Her er en god opskrift på en radicchio salat, der blandes med tørrede tranebær og friske æbler. Salaten vendes med en vinaigrette dressing.
Radicchio salat har en anderledes smag end de fleste andre salattyper. Lettere bitter og sprød.
Smagen passer glimrende med tørrede tranebær, som er sødere end de friske tranebær.
Og så sørger æblerne for friskhed og sødme. En dejlig og sund salat til hele året.
Jeg synes eksempelvis, at den er fantastisk til flæskesteg, hvor den bliver en lettere udgave af vores velkendte rødkålssalat.
Opskrift på radicchio salat
Radicchio salat med tranebær og æble
Ingredienser
- 1 radicchio
- 2 æbler
- 1 pose tørrede tranebær
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk sennep
- 1 tsk rørsukker
- 1 spsk citronsaft
- salt
Fremgangsmåde
- Pil de yderste blade af den flotte radicchio salat, og snit den derefter i helt tynde strimler. Del eventuelt strimlerne en gang på midten.
- Kom dem i en salatskål.
- Del æblerne i kvarte, og skær dem derefter i tynde både. Kom dem ved salaten.
- Hæld også de tørrede tranebær over.
- I en lille skål kommer du olivenolie, sennep, rørsukker og citronsaft, og et lille nip salt.
- Rør vinaigretten helt blank, og dryp den over radicchio salaten.
- Vend forsigtigt salaten rundt, og lad den trække 5-10 minutter inden servering.
- Radicchio er let bitter i smagen, og derfor er den fantastisk mere fede retter, hvor du har anvendt fløde.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Radicchiosalaten serveres straks, og den passer fint til et utal af retter. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: