• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarber gifler - nem opskrift på rabarberkager med fyld

Rabarber gifler - nem opskrift på rabarberkager med fyld

billede med rabarbergifler
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. juli 2023 - Udgivet:  29. juli 2023

Her er min opskrift på lækre rabarbergifler, der er nemme at bage. Saftige gifler med fyld af rabarber, og de er pyntet med nødder og sukker.

Rabarber gifler er sådan set en fætter til de velkendte kanelgifler, men bare bedre.

Rabarberkompotten med sin diskrete, syrlige smag passer nemlig perfekt til brødet, og derefter er det en super lækker kage.

Rabarbergiflerne kan også laves som horn, hvor du med forsigtighed ruller hver halvdel dej ud til en cirkel, som du skærer i trekanter.

Her kan du se mere om hvordan du triller horn, når bageren gør det.

Kom en klat kompot på hver og tril dem sammen, så snippen lægges under kagen.

Jeg synes dog de fungerer bedst som rabarbergifler.

Opskriften cirka 20 rabarbergifler.

Opskrift på rabarbergifler

billede med rabarbergifler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarber gifler

5 fra 6 stemmer
Her er min opskrift på lækre rabarbergifler, der er nemme at bage. Saftige gifler med fyld af rabarber, og de er pyntet med nødder og sukker.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 20 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 181
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3,5 dl vand
  • 40 g gær
  • 1 æg
  • 600 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 teskeer salt - strøgne
  • 100 g smør
Rabarberfyld
  • 300 g rabarber
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljesukker
Pynt
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • Lidt salt
  • hasselnøddeflager
  • sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave rabarberfyldet ved at snitte rabarberstænglerne i tynde skiver, som koges i en kasserolle sammen med sukker, kanel og vaniljesukker. Koges til rabarberkompotten er mør, hvilket vil sige cirka 10 minutter ved svag varme. Køles af.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand på en røremaskine, og kom derefter ægget i.
  3. Bland hvedemelet med sukker, kardemomme og salt, og ælt det i dejen ved middel hastighed. Lad det ælte i 7-8 minutter.
  4. Det bløde smør skæres i mindre stykker, som derefter æltes ind i dejen i tre minutter ved lav hastighed.
  5. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og fold den sammen. Læg dejen tilbage i skålen, læg husholdningsfilm og et viskestykke over, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 20 minutter. Ikke mere.
  6. Hæld så dejen ud på bordet igen, men den skal IKKE æltes!! Del den i to lige store stykker, som derefter trækkes lang - cirka 45 centimeter. Pres den let bred eller brug en kagerulle med forsigtighed, så den bliver cirka 15 centimeter i bredden, og altså cirka 45 centimeter i længden.
  7. Læg en stribe rabarberfyld ned langs midten (brug halvdelen af fyldet), og fold den ene side forsigtigt en tredjedel ind over midten og fyldet, og den anden side ind over denne. Så du nu har tre lag.
  8. Pensl grundigt med æggemassen og drys med hasselnøddeflager og sukker.
  9. Med en skarp kniv skæres det yderste af enderne fra, og stangen deles i 10 lige store stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Dæk dine rabarbergifler med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad efterhæve i 30 minutter.
  10. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dej og fyld, så du får to plader med hver 10 kager.
  11. Efter hævning bages dine rabarbergifler i cirka 12-15 minutter ved 200 grader varmluft, og de er færdige når de er flotte og mørkegyldne som på billedet. Køles lidt af inden de nydes.

Næringsindhold

Kalorier: 181kcalKulhydrater: 30gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 27mgNatrium: 275mgKalium: 100mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 168IUVitamin C: 1mgCalcium: 26mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad de færdigbagte rabarbergifler køle lidt af på en rist.

De kan sagtens fryses.

Se også mine opskrifter på:

Rabarbermuffins

Rabarbercrumble

Derfor må du aldrig spise rabarberblade!

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Lausen

    april 16, 2023 at 10:41 am

    Kan rabarbergiflerne fryses

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 16, 2023 at 3:25 pm

      Hej Birthe
      Det kan du tro - du kan sagtens fryse dem ned.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Hanz

    juni 21, 2022 at 4:58 pm

    Mange tak for dine gode og interessante opskrifter!!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required