Sådan laver du en vidunderlig radisesalat med sennepsvinaigrette. I salaten er der også spidskål, majs, tomat og friskhakket persille.
Radisesalat er en rigtig frisk salat med fine farver fra radisern og tomater. Kålen sørger for, at der også er fylde i salaten.
Og så er det altså en af de bedste dressinger, vi bruger her. En rigtig fransk klassiker, som alle kan finde ud af at lave - nemlig en sennepsvinaigrette.
Lad gerne lige salaten stå og trække i 10 minutter inden servering. Det gør, at grøntsagerne står og tager imod dressingen, så du får en bedre samg.
Opskrift på radisesalat med sennepsvinaigrette
Radisesalat med lækker sennepsvinaigrette
Ingredienser
- 1 bundt radiser
- ½ spidskål
- 12 små tomater
- 1 dåse majs - lille
- 1 dusk persille
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk god sennep
- 1-2 spsk æble- eller hvidvinseddike
- 1 tsk rørsukker - el honning
- salt
Sådan gør du
- Vask radiser, skær top og bund af og snit dem i tynde strimler.
- Pluk de yderste blade af spidskålen, og skær den i HELT tynde skiver fra spidsen og ind. Du skal bruge knap halvdelen af kålen.
- Tomaterne skylles og halveres. Du kan bruge anvende San Marzano, Cherrytomater eller lignende små tomater.
- Persillen skylles også og hakket groft.
- Kom det hele i en salatsakål sammen med majs, og vend det lidt rundt.
- Alle ingredienserne til sennepsvinaigrette kommes i en lille skål, og dressingen røres blank.
- Dryp den over salaten, og vend det hele rundt så du får fordelt smagen godt.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan servere salaten til alle mulige retter, både grillede, stegte og bagte. Vil du hellere lave en anden salat, kan du tjekke nogle af disse salatopskrifter ud:
Del dine ideer og tanker med os andre her: