Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Rabarbercrumble er absolut en af de allerbedste kager, og så er den så ufattelig nem at lave.
Kagen består af friske skiver rabarber, der vendes med lidt sukker, og overdækkes i et tærtefad med den skønne og velsmagende crumbledej,
Her er crumbledejen lavet af blandt andet grovvalsede havregryn, men du kan også anvende de finvalsede. Jeg foretrækker også at komme lidt kokosmel i, men den kan du udelade.
Du kan også smuldre lidt marcipan i, så der er flere muligheder for at variere kagen. Eller prøv at hakke lidt mandler og drysse dem over.
Opskriften er beregnet til mindst seks personer. Eventuelle rester opbevares på køl, og kan holde sig nogle dage i køleskabet. Se også min video med fremgangsmåde.
Se også disse opskrifter:
- Rabarbercrumble med kokos
- Rabarbercrumble i airfryer
- Rabarbersnitter med crumble
- Rabarbercrumble med marcipan
Opskrift på rabarbercrumble
Rabarbercrumble
Ingredienser
Rabarber
- 400 g rabarber - friske eller frosne
- 100 g sukker - rabarberne
Crumble
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 125 g smør - koldt, i mindre tern
- 100 g havregryn - grovvalsede
- 25 g kokosmel
- 2 tsk vaniljesukker - svarende til ca. 10 gram
Fremgangsmåde
- Rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær ikke mere af bunden end nødvendigt, da den nederste del har masser af god smag,
- Skær rabarberstænglerne i en centimeter tykke skiver, og kom dem i en skål. Drys sukker over og vend det godt rundt, så sukkerstofferne fordeles godt på rabarberstykkerne.
- Crumble laves ved at veje sukker af i en skål sammen med hvedemel, koldt smør i mindre tern, havregryn, kokosmel og vaniljesukker. Smuldr derefter dejen sammen, så det nærmest kommer til at ligne reven ost.
- Drys nu ca halvdelen af din crumbledej i et smurt tærtefad, og fordel det jævnt. Tryk ganske let til. Opskriften på denne skønne rabarbercrumble passer til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter.
- Fordel rabarberstykkerne i fadet, og drys derefter resten af crumbledejen over.
- Stil tærteformen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor din rabarbercrumble skal have 20 minutter. Måske et par minutter mere. Så er den sprød og lækker, og rabarberen er saftig og mør. Den perfekte kombi.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdigbagte rabarbercrumble køles af inden den spises.
Sådan en sprød og hjemmebagt crumble med rabarber nydes selvfølgelig med creme fraiche eller flødeskum.
OBS: Er det udenfor rabarbersæson, kan du sagtens anvende frosne rabarber. Enten fra egen fryser - eller køb dem i supermarkedet.
Rabarbersorter
I forhold til valg af rabarber, så foretrækker jeg at bruge de skønne jordbærrabarber, der med sine tynde stilke har masser af sødme og den perfekte rabarbersmag.
De første titter frem allerede i april, og så er det bare med at få lavet en rabarbercrumble.
Andre rabarbersorter kan selvfølgelig også sagtens bruges, men der er forskel på smagen, og nogle er altså noget mere sure. Hvilket betyder, at man skal bruge lidt mere sukker til rabarberkagen.
Jeg vil altså klart anbefale dig brugen af jordbærrabarber eller vinrabarber, men sorterne Spangsbjerg og Marshall Early Red er bestemt også skønne og gode til en crumble.
Bagning af crumble
I forhold til bagningen af rabarbercrumblen, så skal den bages ved 200 grader varmluft.
Det skyldes, at crumblen skal have noget varme for at blive sprød og gylden.
Bager men en rabarbercrumble ved lavere temperatur, risikerer man nemt at få en kage, der både er blød, trist og lidt fesen i smag og udtryk. Så op på 200 grader med varmen.
Hvad er rabarbercrumble?
- Rabarbercrumble er en bage-dessert, hvor friske rabarber dækkes med en smuldredej af smør, sukker og mel – og bages til gylden sprødhed.
- Crumble betyder "smuldre" – og refererer til den knasende top ovenpå det bløde frugtlag.
- Den kombinerer det syrlige fra rabarber med en sød og sprød topping – ofte serveret med flødeskum, is eller creme fraiche.
