufter.
Rejecurry med kokosmælk og en masse duftende krydderier er en klassisk ret fra Bangladesh. Landet er rigt både på kokosnødder og rejer, samtidig er gastronomien præget af eksotiske krydderier.
Opskriften her er udviklet af Afif Hossain til Bandhab - Bangladesh Venskabsforening - der hjælper de allerfattigste familier i landet.
- Mine danske venner har tit spurgt mig efter mine opskrifter på curry retter, og har altid den samme klage: Hvorfor smager min curry ikke som din?
- Så det her er min chance for at forklare, hvordan man kan lave en god curry! Jeg tror ikke, hemmeligheden er krydderierne, men processen, fortæller Afif.
I Bangladesh hedder retten Chingti Malai Curry, og som de fleste curry er den både glutenfri og keto-venlig.
Opskrift på rejecurry med kokosmælk
Rejecurry med kokosmælk opskrift
Ingredienser
- 500 gram tigerrejer
- 1 dåse kokosmælk
- 1 løg
- 1 spsk. ingefær - frisk eller pasta
- 1 spsk. hvidløg - knust
- 1 tsk. salt
- 5 spsk. olie
Garam Masala
- 2 laurbærblade
- 1 kanelstang
- 4 hele nelliker
- 1 tsk kardemomme
- 4 peberkorn
Stødt krydderier
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
Sådan gør du
- Tag to små skåle eller tallerkner. På den ene blander du garam masala blanding og den anden de stødte krydderier.
- Først vil vi drysse rejerne med gurkemeje og salt. Det er sådan man giver farve.
- Så tager du en medium størrelse gryde. Skru op til medium varme og put 3 spsk. olie i.
- Når olien er varm, så steg rejerne 1 minut på hver side, til de bliver gullige. Tag dem op på en tallerken og læg dem til side.
- I den samme pande tilføjes nu løget skåret i tynde ringe (jo tyndere, jo bedre) og steg dem i fem minutter.
- Tilføj garam masala-krydderiblandingen og steg dem i 2 minutter.
- Tilføj derefter knust ingefær og hvidløg og steg yderligere 2 minutter. På dette tidspunkt skulle garam masala sammen med ingefæren gerne frigøre velduftende aromaer.
- Tilføj nu de stødte krydderier. OBS: Mange vil nu typisk begå deres store livs fejltagelse, selv bangladeshere! Det vil brænde krydderierne og få hele dit hus til at lugte af krydderier. Min mor lærte mig dette tricks: at tilføje ⅔ spiseske vand til panden.Vandet vil hurtig fordampe og få temperaturen ned til ca. 100°. Efter ca. 1 minut tilføj nu de stødte krydderier (gurkemeje, chili eller paprika, spidskommen og koriander) og steg det som en ekspert.
- Lad det stege i yderligere 2 minutter mere.
- Resten er nu simpel. Tilføj kokosmælken, og rør rundt og lad det simre i ca. 7-8 minutter med låg på.
- Sidste trin: Tilføj de tidligere stegte rejer og lad retten simre i yderligere 5 minutter med låg på.
- Server din rejecurry med jasminris til.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til servering
Retten serveres med ris. Hvis du vil være sikker på kogetider m.m., kan du se vores indlæg her.
Du kan også servere stegte auberginer til din rejecurry. Opskriften finder du på Bandhabs Facebookside.
Er du vegetar eller veganer, er det intet problem at udskifte rejerne med tofu.
Her er flere retter fra Sydasien:
Del dine ideer og tanker med os andre her: