Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarbergalette

Rabarbergalette (lækker galette opskrift med rabarber)

rabarber galette
4.6 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarbergalette
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarbergalette
  • Noter
  • Kommentarer

Rabarbergalette

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på en nem rabarbergalette. En fransk kage med mørdej hvor kanten bukkes op, og du kan lave den med friske eller frosne rabarber.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 25 g mandelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk vand
Fyld
  • 300 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g majsstivelse
  • 1 æg
  • 2 spsk perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Mørdejen kan enten laves i hånden - eller gør som jeg plejer: Sæt kagespartel på røremaskinen, og lav mørdejen i den.
  2. Kom hvedemel i skålen sammen med koldt smør i tern. Rør det ud ved lav hastighed indtil det netop er smuldret sammen. Eller smuldr det sammen i hånden til en konsistens som reven ost.
  3. Rør eller smuldr også mandelmel og vaniljesukker i - og saml det hele med en spiseskefuld vand.
  4. Tag mørdejen op og saml den hurtigt i hånden - den skal ikke æltes yderligere. Stilles på køl i 30 minutter.
  5. Imens skæres rabarber i en centimeter tykke skiver, som vendes med sukker, vaniljesukker og majsstivelse. Det er fyldet til din rabarber galette.
  6. Forvarm ovnen til 200 °C over- og undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Tag mørdejen ud af køleskabet, og blødgør den let i hænderne. Rul derefter mørdejen ud til en tykkelse på cirka 4 millimeter - husk mel på bordet! Din galette behøver ikke at være kuglerund, men må gerne være lidt rustik. Læg dejen på bagepladen - rul den eventuelt om en rullepind eller kagerulle - hvorefter den rulles ud på bagepapiret.
  8. Fordel rabarberstykkerne på mørdejen - men hold en kant på ca. 3 centimeter fri hele vejen rundt på din rabarbergalette.
  9. Buk forsigtigt kanten op hele vejen rundt. Pensl kanten med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  10. Din galette med rabarber bages nu midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier371kcalKulhydrater44gProtein5gFedt20gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol72mgNatrium148mgKalium186mgKostfibre2gSukker19gVitamin A611IUVitamin C4mgCalcium65mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarbergalette

Rabarbergalette er absolut en af mine yndlingskager.

Allerbedst med nye, danske rabarber når de er i sæson, men resten af året kan den sagtens laves med frosne rabarber.

En galette er en kage, der oprindelig stammer fra Frankrig, hvor den laves på forskellige måder.

Men fælles for den er, at det er en kagebund, hvor kanten bukkes op om fyldet, der er fordelt på midten.

Her altså med lækre rabarber, der giver et godt og syrligt modspil til den søde kage.

Rabarber galette er god som kage til kaffebordet - men prøv den også som den lækre dessertkage. Kagen rækker til ca. 6 personer.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble
  • Æblegalette
  • Rabarberkage
  • Blåbær galette

Noter

Den færdigbagte rabarbergalette køles lidt af, men nydes gerne lun.

Galetten kan sagtens bruges dagen efter, hvor den næsten smager endnu bedre.

Serveres med enten creme fraiche eller letpisket flødeskum.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. gurli sørensen skriver

    maj 06, 2024 at 2:02 pm

    lækker til kaffen og er ikke tung Det er bare gode opskrifter I sætter ud

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required