Hvornår spiser man rabarbercrumble?
- Perfekt som dessert til forår og sommer
- God som kage til kaffen eller lun aftenforkælelse
- Kan også laves i små portionsglas til gæster eller picnic
Nem og hurtig
- En af de nemmeste desserter at lave – klar på ca. 30–40 minutter
- Kan forberedes i forvejen og varmes ved servering
- Toppingen kan laves og fryses – så er den klar til hurtig bagning
Opbevaring
- Kan opbevares i køleskab i 2–3 dage
- Kan også fryses – især hvis du bager i små forme
- Smager skønt genopvarmet med lidt ny is ovenpå
Sjove facts
- Rabarber er teknisk set en grøntsag, men bruges som frugt i desserter
- Crumble stammer fra England, hvor det blev populært under 2. verdenskrig som et nemt alternativ til tærter
- Du kan kombinere rabarber med fx jordbær, æble eller hindbær for mere sødme og variation
- Rabarbercrumble kan også laves som glutenfri med mandelmel eller glutenfri havregryn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianna
Den smager himmelsk. Jeg var nødt til at supplere lidt med jordbær, men det gjorde den ikke mindre lækker. Tak for en nem opskrift på crumble cake.😁
Ole Hansen
Jeg har nu lavet den flere gange og den rigtig god.
Mia
Utrolig lækker!!
Charlotte
Virkelig en fantastisk god rabarber crumble Holger!
Vi er vilde med den og det er vores gæster også 🙂
5 ***** herfra 🙂
Mette Vincentz
Hvor meget marcipan putter du i crumble, når det bruges? 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Så meget som du synes. Jeg er ret glad for marcipan, og bruger gerne ca. 50-75 gram 🙂
Alt det bedste
Holger
Karen Marie
Helt suveræn og nem
Opskrift. Jeg lavede den i 3-dobbelt portion til 20 personer, og den var meget populær mef creme fraiche 18% til
Kirsti
Hej
Min mor havde altid flere slags crumble kager i fryseren. Hun lavde dem alu forme, tog, jordbær, hindbær, rabarber osv efter sesson .sukker over, i fryseren, når det var frosset crumble over og i fryseren igen. Så var der altid en crumble klar til ovnen. Direkte fra frys i en forvarmet ovn i en halv time.
Gurli Riis
Rabarberne skal vel være tøet?
Holger Rørby Madsen
Hej Gurli
Ja, hvis du anvender frosne rabarber, skal de tøs op først 🙂
God bagelyst - det er en lækker rabarbercrumble.
Alt det bedste
Holger
Mette
Hej kan jeg lave rabarber crumbel klar og bage dagen efter
Mvh Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Teknisk set kan du godt, hvis du sætter dejen på køl. Men det er så nemt at lave dejen til rabarbercrumble, at jeg altid vil anbefale dig at lave den på dagen.
Alt det bedste
Holger
Steen
Hallo Holger,
Jeg har lavet din Rabarbercrumble, om det står i opskriften. Jeg bor siden 56 år i Tyskland og koger mange af dine opskrifter. Sammen med Madens verden og Valdemarsro er det mine lieblingsopskrifter.
Jeg er dansk, min kone er tysk, vores naboer er japansk og schweizer. Vi havde intet besvær at spise hele Portionen med fire Personer. De vil have det samme i morgen. Det var bare svært at få kokosmel.
Mit freundlichen Grüßen
Steen
Steen Fyrstendorf
Hallo Holger,
Jeg har lavet din Rabarbercrumble, om det står i opskriften. Jeg bor siden 56 år i Tyskland og koger mange af dine opskrifter. Sammen med Madens verden og Valdemarsro er det mine lieblingsopskrifter.
Jeg er dansk, min kone er tysk, vores naboer er japansk og schweizer. Vi havde intet besvær at spise hele Portionen med fire Personer. De vil have det samme i morgen. Det var bare svært at få kokosmel.
Mit freundlichen Grüßen
Steen
Holger Rørby Madsen
Kære Steen
Tusind tak for de søde ord - det glæder mig virkeligt at høre. Rabarbercrumble er en skøn kage, som jeg også holder af, og du må bare i gang igen i køkkenet, så de kan få kage nok 🙂
Dejligt at høre fra det tyske - og alt det bedste til jer.
Holger