• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Rabarbergalette - galette opskrift med rabarber

Rabarbergalette - galette opskrift med rabarber

rabarber galette
4.6 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 10. juni 2023

Her får du min opskrift på en nem rabarbergalette. En fransk kage med mørdej hvor kanten bukkes op, og du kan lave den med friske eller frosne rabarber.

Rabarbergalette er absolut en af mine yndlingskager.

Allerbedst med nye, danske rabarber når de er i sæson, men resten af året kan den sagtens laves med frosne rabarber.

En galette er en kage, der oprindelig stammer fra Frankrig, hvor den laves på forskellige måder.

Men fælles for den er, at det er en kagebund, hvor kanten bukkes op om fyldet, der er fordelt på midten.

Her altså med lækre rabarber, der giver et godt og syrligt modspil til den søde kage.

Rabarber galette er god som kage til kaffebordet - men prøv den også som den lækre dessertkage. Kagen rækker til ca. 6 personer.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble
  • Æblegalette
  • Rabarberkage
  • Blåbær galette

Opskrift på rabarbergalette

rabarber galette
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rabarbergalette

4.60 fra 15 stemmer
Her får du min opskrift på en nem rabarbergalette. En fransk kage med mørdej hvor kanten bukkes op, og du kan lave den med friske eller frosne rabarber.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 371
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 25 g mandelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk vand
Fyld
  • 300 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g majsstivelse
  • 1 æg
  • 2 spsk perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Mørdejen kan enten laves i hånden - eller gør som jeg plejer: Sæt kagespartel på røremaskinen, og lav mørdejen i den.
  2. Kom hvedemel i skålen sammen med koldt smør i tern. Rør det ud ved lav hastighed indtil det netop er smuldret sammen. Eller smuldr det sammen i hånden til en konsistens som reven ost.
  3. Rør eller smuldr også mandelmel og vaniljesukker i - og saml det hele med en spiseskefuld vand.
  4. Tag mørdejen op og saml den hurtigt i hånden - den skal ikke æltes yderligere. Stilles på køl i 30 minutter.
  5. Imens skæres rabarber i en centimeter tykke skiver, som vendes med sukker, vaniljesukker og majsstivelse. Det er fyldet til din rabarber galette.
  6. Forvarm ovnen til 200 °C over- og undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Tag mørdejen ud af køleskabet, og blødgør den let i hænderne. Rul derefter mørdejen ud til en tykkelse på cirka 4 millimeter - husk mel på bordet! Din galette behøver ikke at være kuglerund, men må gerne være lidt rustik. Læg dejen på bagepladen - rul den eventuelt om en rullepind eller kagerulle - hvorefter den rulles ud på bagepapiret.
  8. Fordel rabarberstykkerne på mørdejen - men hold en kant på ca. 3 centimeter fri hele vejen rundt på din rabarbergalette.
  9. Buk forsigtigt kanten op hele vejen rundt. Pensl kanten med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  10. Din galette med rabarber bages nu midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 371kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 72mgNatrium: 148mgKalium: 186mgKostfibre: 2gSukker: 19gVitamin A: 611IUVitamin C: 4mgCalcium: 65mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Noter

Den færdigbagte rabarber galette tages ud af ovnen og køles lidt.
Serveres med enten creme fraiche eller letpisket flødeskum.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte rabarbergalette køles lidt af, men nydes gerne lun.

Galetten kan sagtens bruges dagen efter, hvor den næsten smager endnu bedre.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. gurli sørensen

    maj 06, 2024 at 2:02 pm

    lækker til kaffen og er ikke tung Det er bare gode opskrifter I sætter ud

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required