Her er den bedste opskrift på pølserisotto. En lækker og cremet risotto med pølser, porrer og ærter, og det er en meget aftensmad i én pande.
Pølserisotto er en nem ret til aftensmad, og så tager den under en halv time at lave.
Det smarte ved en risotto med pølser er også, at du laver hele retten i en stor pande eller en gryde, og derfor er der ikke meget opvask bagefter.
Du kan lave pølserisotto med dine yndlingspølser, men jeg plejer at anvende gode frankfurter pølser. Her kan du så vælge at pille skindet af pølserne, men det synes jeg nu ikke er nødvendigt.
Opskrift på pølserisotto
Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter
Ingredienser
- 3 porrer - skåret i tynde skiver (ca. 300 gram)
- 2 fed hvidløg - finthakket
- olivenolie
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 6 store pølser - gerne frankfurter, skåret i skiver, ca. 500 gram
- 2 tsk karry
- 300 g risottoris
- 8 dl vand - kogende, måske lidt mere vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 200 g ærter - frosne, overhældes med kogende vand og dryppes af
- Lidt citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Jeg plejer at lave pølserisotto i en stor sauterpande, men du kan også lave pølseretten i en gryde. Så find pande eller gryde frem.
- Kom en god sjat olie på den middelvarme pande, og sauter porrer og hvidløg i et minuts tid.
- Kom så rød peberfrugt på sammen med pølser, og lad det svitse med et minuts tid mere. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olivenolie.
- Kom karry ved, lad det svitse kort, og tilsæt så risottoris. Vendes rundt og sauteres ligeledes af i kort tid.
- Derefter hældes kogende vand ved, og en bouillonterning smuldres i. Vendes rundt igen.
- Læg låg på din pølserisotto, og lad den nu simre i ca. 18-20 minutter - eller indtil risene er kogt møre.
- Fem minutter før pølserisottoen er færdig kommes ærterne ved. Du skal løbende holde øje med din risotto med pølser, og tilsætte mere vand, hvis det er nødvendigt. Mængden her plejer at passe, men lidt mere kogende vand kan være nødvendigt.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Du kan også komme lidt parmesan i pølserisottoen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige pølserisotto serveres straks.
Du kan nyde retten uden yderligere tilbehør, men et stykke hjemmebagt ciabattabrød passer altså godt til.
Se også disse pølseopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Britta Feltmann
God og hurtig ret, kogte ris til retten og det smagte perfekt ,istedet for risotto,