• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Rejecurry med kokosmælk opskrift fra Bangladesh

Rejecurry med kokosmælk opskrift fra Bangladesh

Rejecurry med kokosmælk
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. juni 2023 - Udgivet:  23. november 2020

Rejecurry med kokosmælk hedder egentlig Chingti Malai Curry. Det er en ret fra Bangladesh, som smager lige så godt, som den dufter.

Rejecurry med kokosmælk og en masse duftende krydderier er en klassisk ret fra Bangladesh. Landet er rigt både på kokosnødder og rejer, samtidig er gastronomien præget af eksotiske krydderier.

Opskriften her er udviklet af Afif Hossain til Bandhab - Bangladesh Venskabsforening - der hjælper de allerfattigste familier i landet.

- Mine danske venner har tit spurgt mig efter mine opskrifter på curry retter, og har altid den samme klage: Hvorfor smager min curry ikke som din?

- Så det her er min chance for at forklare, hvordan man kan lave en god curry! Jeg tror ikke, hemmeligheden er krydderierne, men processen, fortæller Afif.

I Bangladesh hedder retten Chingti Malai Curry, og som de fleste curry er den både glutenfri og keto-venlig.

Opskrift på rejecurry med kokosmælk

Rejecurry med kokosmælk
Afif Hossain

Rejecurry med kokosmælk opskrift

5 fra 5 stemmer
Rejecurry med kokosmælk hedder egentlig Chingti Malai Curry. Det er en ret fra Bangladesh, som smager lige så godt, som den dufter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g tigerrejer
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 løg
  • 1 spsk ingefær - frisk eller pasta
  • 1 spsk hvidløg - knust
  • 1 tsk. salt
  • 5 spsk olie
Garam Masala
  • 2 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • 4 hele nelliker
  • 1 tsk kardemomme
  • 4 peberkorn
Stødt krydderier
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. chili
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander

Fremgangsmåde
 

  1. Tag to små skåle eller tallerkner. På den ene blander du garam masala blanding og den anden de stødte krydderier.
  2. Først vil vi drysse rejerne med gurkemeje og salt. Det er sådan man giver farve.
  3. Så tager du en medium størrelse gryde. Skru op til medium varme og put 3 spsk. olie i.
  4. Når olien er varm, så steg rejerne 1 minut på hver side, til de bliver gullige. Tag dem op på en tallerken og læg dem til side.
  5. I den samme pande tilføjes nu løget skåret i tynde ringe (jo tyndere, jo bedre) og steg dem i fem minutter.
  6. Tilføj garam masala-krydderiblandingen og steg dem i 2 minutter.
  7. Tilføj derefter knust ingefær og hvidløg og steg yderligere 2 minutter. På dette tidspunkt skulle garam masala sammen med ingefæren gerne frigøre velduftende aromaer.
  8. Tilføj nu de stødte krydderier. OBS: Mange vil nu typisk begå deres store livs fejltagelse, selv bangladeshere! Det vil brænde krydderierne og få hele dit hus til at lugte af krydderier. Min mor lærte mig dette tricks: at tilføje ⅔ spiseske vand til panden.
    Vandet vil hurtig fordampe og få temperaturen ned til ca. 100°. Efter ca. 1 minut tilføj nu de stødte krydderier (gurkemeje, chili eller paprika, spidskommen og koriander) og steg det som en ekspert.
  9. Lad det stege i yderligere 2 minutter mere.
  10. Resten er nu simpel. Tilføj kokosmælken, og rør rundt og lad det simre i ca. 7-8 minutter med låg på.
  11. Sidste trin: Tilføj de tidligere stegte rejer og lad retten simre i yderligere 5 minutter med låg på.
  12. Server din rejecurry med jasminris til.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til servering

Retten serveres med ris. Hvis du vil være sikker på kogetider m.m., kan du se vores indlæg her.

Du kan også servere stegte auberginer til din rejecurry. Opskriften finder du på Bandhabs Facebookside.

Er du vegetar eller veganer, er det intet problem at udskifte rejerne med tofu.

Her er flere retter fra Sydasien:

Aloo Gobi - Indisk ret med blomkål og kartofler

4.8 fra 6 stemmer
Aloo gobi er den lækreste vegetarret som virkelig mætter godt, samtidig så smager den himmelsk og så det også en SU-venlig ret.
Gå til opskrift
Aloo Gobi

Indisk street food Vada Pav

5 fra 6 stemmer
Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.
Gå til opskrift
ndisk street food: Vada Pav
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required