Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Drikkevarer › Rabarbersaft

Rabarbersaft (nem opskrift på hjemmelavet saft af rabarber)

Billede resultat for rabarbersaft
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarbersaft
  • Opskrift på rabarbersaft
  • Blandingsforhold til rabarbersaft
  • Atamon
  • Holdbarhed
  • Kommentarer

Rabarbersaft

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.
Antal: 1.2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 l vand
  • 250 g sukker
  • 1 spsk citronsaft friskpresset

Fremgangsmåde

  1. Fjern top og bund af rabarberstænglerne. Stænglerne vaskes nu grundigt, og det er vigtigt, at de er helt fri for jord.
  2. Skær derefter rabarberne ud i mindre stykker på cirka en centimeters længde. Det kommer sig ikke så nøje når du koger en hjemmelavet rabarbersaft.
  3. Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med vand og sukker. Tilsæt også lidt citronsaft, der giver en fin syre til den færdige saft.
  4. Kog nu rabarberne i cirka 15 minutter under låg. Når først indholdet i gryden er i kog, skrues ned på svag varme, hvor rabarberne simrer indtil de er helt møre. Rør ikke i gryden undervejs. Det tager altså cirka 15 minutter. Klik her og sæt det smarte minutur med den præcise kogetid.
  5. Tag gryden af blusset, og lad det nu stå i yderligere 15 minutter, hvor saften køler af.
  6. Hæld nu indholdet gennem en sigte og ned i en ren skål. Mas de udkogte rabarber med en ske i sigten, så du får mest mulig ud af dem. Kassér pulpen (resten i sigten).
  7. Fyld en flaske med patentprop med kogende vand, hvorefter vandet hældes fra.
  8. Fyld nu din rabarbersaft i flasken og stil den derefter på køl.

Næringsindhold

Kalorier1071kcalKulhydrater273gProtein5gFedt2gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.2gNatrium73mgKalium1460mgKostfibre9gSukker255gVitamin A511IUVitamin C46mgCalcium463mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarbersaft

Her er en virkelig nem og god fremgangsmåde til kogning af rabarbersaft.

De friske rabarber er nemlig fremragende at lave om til en god og hjemmelavet saft, og det er på ingen måde besværligt.

Faktisk skal du ikke engang have en saftkoger eller andet specialgrej, i stedet koger du saften i en almindelig gryde.

Opskriften giver cirka en liter ufortyndet og hjemmelavet rabarbersaft. Se også min opskrift på verdens bedste rabarbercrumble. Og den lækre rabarberkage.

Blandingsforhold til rabarbersaft

Opskriften giver cirka en liter ufortyndet saft, som derefter blandes med vand ved servering.

Jeg synes rabarbersaften har en passende styrke når man blander det i forholdet 1:1, altså halvt af hver.

Men jeg kan også godt lide saften har lidt styrke, så måske skal du have den i et andet blandingsforhold.

Derfor kan du prøve dig frem.

Billede resultat for kogning af rabarbersaft
Efter 15 minutter er rabarberne kogt helt møre, og nu er den klar til at blive sigtet. Foto: Madensverden.dk.

Atamon

Der kan tilsættes lidt Atamon til saften, hvis du ønsker at gemme den i længere tid.

Dette er dog ikke nødvendigt, hvis du alligevel forventer at nyde saften inden for de kommende par uger.

Billede resultat for hjemmelavet rabarbersaft
Den færdige rabarbersaft blandes med lidt vand, og serveres eventuelt med isterninger. Foto: Madensverden.dk.

Holdbarhed

Den færdige rabarbersaft opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.

Men saften er så frisk, at du sikkert har drukket den længe inden. God fornøjelse med produktionen af hjemmelavet saft af rabarber.

Se også mine opskrifter på:

  • Rabarberkompot - opskrift på hjemmelavet kompot
  • Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
  • Oxalsyre - fakta om syren i blandt andet rabarber
  • Rabarbertrifli - nem trifli med rabarber og makron
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette P skriver

    maj 04, 2025 at 2:32 pm

    Dejlig nem at lave, men alt for sød til mig. Jeg vil prøve med under halvdelen af sukkeret i opskriften. Så opdaterer jeg bedømmelsen 🙂

    Svar
  2. Preben Theis Jeppesen skriver

    juni 09, 2021 at 4:33 am

    det ville da være synd og ska at smide resten ud det er den bedste kompot som smager godt på mange ting eller rent på franskbrød jeg laver saften men det er kun for kompotten skyld med venlig hilsen Preben Theis Jeppesen

    Svar
    • Tine Friis skriver

      juli 14, 2023 at 3:18 pm

      Nemlig! 😊
      Dbh. Tine Friis Jensen

      Svar

Mere inspiration

  • Sund smoothie for børn
    Sund smoothie for børn
  • Professorens grønne grød
    Professorens grønne grød (enkel opskrift på lækker grøn grød)
  • Spidskålsmoothie
    Spidskålsmoothie
  • Gulerodssmoothie
    Gulerodssmoothie

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required