Her er min opskrift på lækre rabarbergifler, der er nemme at bage. Saftige gifler med fyld af rabarber, og de er pyntet med nødder og sukker.
Rabarber gifler er sådan set en fætter til de velkendte kanelgifler, men bare bedre.
Rabarberkompotten med sin diskrete, syrlige smag passer nemlig perfekt til brødet, og derefter er det en super lækker kage.
Rabarbergiflerne kan også laves som horn, hvor du med forsigtighed ruller hver halvdel dej ud til en cirkel, som du skærer i trekanter.
Her kan du se mere om hvordan du triller horn, når bageren gør det.
Kom en klat kompot på hver og tril dem sammen, så snippen lægges under kagen.
Jeg synes dog de fungerer bedst som rabarbergifler.
Opskriften cirka 20 rabarbergifler.
Opskrift på rabarbergifler
Rabarber gifler
Ingredienser
- 3,5 dl vand
- 40 g gær
- 1 æg
- 600 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 2 teskeer salt - strøgne
- 100 g smør
Rabarberfyld
- 300 g rabarber
- 50 g sukker
- 1 tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
Pynt
- 1 æg
- 3 spsk mælk
- Lidt salt
- hasselnøddeflager
- sukker
Fremgangsmåde
- Start med at lave rabarberfyldet ved at snitte rabarberstænglerne i tynde skiver, som koges i en kasserolle sammen med sukker, kanel og vaniljesukker. Koges til rabarberkompotten er mør, hvilket vil sige cirka 10 minutter ved svag varme. Køles af.
- Rør gæren ud i lunkent vand på en røremaskine, og kom derefter ægget i.
- Bland hvedemelet med sukker, kardemomme og salt, og ælt det i dejen ved middel hastighed. Lad det ælte i 7-8 minutter.
- Det bløde smør skæres i mindre stykker, som derefter æltes ind i dejen i tre minutter ved lav hastighed.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord, og fold den sammen. Læg dejen tilbage i skålen, læg husholdningsfilm og et viskestykke over, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 20 minutter. Ikke mere.
- Hæld så dejen ud på bordet igen, men den skal IKKE æltes!! Del den i to lige store stykker, som derefter trækkes lang - cirka 45 centimeter. Pres den let bred eller brug en kagerulle med forsigtighed, så den bliver cirka 15 centimeter i bredden, og altså cirka 45 centimeter i længden.
- Læg en stribe rabarberfyld ned langs midten (brug halvdelen af fyldet), og fold den ene side forsigtigt en tredjedel ind over midten og fyldet, og den anden side ind over denne. Så du nu har tre lag.
- Pensl grundigt med æggemassen og drys med hasselnøddeflager og sukker.
- Med en skarp kniv skæres det yderste af enderne fra, og stangen deles i 10 lige store stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Dæk dine rabarbergifler med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad efterhæve i 30 minutter.
- Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dej og fyld, så du får to plader med hver 10 kager.
- Efter hævning bages dine rabarbergifler i cirka 12-15 minutter ved 200 grader varmluft, og de er færdige når de er flotte og mørkegyldne som på billedet. Køles lidt af inden de nydes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad de færdigbagte rabarbergifler køle lidt af på en rist.
De kan sagtens fryses.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birthe Lausen
Kan rabarbergiflerne fryses
Holger Rørby Madsen
Hej Birthe
Det kan du tro - du kan sagtens fryse dem ned.
Alt det bedste
Holger
Hanz
Mange tak for dine gode og interessante opskrifter!!